Skip to content

Hvorfor planter dør

24 de juli de 2021

Å dyrke planter er en av de beste opplevelsene vi kan få til daglig. Det er veldig berikende å observere dem, siden vi på denne måten kan se de forskjellige skadedyrene som kan påvirke dem, lære mer om dem og hvordan vi kan forhindre dem i å dukke opp igjen. Noen ganger, uansett hvor mye vi skjemmer bort dem, til slutt dør de. Hva har vi gjort galt?

Hver av plantevesenene som vi har ansvaret for er unik og kan ikke repeteres. Dette betyr at vi kan finne noen eksemplarer som ikke liker hvor de befinner seg, eller andre som ikke tåler tørke så godt. Med dette i tankene, la oss se hvorfor planter dør.

Utilstrekkelig avling

Japanske lønner

Det er veldig vanskelig å ha alle plantene vi liker i hagen eller på terrassen, siden ikke alle tåler klimatiske forhold og jordforhold i vårt område. Vi anskaffer ofte prøver som ikke tåler høye eller lave temperaturer, eller salt eller tørr vind, eller kalkholdig eller sur jord.

For å unngå problemer, det anbefales sterkt å skaffe innfødte planter eller hvis vi ikke liker dem, de som dyrkes i barnehagenes utendørsanlegg fra vårt område.

Mangel eller overflødig vanning

Vannkanne av metall

Vanning er en av de viktigste oppgavene som hver gartner må utføre. Men du trenger ikke å gå over bord, og ikke komme til kort. Både overflødig og mangel på vann kan drepe planter, forårsake gulfarging av blader, rotkvelning eller tørrhet og visning.

For å unngå det, du må bruke underlag som har god drenering (mer informasjon om dette emnet i denne andre artikkelen) og sjekk fuktigheten til det samme før vanning ved å sette inn en tynn trepinne og sjekke hvor mye jord som har festet seg til dem. I tilfelle det kommer nesten rent ut, er det fordi de er tørre.

Damping-Off eller Stem Rot

Demping i furu

Hvis du er en av dem som liker å lage frøbed, har du helt sikkert ved mer enn en anledning vært i stand til å se hvordan den odde frøplanten tilsynelatende var sunn en dag, og to dager senere var den veldig dårlig, med den nedre halvdelen av stammen svart. og bladene falt. Dette er kjent som Damping Off, og det er forårsaket av sopp som angriper såbed som har dårlig drenert underlag og overflødig fuktighet.

For å unngå dette, må du gjøre det samme som i tilfelle mangel på eller for mye vanning.

Mangel eller overskudd av kompost

Kjemisk gjødsel for planter

Alle planter – unntatt kjøttetende – trenger regelmessig gjødsling gjennom hele vekstsesongen, spesielt hvis de er potteplanter. Men mangel på eller for mye gjødsel kan svekke dem og avslutte dem i løpet av få dager. For å unngå det, Les alltid pakningsetiketten nøye og følg instruksjonene spesifisert i den.

Vi håper at du nå kan få plantene til å holde seg sunne og sterke i årene som kommer 🙂.