Skip to content

Invasive planter: Cortaderia Selloana

6 de juli de 2021

I mange hager og parker i varme eller subtropiske områder av verden er det vanlig å finne veldig høyt gress, med det som ser ut som fjærstøv på toppen av hver stilk. De Cortaderia Selloana Det er en veldig enkel plante å dyrke, den sprer seg faktisk så lett og raskt at den kan bli veldig invasiv. Det er viktig å kontrollere veksten slik at du kan nyte den dekorative skjønnheten uten problemer.

Neste vil vi fortelle deg alt om henne.

Kilde

Cortaderia er en dekorativ men invasiv plante

De Cortaderia Selloana har sin opprinnelse i Sør-Amerika, spesielt i Argentina, Brasil og Uruguay. Den lever i områder der det ikke er veldig mye nedbør, og tilpasser seg tørken på stedet.

Kjennetegn ved Cortaderia Selloana

Denne planten har karakteristikken ved å ha et bredt territorium som spenner fra Sør-Brasil til Nord-Patagonia. Så du kan fortelle det det er et stort antall av dem på grunn av klima og terrengforhold.

Dens vekst forekommer på steder og / eller jord med sandegenskaper, jord med høyt fuktighetsnivå og oversvømmet jord, men også de kan vokse i fuktige områder uten problemer.

Sannheten er at når denne planten når sin endelige vekstfase, har den en tendens til å nå en maksimal høyde på litt over tre meter. Til tross for sin enkle og iøynefallende design for mange, er en prydplante brukt i forskjellige deler av verden.

Planten på slutten har en serie frø, som De brukes til fôring av fugler og senere dyrking av planten. Når det gjelder bladene, kan de måle opptil 1,5 meter og har en langstrakt form og teksturen er ganske hard.

På den annen side har bladene, til tross for at de er store, en veldig liten bredde, rundt 1 cm bred. Noe nysgjerrig på bladene er det har skarpe marginerDette er grunnen til at planten er så navngitt på grunn av den store mengden harde hår som har en tendens til å være skarpe hvis de berøres for hånd eller noe mykt.

Når det gjelder blomstene dine, er du det de pleier å blomstre om sommeren og kan være opptil 70 cm lange. Det bør bemerkes at det er kvinnelige og andre mannlige blomster. For å kunne skille det ene fra det andre, er det nok å kjenne til bredden. For å være mer nøyaktig, er kvinnelige blomster mye tykkere enn mannlige, og sistnevnte har en tendens til å være hårigere.

Det fantastiske med denne arten er at har forskjellige varianter, så blomstene dine vil være litt forskjellige i fargen. Fargepaletten til blomstene er mellom hvit og sterkrosa.

Kultur

Som du vet, denne planten dyrkes massivt i Europa og New Zealand til dekorative formål, men frøet brukes også til å mate fugler. På den annen side er det ikke nødvendig å ha et stort land for å vokse eller ha denne planten, langt mindre har en stor plass på grunn av høyden som overstiger 3 meter.

Perfekt kan det fås i små hager hvis det blir gitt riktig vedlikehold fra tid til annen. Den kan være så høy som den kan sees i sitt naturlige habitat, eller så liten som en pumila.

Planten er ganske lett, men fordi planten er invasiv, det er strengt forbudt i Spania, til det punktet å sanksjonere enhver person som kommer for å plante den, dyrke den og distribuere den.

Når det gjelder røttene, disse pleier å være standard, så det trenger ikke spesiell pleie. Denne særegenheten gir den muligheten til å tilpasse seg et stort antall miljøer, selv om det er andre planter med høyere krav i omgivelsene.

Omsorg

Cortaderia Selloana ser bra ut i en stor hage

Den store evnen til å tilpasse seg forskjellige typer jord gjør det til en enkel art å plante og dyrke. OGDette skyldes i prinsippet også den store mengden frø den har planten gjennom hele livet.

Omtrent en million frø, og for hver gang det blomstrer, har det nok til å spre seg og formere seg for raskt. I tilfelle det er ment å ha dette anlegget på kalde steder, Du bør vite at den tåler en minimumstemperatur på -18 ° C.

Når det gjelder tørre steder, kan pampas gras også tilpasse seg tørr og tørr jord. Spesielt de landene som mangler evnen til å holde nok vann, som for å la forskjellige arter av planter vokse.

Skadedyr

Som sådan, det er en art som motstår et stort utvalg av terreng og miljøer. Det eneste du trenger for å være «god» er å beskjære den en gang i året, og avhengig av hvor du har det oftere.

Dette er den eneste pleien som planten trenger, ellers den er ganske sterk og motstandsdyktig mot flere skadedyr som kan påvirke planter. Så du bør ikke bekymre deg hvis du har noen.

Sykdommer

Det samme gjelder skadedyr, dette er en veldig motstandsdyktig plante mot sykdommer. Klart dette det eliminerer ikke muligheten for at planten kan bli syk på et tidspunkt.

Men hvis du sammenligner med den til Cotaderia Selloana med andre planter du har i hagen din, og hvis de blir rammet av en hvilken som helst sykdom, dette vil være sunt i lang tid, med mindre den er omgitt av vegetasjon i dårlig forfatning. Der vil sykdommen passere til planten etter en stund.

applikasjoner

Blomstene til Cortaderia Selloana er hvite eller rosa

Dette er en plante som hovedsakelig brukes i prydfeltet, selv om det også er steder hvor de brukes til blomsteroppsatser. Resten har ingen annen bruk enn den som allerede er nevnt, selv om cellulose kan ekstraheres fra bladene.

Ved første øyekast liker du kanskje ikke denne arten i det hele tatt på grunn av dens rustikke og grunnleggende utseende, men hvis du vet hvordan du bruker den riktig, du kan gi en bedre utseende til enhver hage eller frukthage du har. Husk at planten har en tendens til å være veldig invasiv, og vekstprosessen er ganske høy.