Skip to content

Hvorfor vokser det mugg på planter?

22 de juli de 2021

Å kunne snakke om hvorfor vokser det mugg på planter?, må vi vite i detalj hva mugg er en sopp som ikke bare vises innendørs, men også er til stede utendørs, det er for tiden tusenvis av typer sopp, og noen typer er fortsatt ukjente, siden mugg spres av sporer og gjengir det samme.

Dette vokser inn fuktige, varme og våte forhold, noe som betyr at de fuktige og varme stadiene i løpet av året tillater og favoriserer veksten av denne soppen. På lukkede steder kan mugg finnes eller utvikles steder med høy luftfuktighet, som dusjer eller kjellere og på åpne steder, forekommer det på fuktige steder der det er nedbrytning av blader eller annen type vegetasjon.

Spørsmålet er, hvorfor vokser det mugg på plantene?

mugg på blader og planter

Svaret det er ganske enkelt, er sjansene for at mugg utvikler seg i en innendørs potte høyere enn i en utendørs eller i åker, siden innendørs potter mest brukes til dekorere innsiden av huset, i tillegg til at det renser luften, til mugg dukker opp og passerer skade miljøet til stede i hjemmet, noe som betyr at disse pottene ikke utsettes for god solkvalitet som de som finnes utenfor.

Også en av faktorene som mugg er tilstede i disse plantene er fordi potter drenerer ikke vann godt, må du sørge for at hullene i den nedre delen av potten ikke er tilstoppet med mye jord, det er derfor det anbefales at alle pottene har store steiner i nedre del for ikke å tette hullene og at du kan tømme vannet med hell

Nå tatt i betraktning hvorfor vokser det mugg på planter?, må vi finne den perfekte måten å unngå dette store problemet.

Hvordan eliminere mugg på innendørs planter?

Soppen kan ikke bare komme ut på bladene av planter, men den klarer også å komme seg ut i pottenes jordI motsetning til bladene presenteres disse bare på den øvre delen av den, du kan bruke en hanske eller en spade for å fjerne dem fra overflaten.

Hvis du merker at soppen har utvidet seg til potten, du må bytte potteplanter til en sunn muggfri.

Også jorden må holdes ren av allerede døde blader og søppel som faller i potten, burde det være beskjær planten av og til, spesielt hvis vi ser at en kvist vokser mugg, anbefales det å beskjære den og samtidig være sunn, slik at soppen ikke kan spre seg til andre deler av planten og forhindre at den kommer til roten og kan drepe våre dyrebare inneplanter.

hvordan du fjerner mugg

Også andre av de mest effektive måtene er ta plantene utendørs som vi allerede har diagnostisert som har mugg, vil dette hjelpe hvis muggsopp er aktiv, å være i stand til å nøytralisere dem og å være i stand til å fjerne den lettere.

Bruk av natron for å drepe muggsopp på planter dateres tilbake til 1933, og det er da en våt natron blanding kommer i kontakt med soppen, forårsaker en reaksjon som får celleveggen til soppen til å sprekke og dreper den. Flere studier tyder på at natron alene er mindre effektiv enn når blandet med olje og såpe for å hjelpe til med å spre seg og holde seg til planten.

Kombiner 1 ss natron, 1 ts olje og 1 ts Marseille såpe i en liter vann. Sprøyt plantene en gang i uken å drepe mugg.

Du kan også fortynne melk i en sprayflaske med 1 del melk til 9 deler vann. Sprøyt bladene og stilkene på plantene og påfør den fortynnede melken på nytt ukentlig for å forhindre vekst. Unngå fristelsen til å bruke en sterkere løsning.