Skip to content

Innendørs hengende planter

2 de juli de 2021

Visste du at det er en rekke hengende planter du kan dyrke innendørs? Enten du drømmer om å ha en mini-jungel hjemme eller hvis alt du vil er å dekorere noen hjørner, vil artene vi skal snakke om, sikkert gi deg mulighet til å nå dine mål.

Og er det at et hjem er mer imøtekommende når det er planteliv inni, tror du ikke? Av denne grunn, det er veldig nyttig å kjenne navnene på innendørs hengende planter, det vil si de som lett kan tilpasse seg å leve under disse forholdene.

Julekaktus (Schlumbergera truncata)

Julekaktusen henger

Hvis du elsker kaktus og vil ha noen hjemme, kan du velge Schlumbergera truncata. Ettersom den lever i jungler, på steder der lyset ikke når godt, kan det leve inne i et hus uten problemer, så lenge rommet er lyst. Utvikler hengende stengler opp til 50 centimeter, og produserer blomster i veldig prangende farger om vinteren.

Pannebånd (Chlorophytum comosum)

Bånd er en flerårig urt

Anlegget kjent som tape eller malamadre det er en flerårig urt som når 40 centimeter i høyden og som utvikler lange og tynne blader, med en konisk form. Disse er grønne eller varierte, i så fall vil de ha et hvitt senter og grønne marginer. Siden det ikke trenger mye å blomstre, gjør det så lett innendørs. Blomstene er hvite og spirer fra en blomsterstamme som er omtrent 75 centimeter lang.

Philodendron (Philodendron hederaceum)

Philodendron kan fås som en hengende plante

Den hjerteformede filodendronen er en eviggrønn klatrer når en maksimal høyde på 6 meter, selv om det kan være slik at den bare vokser 3 meter. Det er en plante som kan forveksles med pothos, men denne arten har «hardere» blader og med mye mer markerte nerver (i Epipremnum aureum de er knapt synlige med det blotte øye). Men vær forsiktig, det krever samme forsiktighet: legg det på et sted med lys (ikke direkte), og vann det fra tid til annen.

Sagbregne (Nephrolepis cordifolia)

Nephrolepis cordifolia er en grønn plante som absorberer fuktighet fra miljøet

Serrucho bregnen er en eviggrønn plante med blader (kalt fronds) som de kan måle omtrent 40 centimeter lange. Disse vokser først mer eller mindre rette, men så faller de opp, noe veldig interessant siden det er det som gjør det mulig å dyrke det som en hengende plante. Det eneste er at du må plassere det i et rom med lys, og vekk fra vinduene, siden det ikke tåler direkte sol.

Eføy (Hedera helix)

Eføyen holdes i det indre

Eføy Det er en eviggrønn klatrer som, selv om den kan overstige ti meter lang, tåler beskjæring veldig bra. Derfor er det en plante du kan bruke som anheng hvis du ønsker det, siden det ser bra ut uansett hvor du legger det. Selvfølgelig forhindrer det direkte lys i å gi det, ellers kan det brenne.

Pengeanlegg (Plectranthus verticillatus)

Pengeplanten kan dyrkes i en gryte

Pengeplanten er en flerårig urt som Den vokser opp til 30 centimeter i høyden, men hvis stilkene kan måle opptil 60 centimeter lange. Bladene er grønne, med en avrundet form, og det produserer hvite blomster gruppert i blomsterstand om høsten. Men for å kunne gjøre dette krever det lys, så ikke nøl med å sette det i et rom der det er mye lys.

Rosenkransen plante (Senecio rowleyanus)

Senecio rowleyanus er en hengende krasse

Rosenkransen er en krypende plante, og derfor henger stenglene helt sikkert fra beholderen når den dyrkes i en hengende gryte. Den har lange stengler opp til 90 centimeter hvorfra sfæriske blader som ser ut som små kuler, spirer ut. Grønn farge. Blomstene er hvite og små i størrelse.

Potos (Epipremnum aureum)

Potos er en hengende plante

Potos er en klassiker innendørs. Det er en eviggrønn klatrer som når 20 meter høy, med grønne og hjerteformede blader. Den vokser ganske raskt, og kan nå t-banen på bare ett år hvis den har riktig støtte, så det er viktig å beskjære den på sen vinter for å kontrollere den.

Purpurin (Tradescantia pallida)

Glitter er en hengende innendørs plante

Glitter, også kjent som menneskets kjærlighet, er en liten plante som vokser mellom 20 og 40 centimeter høy. Den har blader som kan være lilla, eller sjeldnere grønne eller varierte i henhold til sorter. Den har rosa eller lilla blomster, omtrent en centimeter. Den kan oppbevares som en hengende potteplante, men den må være i et rom med mye lys.

Lilla kløver (Oxalis triangularis)

Lilla kløver er en veldig pen innendørs hengende plante

Lilla kløver er en plante som, som navnet antyder, har lilla blader. Den vokser opp til 50 centimeter i høyden og produserer hvite eller blekrosa blomster som, selv om de er små, er interessante for sin skjønnhet. I tillegg tilpasser den seg veldig godt til å bo innendørs, og den ser veldig fin ut når den dyrkes i en hengende gryte.

Hvilke av disse innendørs hengende plantene likte du best? Hvis det er umulig for deg å velge en, få tak i favorittene dine. Så du kan dekorere hjemmet ditt som du ønsker.