Skip to content

Hvorfor vokser ikke plantene mine?

27 de juli de 2021

Har du planter som de har sluttet å vokse og du vet ikke årsaken? Vel, vi skal løse det spørsmålet, fordi det er veldig viktig å vite hvorfor veksten har stoppet for å kunne handle deretter og prøve å løse problemet. Det må tas i betraktning at om vinteren, spesielt hvis det er kaldt med frost, vokser plantene vanligvis ikke, eller de gjør det veldig, veldig sakte, siden det i disse månedene er viktigere for dem å holde seg i live enn å vokse; Derfor fortsetter de vitale prosessene, men veksten stopper, og de kaster ikke bort energi til å blomstre.

Når vi vet dette, hvis vi er midt i vekstsesongen (vår og sommer og i varme klima til og med høst) og vi ikke ser tegn på at dette skjer, la oss se hva som kan gjøres slik at planten fortsetter å vokse.

Plassmangel?

Cassia

Planter som er i potter har en ulempe sammenlignet med de som er i bakken: plassen er begrenset. Av denne grunn er det vanlig at planten ser at den er sunn, at den ikke har noen pest og heller ikke gjennomgår for mye vanning, men at den ikke vokser uansett. Kanskje det du trenger er en pottebytte. Et viktig notat å legge til i denne forbindelse er følgende: røtter trenger ikke nødvendigvis å komme ut av dreneringshullene for å transplantere den, men mange ganger vokser røttene horisontalt, noe som gjør det veldig enkelt å fjerne planten fra potten – spesielt hvis underlaget er tørt – uten at rotkulen kollapser i det hele tatt.

Som vanlig raskt voksende trenger pottebytte hvert 1-2 år, mens de som har en langsommere vekst, kan være i samme pott i opptil 4 år.

Mangel på vann og / eller kompost?

Hibiskus

Kompost er veldig viktig for planter, ettersom de hjelper dem med å få bedre vekst og utvikling. Bare et godt substrat er ikke nok for at planten skal forbli sunn og sterk. I habitat kommer kompost fra nedbrutte dyr og andre planter. I kultivering har de ikke den muligheten, og det er derfor de må få betalt, ellers vil forsvarssystemet svekkes, og for eksempel få sopp til å se ut.

Like nødvendig er vann ordentlig. Det er planter som trenger mer vann enn andre, og avhengig av klimaet vi har, vil vi vanne mer eller mindre. Blomstrende planter må vannes ofte, mens kaktus og andre ørkenplanter en gang i uken vil være tilstrekkelig.

Hvis vi ikke har løst spørsmålet ditt, vet du, skriv oss.