Skip to content

Hvorfor treet mitt ikke bærer frukt

20 de juli de 2021

Når vi skal kjøpe et frukttre, gjør vi det med den hensikt at det skal bære frukt før eller senere. Men noen ganger går tiden, og uansett hvor mye vi skjemmer bort den, kan vi ikke få den til å bære frukt. I de øyeblikkene lurer vi på hvorfor treet mitt ikke bærer frukt, og hva er feilen vi gjør.

Å få smake den naturlige smaken av maten krever tålmodighet og minimal forsiktighet. Hvis du er bekymret for anlegget ditt, kan du finne ut hva som kan skje med det.

Det er et ungt tre

Unge frukttrær bærer ikke frukt, med mindre de er podet, i så fall er det normalt at de bare tar ca 2-3 år, maksimalt 4 avhengig av art. Og det er det, for at de skal bære frukt, trenger de å ha energi, en energi som vi må gi gjennom vanlig organisk gjødsel gjennom vekstsesongen (fra vår til sensommer / tidlig høst).

Trenger mat (kompost)

Hvis røttene dine ikke absorberer næringsstoffene de trenger, vil de ikke kunne bære frukt.. Det er viktig å huske at gjødsel er like viktig som vanningen: begge er viktige for å ta vare på plantene våre, spesielt hvis vi vil smake fruktene deres.

Restemat

Et overskudd av gjødsel, spesielt hvis det er syntetisk -kjemisk- kan brenne røtter og sterkt svekke trær. Av denne grunn er det nødvendig å følge instruksjonene som er angitt på pakken for å unngå risikoen for overdosering.

I tilfelle vi har gjødslet i overkant, må gjødselen suspenderes og vannes med kalkfritt eller destillert vann i 2-3 måneder.

Overdreven vanning

Det er ofte tenkt at, hvis vann er liv, jo mer vi gir til plantene jo bedre, men virkeligheten er veldig annerledes. Hvis vi vanner for mye, vil røttene råtne. Av denne grunn, vann bare når det er nødvendig. Hyppigheten vil variere avhengig av været og årstiden vi er i, men generelt vil det være omtrent 4 ganger i uken om sommeren og hver 3.-4. Dag resten av året.

Hvis vi har et frukttre som har fått overflødig vanning, er det viktig å behandle det med soppdrepende midler, siden det er mulig at soppene angriper det.

Upassende klima

Når vi planter et frukttre i et klima som er varmere eller kaldere enn det som passer for det, kan det ha store problemer med å bære frukt. Idealet er alltid å velge arter som selges i barnehager i vårt område, siden de og ikke andre vil være de som best tilpasser seg hagen vår.

Bestøver ikke selv

Det er en rekke trær som trenger en kvinnelig fot og en hannfot for å kunne bære frukt. De selvbestøvende eller selvfruktbare variantene er følgende: kirsebær, eple, plomme, aprikos, pære, fersken og granateple.

Epletre frukt

Vi håper du har kunnet finne ut hva som skjer med frukttreet ditt 🙂.