Skip to content

Introduksjon til frukttrær

28 de juli de 2021

Mange av oss drømmer om å smake på velduftende sitroner, søte epler og akkurat rette, lyse, robuste appelsiner. Dessverre bestemmer flere og flere dyrk dine egne frukttrær På grunn av forverringen som oppstår i kommersielle frukter, et produkt av den lange kjeden de utsettes for.

Det blir mer og mer vanlig å prøve frukt som ser fin ut, men smakløs, prøver som blir gamle når de kommer på markedet eller frukt fylt med kjemikalier som ikke er anbefalt for helsen.

Det er derfor han dyrking av frukttrær det blir interessant ikke bare for fruktene, men også for skjønnheten.

Generelle trekk

Men før du tar de første skrittene i saken, kan det være hensiktsmessig å kjenne et generelt panorama av frukttrær for å vite hvilken vi skal plante. Det første er å vite at bare de som har frukt som er egnet til konsum, blir betraktet som frukttrær.

Frukttrær

Når det gjelder fruktene, varierer de i utseende og form, og betraktes som frukt både myke og harde, det vil si fra en valnøtt til en appelsin. De frukt er faktisk eggen til den modne blomsten og hvor frøene er. Klassifiseringen av frukttrær er organisert nøyaktig på grunnlag av fruktenes egenskaper.

For å lære å dyrke frukttrær, er det nødvendig å kjenne kunsten til pomology, som er grenen av hagebruk som tar vare på dem. Det er en rekke teknikker involvert som varierer avhengig av arten til hvert eksemplar, og som inkluderer både multiplikasjonsmetoder som beskjæring, gjødsling og høsting.

Forstørrelsesglasset på frukten

Vi snakket om at frukten var i sentrum av scenen fordi den gir opphav til den generelle klassifiseringen. Nå vil det være nødvendig å kjenne delene som utgjør den. Når det gjelder en kjøttfull frukt, er det det ytre laget eller perikarpen, som igjen består av et ytre lag som kalles exocarp, som vi kjenner som fruktens skinn. Under det er mesocarp som ville være fruktkjøttet eller kjøttet, og i det ser det ut endocarp som ville være beinet eller gropen. Det er fruktens hjerte fordi det er frøene inni.

Dette er den mest klassiske versjonen av en frukt, og den gjentas vanligvis i de fleste av dem, selv om det er noen variasjoner avhengig av hvert eksemplar.

Frukttrær