Skip to content

Ikke la fall-hærormer erobre plenen din

15 de mars de 2023

Folk gaper alltid om at de trenger mindre plener. Nå kan det skje, og de trenger ikke å løfte en finger. Faktisk kan de våkne om morgenen for å finne at plenene deres er helt borte, takket være den beryktede høsthærormen (Spodoptera frugiperda). Fall armyworms er larvene til en liten, brungrå møll. De plager en rekke landbruksvekster, som mais, soyabønner, bomull, peanøtter og sorghum, men når plukkingen blir slank på grunn av varmt, tørt vær, drar møllene og larvene til grønnere beitemarker, som plenen du har. pliktoppfyllende vannes flere ganger i uken.

Hvordan oppdage armyworms

Hvordan ser armyworms ut? Du vil aldri se dem komme. Hunnmøll vil legge opptil 2000 bittesmå egg rett på gresstråene. Eggene klekkes noen dager senere. Til å begynne med er de bittesmå larvene grønne med et svart hode, men når de sluker gresset i løpet av 14 dager eller så, endres de til brune med hvite linjer på siden og et rødbrunt hode. De blir mer enn en tomme lange. Hvis du ser at dette sluker gresset ditt, er plenen din i trøbbel.

Fall Armyworms marsjere og munching gjennom

Høstens armyworms får navnet sitt fordi tusenvis av dem bokstavelig talt marsjerer over en plen som en hær og spiser mens de går. De dukker opp på sensommeren og høsten, noe som gjør at denne skadedyren flere generasjoner kan gjøre skaden i sør. Personer med tungt infiserte plener rapporterer at de faktisk kan høre munchingen. Disse larvene er sleipe leiemordere, som bare beveger seg om natten og kryper inn i silkeforede huler om dagen. Du kan først legge merke til deres tilstedeværelse som en brun plen som blir større for hver dag. Eller du kan gå ut en morgen for å finne noe annet enn skitt der en plen var bare kvelden før.

Hvor Fall Armyworms invaderer

Høsthærormer angriper omtrent alle stater øst for Mississippi, men er de mest problematiske i Sørøst. Det er fordi der høsten kommer tidlig nordpå, kan de være begrenset til en eller to generasjoner per år. På Sørlandet kan du få dobbelt så mange. Jippi! Dobbelt så stor sjanse for å ha en bar jordgård! La oss slå på sprinkleranlegget og leke i gjørma akkurat nå!

Fall Armyworms mål og hvordan man angriper

I trådkorset. Jeg har gode nyheter og dårlige nyheter om armyworm-skader. Hvis du har en zoysia-gressplen, er du i det fri. Høstarmyormer liker ikke zoysia. Den dårlige nyheten er at de elsker Bermuda-gress, St. Augustine, Kentucky bluegrass og høy svingel. De to første overlever vanligvis angrepet og kommer tilbake. De to sistnevnte dør ofte.

Beseire Hæren! Nøkkelen til å beseire høstens armyworms er å oppdage dem tidlig før de drar det siste hele natten på plenen din. For behandling av armyorm, hvis du fanger dem mens larvene er en halv tomme lange eller mindre, kan du ta den naturlige ruten og spraye gresset ditt med en ufarlig bakterie som heter Bacillus thuringiensis (Bt) som dreper bare larver. Det vil imidlertid ikke fungere på modne larver. For dem anbefaler jeg å kjøpe en flaske hageinsektmiddel merket for armyworms som du kan feste på enden av en slange. Dette gjør det raskt og enkelt å sprøyte plenen. Granulære pleninsektmidler fungerer ikke bra. Skadedyr er en smerte de fleste gartnere må slite med, vi kan kanskje ikke forutsi invasjoner, men vi kan alltid redusere sjansene våre for angrep og behandle deretter når vi blir såret. Har du måttet kjempe mot armyworms på ditt eget gress? Lagret du plenen din på et blunk, eller var det en borte?