Skip to content

Hvorfor vokser ikke plantene mine?

22 de juli de 2021

Å ta vare på plantene er veldig hyggelig, men hvis dagene og ukene går, ser du at de fortsetter praktisk talt det samme som alltid, kan du bli bekymret. Når de stopper veksten, må du alltid lure på hvorfor, siden det vanligvis ikke er normalt for dem å gjøre det og mindre når temperaturene er behagelige.

Med dette i bakhodet, hvis du vil vite det Hvorfor vokser ikke plantene mine, og hva kan du gjøre for å få dem til å fortsette å gjøre det? 🙂.

Plassmangel

Pottebasilikumplante

En av grunnene til at planten kan ha stoppet veksten, er fordi den ikke har plass. Når vi kjøper en, Det første vi alltid må gjøre er å flytte den til en større gryte eller til hagen om våren, siden ellers ikke vil røttene kunne utvide seg mer, og derfor vil de ikke være i stand til å absorbere mer næringsstoffer slik at planten kan vokse.

I tillegg, hvis de holdes i beholdere, må de transplanteres fra tid til annen (hvert 2-3 år), og legger til nytt substrat.

Mangel på abonnent

Kjemisk gjødsel

Planter trenger å drikke vann, men også «spise» hvis de vil bli sterke og sunne. Spesielt i de varme månedene må de betales med spesifikk gjødsel, som vi kan finne i barnehager og hagebutikker. Selvfølgelig kan vi også velge å bruke organisk gjødsel, som guano eller gjødsel, eller til og med kombinere dem ved å legge til en måned av en type, og den følgende måneden av en annen.

Vanningsproblemer

Vannkanne av metall som vanner et appelsintre

Vanning er uten tvil en av de viktigste og samtidig mest kompliserte oppgavene som alle vi som har planter må gjøre. Hvis vi ikke gjør det riktig, det vil si om vi kommer til kort eller overdriver det, slutter de å vokse. Hvordan vet du når du skal vanne? Kontrollere fuktigheten i jorden, noe vi kan gjøre for eksempel ved å sette inn en tynn trepinne og se hvor mye jord som har festet seg til den (hvis den blir praktisk talt ren, kan vi vanne), eller ved å ta potten en gang vannet og igjen etter noen dager ( den våte jorden veier mer enn tørr, så denne vektforskjellen kan tjene som en veiledning).

Land med dårlig drenering

Svart torv for planter

Hvis vi planter plantene våre i jord eller i potter med underlag som har dårlig drenering, det vil si som ikke lar overflødig vann filtrere raskt, vil røttene ha mange problemer med å utvikle seg riktig. For å unngå det, det er praktisk før du planter, vann som lander og se hvor lang tid det tar å filtrere. Det bør ikke ta mer enn 2 sekunder for plantesubstrat, eller 2-3 minutter for hagejord. Hvis det tar lengre tid, inviterer vi deg til å lese denne artikkelen.

Har det vært av interesse for deg? 🙂