Skip to content

Ideer og verktøy for å spare vann i hagen din

22 de juli de 2021

De reduksjon av grønne områder det er vanligvis en av de viktigste aspektene forårsaket av flere tørkedager, voldsomme stormer, tomme tanker og mange andre traumatiske konsekvenser for denne planeten.

Hvis du er en av mennesker som elsker planter og natur Generelt inviterer vi deg til å gjennomgå følgende verktøy som lar deg spare vann og bruk den på en forsvarlig måte ikke bare i hagen, men også inne i hjemmet.

Verktøy for å spare vann i hagen din

nyttige hageartiklerDryppedyse

Det er en av vanningsverktøy for å spare vann i hagen din enklere og billigere enn du kan finne, ideell for både mellomstore og små glass.

Det er veldig enkelt, du må allerede skru en PET-flaske i munnen på denne dysenjuster hastigheten som vannet vil falle gjennom en liten tråd med. Når det gjelder større glass, brukes en 2-liters PET, eller det plasseres flere dryppere rundt den.

Selv vanning fartøy

Kommer inn 3 størrelser og forskjellige fargerDen har en tank i bunnen som planten mottar vannet den trenger gjennom. Ved påfylling blir vannet vanligvis ført gjennom et rør som ligger nær kanten.

Når det gjelder større modeller, er det mulig at disse har nok vann til å vanne plantene i hagen i omtrent 2 uker, avhengig av plantetypen som dyrkes. Dette verktøyet det er veldig praktisk for frukthager, hvor grønnsaker hovedsakelig har blitt dyrket, siden de har en tendens til å dehydrere på kort tid.

Vanning med timer

De menneskene som har en hage som har mer enn 100 kvadratmeter, er klar over at det er umulig å vanne hele utvidelsen av landet uten hjelp fra en system som er ansvarlig for å fordele vannet jevnt.

Av denne grunn, og for å automatisere denne prosessen, er den mest anbefalte en timer; Det er mulig å finne forskjellige modeller, selv om alle av dem tilbyr den nødvendige programmeringen, for eksempel hvor mange ganger til vann og hvor lenge.

Dette verktøyet er utmerket for både vekter og uteområder, som allerede har et vanningsanlegg.

Mikro-vanning kit

Dette er et veldig raskt installasjonssystem og krever ikke hjelp fra en profesjonell, et sett som har 24 drypper og er veldig enkel å bruke, siden den må være koblet til vannuttaket der hageplantene forsynes, for å vanne dem sakte.

Dette settet er ideelt for containerhager, hjem med balkonger og små områder.

Tips for å spare vann i hagen din

Vann

  • Samler inn regnvann gjennom potter, bøtter, PET-flasker osv., siden regnvann brukes til både planter og rengjøring.
  • Vannet i beholderen der du suger mat eller vasker grønnsaker har noen næringsstoffer, så det anbefales at du bruker det til hagen din.
  • Reduserer mengde tøymykner og såpepulver som du bruker når du vasker klær, siden vann uten bruk av mange produkter kan brukes til sengene.
  • Det holder jorden kjølig og godt avrundet, for at den organisk forbindelse Det er et utmerket alternativ, siden det gjør at jorden kan beholde vann uten å drukne plantene.
  • Flytt plantene dine til side om morgenen eller om natten, aldri i timer med mye sol, siden bortsett fra å brenne røttene, solen har en tendens til å øke vanntapet at bladene lider.
  • La aldri jorden være utsatt når du planter blomster og potteplanter, du må plante eller dekke dem med noen steiner, biter av gress, furubarkosv., siden utsatt jord ofte ikke bare mister vann, men også næringsstoffer.