Skip to content

Pampas Grass Care | Voksende, beskjæring av Cortaderia Selloana

1 de mars de 2021

Så du vil lære om Pampas grass care aka (Cortaderia selloana), en robust, høy og pen flerårig plante med mye å tilby i både form og funksjon.

Fordi den vokser mellom ti og tretten fot i høyden, og individuelle høye pampas gressklumper kan spre seg til en bredde på seks fot, er det et utmerket valg som personvernskjermer.

Videre, siden stilkene er stive og oppreist, og bladene er preget av en bokstavelig knivskarp kant, gir den en effektiv form for naturlig gjerde.

Pampasgrassets skjønnhet samsvarer lett med de praktiske anvendelsene. Cortaderia selloana planter har store og luftige stilker av grasiøse fjær eller blomster med forskjellige nyanser av hvitt, krem ​​og rosa på sensommeren.

blomstrende klump av pampasgress i full blomstKlipp pampasplommer for å legge til tørkede blomsteroppsatser, eller la dem være på plass for ekstra interesse for vinterlandskapet.

Hvert skarpe blad eller blad av dekorativt pampasgress viser farge fra dypgrønn til broket grønn og gul. De svinger attraktivt i brisen og gir tekstur og interesse for hagen gjennom hele våren, sommeren og tidlig høst.

Alle disse positive egenskapene gjør Cortaderia Pampas Grass til et populært landskap. Imidlertid har anlegget noen ulemper.

I denne artikkelen vil vi utforske hensynene du må huske på når du planter Pampas Grass. Vi vil også dele råd om hvordan og hvor du skal plante dette varme sesonggresset. Les videre for å lære mer.

Hvordan ta vare på Pampas Grass

Det er altfor lett å dyrke pampasgresset. Den vokser som et ugress og er erklært en invasiv art og skadelig ugress i Texas og California. Det er forbudt på Hawaii og New Zealand.

Denne selvsående planten kan også spre seg via vandrende røtter. Den kommer raskt rundt og kan komme forbi hagen din (og naboens hager) på veldig kort tid hvis du ikke er forsiktig!

Unge planter av pampasgress omfavner et bredt utvalg av vekstforhold, og når de er på plass, øker de i størrelse og bredde med oppsiktsvekkende hastighet.

Dette er grunnen til at det er så viktig at du tar en informert beslutning om planting av Pampas Grass. Hvis du bestemmer deg for å prøve, må du sørge for å ha en brukbar plan for ledelsen.

Du må være sikker på at du har god plass til vekst. Forstå at hvis du planter mer enn ett eksemplar, må du kunne gi minst seks fot mellomrom mellom plantene.

Du bør også passe på å plante pampasgress langt borte fra strukturer, fordi det er ganske brannfarlig og kan utgjøre en brannfare.

Relatert lesing:

 • 10 måter du kan bruke ornamental gress i landskapet
 • Growing Sweet Flag – Acorus Gramineus «Variegatus» planter
 • Mondo Grass Plant Care – Voksende Ophiopogon Jaburan

For best resultat, velg en full solplassering for å plante pampasgress i en godt drenert jord som forblir jevnt fuktig.

Men hvis du ikke er i stand til å tilby dette, vil du være glad for å vite at den robuste pampasgressplanten kan tilpasse seg et bredt utvalg av forhold. Den tåler delvis skygge og forskjellige jordforhold.

Faktisk er Pampas Grass tørketolerant, men så fleksibelt at det lett tåler salt og vind. Dette er grunnen til at det er et utmerket valg for hyttehagen din ved sjøen!

Det brukes ofte til landskapsarbeid ved stranden fordi det til og med kan tåle en og annen dypping med havvann.

Ta vare på Pampas Grass

Dette plume gresset som (ravenna gress – Saccharum ravennae) gjør det ganske bra i et bredt spekter av USDA soner (7 til 11). Hvis du dyrker pampasgress i et godt beskyttet område, vil det gjøre det ganske bra i sone 6. Det kan ikke vokse i veldig kalde områder med mindre du kan dyrke det innendørs (som i et kjøpesenter eller drivhus for en botanisk hage).

