Skip to content

Hypokotyl

4 de juli de 2021

Hypocotyl er en viktig del av frøet, og derfor av det fremtidige anlegget. Selv om den er veldig liten, spiller den en avgjørende rolle i både utvikling og vekst av plantevesenet.

Uten tvil er det et evolusjonsmesterverk, takket være at det er et stort antall arter av trær, palmer, blomster, kort sagt, planter.

Hva er hypokotyl og hva er dens funksjon?

Som du sikkert vet, er det mange typer frukt: noen er kjøttfulle, andre tørre, noen som kan veie mer enn 1 kilo og andre som ikke overstiger ett gram. Vel, selv om de alle er forskjellige, har de en felles egenskap, og det er at et av frøene deres er hypokotyl.

Når egget befruktes og cellene begynner å dele seg raskt og danner embryoet til den fremtidige planten, oppstår radikelen fra hypokotylen, det vil si den første roten hvis oppgave er å begynne å absorbere vann og næringsstoffer fra jorden. For å gjøre dette vil den vokse nedover, det vil si å trenge gjennom jorden; På denne måten vil planten være i stand til å mate seg selv, noe som er veldig viktig, spesielt etter at kimbladene (primitive blader) faller, siden disse utgjør den første matreserven til noen art, og derfor den første som brukes.

I sin tur hypokotylen blir til en stilk, som generelt vil ha en vertikal vekst, og fra hvis toppunkt bladene kommer ut.

Hva er forskjellen mellom hypokotyl og epikotyl?

Frøet har hypokotyl og epikotyl

De hypokotyl Det er stammen mellom cotyledons og radicle, og er derfor den som holder plantene oppreist. I tillegg, når tiden går, har den en tendens til å endre farge og / eller forvandle seg til en treaktig koffert.

Men hva med epikotyl? Dette begrepet refererer til stammen mellom cotyledons og de første sanne bladene, den er vanligvis alltid grønn og mye mer fleksibel enn hypocotyl. Med andre ord, begge er stengler, men de har forskjellige deler.

Hva er forskjellen mellom epigeal og hypogeal frø?

Avhengig av typen spiring, skiller vi mellom epigeal og hypogeal frø, hvis egenskaper er:

  • Epigean: i dem vokser hypokotylen oppover, og derfra oppstår cotyledons som vil være ansvarlige for å holde frøplanten oksygenert til de sanne bladene spirer, slik det forekommer i mange planter, som salat, løk, bønner osv.
  • Hypogea: hypogealfrø er de der epikotylen vokser, og lar cotyledons bli begravet og plumula, som er en del av embryoet som blir en bar stamme. Når epikotylen forlenges, vises de første sanne bladene, slik det forekommer i for eksempel erter eller frokostblandinger.

Vi håper du syntes det var interessant.