Skip to content

Jernklorose eller mangel på jern i planter

12 de juli de 2021

Planter, som mennesker, har ofte et mangel på ernæring. I dette tilfellet er jernklorose blant problemene som planter kan presentere, også kjent som mangel på jern i planter. Jern er av stor betydning fordi mangel på jern kan forårsake blåsing.

Det er en rekke elementer som kan forårsake jernklorose, hvorav de vanligste er CO2-forurensning og tilstedeværelsen av veldig leireholdig jord og sand, siden sistnevnte får jernet til å mobilisere, så det når ikke anlegget.

Hvordan vite at plantene våre har jernklorose eller mangel på jern?

Klorose eller mangel på jern

Det er veldig enkelt, vi må nøye observere plantene våre, spesielt de ark, fordi de de får en gulaktig farge når de er jernmangel.

Andre årsaker til at plantene våre kan bli syke på grunn av jernmangel er i jordegenskaper, dette avgjør om absorpsjonen av jern er fruktbar eller ikke.

De ekstremt varme eller kalde temperaturer de kan også forårsake tap av dette viktige mineralet i ernæringen til plantene våre. I tillegg til dette, er en annen viktig årsak til jernklorose overflødig lys.

Avhengig av anlegget, det ville ikke forårsake problemer for arter som trenger lysPå den annen side, for prøver som ikke trenger ekstremt lys, kan dette forårsake stor ulempe i utviklingen og i absorpsjonen av jern.

I den samme rekkefølgen av ideer er det også planter som kalles klorotisk, og disse blir lett identifisert på grunn av tilstedeværelsen rikelig med jern i dem.

Jordens pH er en grunnleggende faktor i utvikling og vekst av plantene, slik at jord som har høy pH kan skape jernmangel i plantene våre, og dermed hindre dem i å få et sunt liv. På den andre siden, karbonatoverskudd De lager plantene i hjemmet vårt eller de som vokser fritt, har mindre jernabsorpsjon og produserer jernklorose.

Vi må være veldig oppmerksomme på kjemikaliene og elementene som jorda inneholder når plantene plantes, fordi tilstedeværelse av metaller som nikkel, kobber, magnesium, krom og sink, i store mengder, hindrer planter i å absorbere jern på en fruktbar måte, så de vil ende opp med å forverre plantene våre.

Hvilke komplikasjoner kan jernklorose eller jernmangel føre til plantene mine?

Det normale er at bladene på plantene våre dør, denne prosessen er kjent som bladnekrose. På samme måte kan det forårsake avblæring av plantene våre.

Hvordan kan jeg redde planten min hvis den har jernklorose?

fikenblad mangler jern

Hvis vi finner ut at prøvene våre har jernmangel, er det viktigste å forlenge plantens levetid å kjøpe en kompost som inneholder jernchelat, dette aktive prinsippet hjelper plantene våre til å levere næringsstoffene som jorden må tilføre dem.

Bruk av denne typen gjødsel det vil garantere at plantene våre absorberer jern. På samme måte vil fruktplanter fortsette å produsere fruktene av samme eller bedre størrelse, bladene faller ikke eller blir gule, slik at de kan få en sprudlende skjønnhet og lang levetid.

Det er veldig viktig at vi som planteelskere alltid er oppmerksomme på endringer at de kan presentere, siden dette stammer løsningene vi kan ta mot sykdommer eller skadedyr i henhold til hvert symptom som presenteres.

Det må huskes at hver gjødsel, soppdrepende middel og næringsstoff er designet for hvert problem og for hver planteart, altså det beste og mest passende for våre eksemplarer må velges.

Husk at jernklorose eller mangel på jern det er veldig viktig for plantene våre å vokse seg sunne.