Pampasgress kan overvintre i containere hvis det føres inn. Imidlertid blir den så stor at dette ville være upraktisk i de fleste situasjoner.

I tillegg gjør plantens skarpe blader det uegnet for innendørs bruk eller bruk i områder der intetanende mennesker kan komme i kontakt med det ofte.

Mindre dverg Pampas gressvarianter

Hvis du ikke har mye plass og / eller ikke vil ha en plante som kan ta over hagen din (eller til og med nabolaget ditt), kan det være lurt å se på sterile hybriddvergsorter.

Disse dvergplantene vokser bare til å være omtrent fem meter høye, så de trenger bare fire eller fem meter mellomrom mellom dem og andre planter. De produserer ikke pampas gressfrø, men kan spre seg gjennom rotvekst.

Dvergpampasvarianter er spesielt hardføre og tar langt mindre plass enn originalt Pampas Grass.

Hver sølvgrå eller hvit plume er mer av en dyp, gylden farge, noe som gir et spesielt fint motpunkt til prangende busker, for eksempel å fremheve Knockout Roses, Butterfly Bushes og andre blomsterplanter av samme størrelse.

Fremgangsmåte du må ta når du planter og dyrker Pampas-gress

Selv om dette entusiastiske flerårige gresset er ganske hardt og lett å dyrke, følg trinnene for å få de beste resultatene.

 • Velg en lys, solrik beliggenhet og drener jord lett, ikke for tørr.
 • Planlegg å gi hver av dine unge planter 6-8 fot plass på alle sider.
 • Forbered jorden din ved å tilbe den godt og innlemme litt organisk kompost og / eller godt kompostert gjødsel.
 • Grav et stort hull i den forberedte jorda. Hvis de unge plantene dine er i gallonbeholdere, bør hullene være omtrent sytten tommer brede og femten tommer dype.
 • Fjern planten fra beholderen og masser rotkulen for å skille røttene slik at de lettere kan ta tak og absorbere fuktighet.
 • Sentrer planten din i hullet du har gravd, og fyll på jorden med jorden du har klargjort.
 • Vann dypt, umiddelbart. Hold jorden jevn fuktig når planten din etablerer seg. Når du er etablert, trenger du bare å vanne dypt, noen ganger hvis området ditt er i en tørke. Ellers finner den lange taprooten av denne planten vannet den trenger.

Pampas Grass Vedlikehold: Ta vare på Cortaderia

Når du har et etablert stativ av dette robuste ornamentale gresset, vil du garantert finne pleie og vedlikehold. Det tar veldig lite vare.

I kjøligere områder, på slutten av vekstsesongen, sent på høsten, må du ta på deg hanskene og beskyttelsesklærne og bind bladene på planten sammen.

Dette vil bidra til å beskytte planten mot støt forårsaket av kulde. Hvis du bor i et område som fryser, kan det være lurt å pakke inn eller dekke plantene dine når temperaturen faller under frysepunktet.

Pampas gressbeskjæring

På våren tidlig bør du beskjære eller brenne de døde stilkene på planten din til bakken. Dette vil ikke skade røttene, og det vil gi plass til frisk, ny vekst.

Husk at bladene på dette gresset bokstavelig talt er kniver. De er knivskarpe og kan påføre ganske mye skade. Sørg for å bruke hansker og solide lange ermer for å unngå å bli skåret dårlig når du beskjærer eller på annen måte håndterer disse plantene.

Pampas grasgjødsel – trenger Cortaderia Selloana mye gjødsel?

Pampas gressplanter klarer seg veldig bra med lite eller ingen gjødsel. Hvis du vil, kan du gi den litt balansert gjødsel om våren etter beskjæring eller brenning av død vekst. Dette vil bidra til å stimulere vårens vekst.

Hvordan formerer du Pampas Grass?

Etter at du har beskjært eller brent plantene dine om våren, kan du skjære i rotklumpene med en skarp spade. Bare grav opp en spade med røtter og flytt dem til en annen setting. Snart får du et helt nytt anlegg.

