Skip to content

Informasjon om bruk av biofungicider i hager

24 de juli de 2021

Planter kan bli det utsatt for en rekke infeksjoner; på samme måte som oppstår med forkjølelse som utvikler seg i en skolegruppe av barn, det vil si det de passerer på en rask måte potensielt infisere en hel plantasje.

Den eksisterer i dag en ny teknikk som hjelper med å holde sykdommen under kontroll mellom drivhuset og andre kontante avlinger, er denne nye teknikken kjent som jordbiomykdrepende middel.

Hva er et soppdrepende middel?

hva er et biofungicid

Biosvampemidlet består av gunstige sopp og bakterier som har evnen til å kolonisere og angripe forskjellige typer patogener som kan påvirke planter, og dermed forhindre alle de sykdommene de forårsaker.

Mikrober vanligvis finnes naturlig i bakken, som de er utmerket for økologisk alternativ for mye brukte kjemiske soppdrepende midler. Likeledes bruk av biofungicider i avlinger, som en teknikk for å kontrollere og håndtere sykdommer og minimer faren for patogener de kan bli resistente mot de mange kjemiske soppdrepende midler som er på markedet.

Hvordan fungerer biofungicider?

eksistere 4 måter der biofungicider virker for å holde andre mikroorganismer under kontroll, og er følgende:

  • Ved hjelp av direkte konkurranse, det vil si at biofungicider utvikle en defensiv barriere rundt rotsystemet eller rhizosfæren, som røttene er beskyttet med på denne måten mot de skadelige soppene som angriper dem.
  • Biofungicider også lage et kjemikalie omtrent som et antibiotikum, som er ganske giftig for alle typer invaderende patogener. Denne prosessen er kjent som antibiose.
  • Den samme veien, biofungicider bekjemper og lever av patogener skadelig; Dette skyldes at biofungicidet må være i rhizosfæren før eller samtidig som patogener utvikler seg og oppstår. Predasjonen av biofungicider vil ikke påvirke skadelige patogener hvis de blir introdusert når røttene er smittet.
  • Til slutt, innføring av biofungicider, lar noen immunforsvarsmekanismer begynne, som er karakteristiske for planten, det er på denne måten biofungicider er i stand til å bekjempe skadelige angripende patogener.

Når skal du bruke biofungicid?

Hvordan fungerer biofungicider?

Det er veldig viktig å vite når du skal bruke biofungicid; som vi sa tidligere, er det viktig at biofungicidet innføres før planter smittessom ellers vil de ikke gro.

Når du bruker biofungicider i hagen din, må du Du bruker dem før utviklingen av infeksjonen begynner, husk at en tidlig påføring vil hjelpe deg med å beskytte plantens røtter mot patogener eller skadelige sopp og hjelper til med optimal utvikling rothår.

På samme måte alltid biofungicider må brukes sammen med den grunnleggende kontrollen for sanitet, som bare er det første trinnet når det gjelder forsvar og beskyttelse av plantene dine.

Når du bruker biologiske soppdrepende midler disse må brukes riktig i henhold til produsentens instruksjoner som følger med produktet. Generelt kan de aller fleste biofungicider brukes til alle typer organisk dyrking, siden de ofte er mye tryggere sammenlignet med kjemiske soppdrepende midler, og også, kan brukes samtidig med gjødsel, insektmidler og rotforbindelser.

Biofungicider har kortere levetid sammenlignet med kjemiske soppdrepende midler og er ikke en kur mot behandle infiserte planter, Snarere er det faktisk en naturlig teknikk å holde sykdommen under kontroll før infeksjonen begynner.