Skip to content

Indisk laurbær

12 de juli de 2021

Laurbæren har vært kjent siden det antikke Roma, da han så at keiserne hadde laget en krone med 2 laurbærgrener. Det var et symbol på triumf og var tydelig i de seirende kampanjene til hver keiser. Det vitenskapelige navnet er Laurus nobilis og det er et tre som finnes i middelhavsområdene. Bladene brukes både til medisinsk bruk og til matlaging. I dag har vi en spesiell type: Laurel of India.

Vil du oppdage alle hemmelighetene til Laurel of India? Fortsett å lese, så lærer du dens egenskaper og betingelser for dyrking.

Hovedtrekkene

Utsikt over en voksen Ficus microcarpa

Laurbæren i India, hvis vitenskapelige navn er Ficus microcarpaDet er et tospennende tre, det vil si at det er både mannlige og kvinnelige. Bladene er eviggrønne og kan vokse til mellom 5 og 10 meter i høyden. Stammen er rett og barken er grå med en bladkrone.

Den viktigste delen av treet, bladene, er grønne og plasseres vekselvis på grenene. Formen er lansettformet og aromatisk. Ved noen anledninger finner vi ark med bølgede kanter. Lengden er funnet mellom 3 og 9 centimeter og den korteste petiole. I den øvre delen av bladet finner vi en skinnende grønn farge og blekere på undersiden.

Blomstene på dette treet er ordnet i sittende paraplyer med 4 til 6 blomster og 4 kronblader. Blomstringssesongen deres begynner i løpet av mars og april, og de har en gulaktig farge. Hannblomstene har mellom 8 og 2 stammer, som måler ca 3 millimeter. De har to motsatte nektarier. På den annen side, hvis vi vil skille dem fra kvinnelige blomster, må vi merke oss at de har mellom 2 og 4 appendikulerte staminoder og en subsessil eggstokk.

Når det gjelder frukten, er dens form ovo, det er en slags bær med en størrelse på 15 millimeter. Når den modnes, den har en svart farge. Inne i bæret finner vi et enkelt frø på ca 9 millimeter. Modning skjer i høstsesongen. Med dette frøet sprer treet seg for å reprodusere seg.

Egenskaper og bruksområder for Indian Laurel

Potte dyrking av indisk laurbær

I likhet med vanlig laurbær er den indiske laurbæren et høyt verdsatt krydder i gastronomi. Bruken er utbredt av nesten alle. I presentasjonene av spansk mat mangler nesten ingen rett.

Bruken er ganske bred: den brukes i supper, lapskaus og lapskaus, men den brukes også til å krydre kjøtt, fisk, sjømat og grønnsaker. Bladene brukes både hele og i form av buketter som når det er tid for å servere blir fjernet. Bidraget fra smak til måltidene brukes maksimalt. Den selges både knust, malt eller hel for å få mest mulig ut av aromaen og smaken.

Den indiske laurbær har også omfattende medisinsk bruk. For magesmerter, appetittstimulering og behagelig fordøyelsessystem. Den har karminative og kolagogiske egenskaper. Fra fruktene får vi en essensiell olje kjent som laurbærsmør. Dette smøret brukes til behandling av mange leddbetennelser og tilfeller av pedikulose.

Mange helsepersonell anbefaler naturlig bruk for å unngå overdreven kjemikalier i en kur eller behandling. Selvfølgelig må vi være forsiktige med konsentrasjonen og mengden vi tar den i, for hvis vi inntar den for mye, laurbær kan være giftig for kroppen.

Treet til laurbærtreet er verdsatt for hardheten og brukes til noen jobber som krever sterke støtter som bjelker og palisader.

Hvordan dyrke indisk laurbær

Indiske laurbærblader

Den indiske laurbæret foretrekker varme eller tempererte klimaer. Den tåler ikke frost, så hvis hagen din har hyppige frost om vinteren, må den beskyttes, ellers vil den dø. De beste områdene å plassere den er i kjølig, fuktig område. På denne måten vil vi oppnå raskere og sunnere vekst.

Jorda som skal brukes til dyrking må gjødsles, og vi må sørge for at den har god drenering. Laurbæren tåler en viss tørrhet i jorden, men ikke for mye. På samme måte må du være forsiktig med pytter. Når det gjelder vanning av dem, trenger du ikke å oversvømme dem.

Hvis landet ditt har mange bakker, og du ikke vet hva du skal vokse der uten å måtte overbearbeide landet, er den indiske laurbæren et godt alternativ. Den beste måten å reprodusere den på er stiklinger. Stiklingene skal kuttes og tilberedes om våren slik at de forankres i sommermånedene.

Du må være tålmodig, siden det er et tre som tar tid å vokse. Det er praktisk å ha dem i potter fra en ung alder (spesielt i løpet av det første leveåret) for bedre å kontrollere forholdene vi utsetter dem for. Ellers kan du lide tidlig konkurranse om mat blant andre planter i hagen eller en vanskelig tilpasning til klima og meteorologi.

For å få taklingen, må vi bruke voksne trær, minst 3 år gamle, og som er sunne. Fra de unge grenene vil vi kutte borekaks ca 15 centimeter langfjerner vi de fleste bladene. Dette vil gi mer kontakt mellom saften og jorden.

Vedlikehold og stell

Dekorativ bruk av indisk laurbær

Når vi har stekket i pottene, må vi gi dem tilstrekkelig fuktighet og lysforhold for å garantere god vekst. Når det har gått 15 dager, vil det begynne å rote, og det er da du må holde jorden fuktig, men uten å overdrive det. I full sollys er det ikke bra å ha det fordi det skader bladene. Som vi har nevnt før, er det bedre å beskytte det mot kulde og frost om vinteren for å unngå plantens død.

Når det gjelder vanning, bør det være moderat og alltid unngå vannlogging. Ellers kunne røttene råtne. Det er nødvendig å redusere vanningsfrekvensen om høsten og vinteren.

Den indiske laurbæren er et utmerket ornamentaltre, og vi kan ha bladene hele året, da vi trenger dem for å gi smak og aroma til de mest varierte rettene.