Merk at Pampas Grass kommer i både mannlige og kvinnelige varianter. Du kan se forskjellen ved fjærene. Hunnene har fyldigere, silkeaktigere og mer attraktive fjær. Det er best å bare forplante de kvinnelige prøvene for å få de mest behagelige resultatene. Du vil ha et mye penere utseende av Pampas Grass hvis det består av for det meste kvinner.

Hvordan plante Pampas gressfrø

Også, hvor raskt vokser pampasgress?

Dette frodige prydgresset regnes som invasivt mange steder, spesielt fordi det er selvsådd. Pampas gress produserer et stort antall frø hvert år. De bæres dit og kommer på hver bris som går, og de kan spire og gjøre seg hjemme i nesten alle slags jord.

Gresset kan spre seg med liten eller ingen innsats fra deg. Hovedpoenget med forplantning er å få de nye plantene dine dit du vil ha dem, i motsetning til å ha dem spredt rundt

Hvis du vil dyrke Pampa Grass fra frø, kan ingenting være enklere. Så frøet direkte på forberedt jord om våren etter all fare for frost.

Frøene trenger lys for å spire; Derfor bør du så den i et solrikt område og ikke dekke den med jord. Det kan være lurt å rake jorden lett før og etter såing for å forhindre at frøet blåser bort eller blir spist av fugler.

Når skal du plante pampasgress. Hvis du ønsker det, kan du så frøene i potter innendørs et par måneder før sist spådde frost. Så dem lett på overflaten av et løst, godt drenerende vekstmedium. Hold dem godt opplyste og varme (rundt 70 ° C) til de spirer. Dette burde ta mellom tjueto og tjuefem dager.

Når all fare for frost har gått, flytt plantene dine til hagen din. Som med alle planter som holdes innendørs i vintermånedene, vil du overføre ungdommene dine til utemiljøet gradvis.

Skadedyr og sykdommer i flerårige pampas

Pampas Grass har ingen fiender, annet enn kaldt vær og folk som blir lei av det. Den motstår de fleste, om ikke alle, skadedyr og sykdommer.

Tenk nøye før du planter gresspampas!

Pampas Grass er en veldig attraktiv plante som gir drama og skjønnhet til ethvert landskap.

Husk at hvis du bestemmer deg for å plante den, må du holde den under kontroll.

Senere, hvis du ombestemmer deg, vil du ganske mye lykke til. Det er nesten umulig å utrydde en gang etablert.

Så hvordan bli kvitt pampasgress?

Hvis du bestemmer deg for å bli kvitt dette gresset, må du forberede deg på en kamp i mange år fremover. Mange har prøvd å hugge den ned og / eller brenne den.

Dette stimulerer bare gresset til å produsere ny vekst eller til å «gå under jorden.»

Husk at dette gresset kan spre seg gjennom vandrende røtter, som vokser dypt i bakken. Det er disse dype røttene som lar planten overleve ugunstige forhold.

For eksempel, i tørketider, selv om de overjordiske delene av planten dør tilbake, venter røttene tålmodig under jorden, og biter tiden sin til innbydende forhold hersker igjen.

Noen mennesker har vellykket kvitt seg med herbicider, men dette er en spesielt destruktiv metode. Dette anlegget er så tøft at det vil ta flere påføringer av gift for å ha noen effekt. Avrenning fra herbicider forurenser vannforsyningen, så det er best å unngå bruk av disse og andre hagekjemikalier.

Før du bestemmer deg for å plante dette vakre, men likevel plagsomme flerårige gresset, må du være sikker på at det er tillatt i ditt område. Ta kontakt med ditt lokale landbruksforlengelseskontor eller kontakt USDA online for å være sikker på at Pampas Grass er tillatt der du bor.

Andre gress å ta med er:

 • Maiden Grass – Miscanthus sinensis
 • Fountain Grass – Pennisetum setaceum & pennisetum alopecuroide
 • Lær å dyrke Lomandra Grass