Skip to content

Jujube eller Jinjolero

25 de juli de 2021

Leter du etter et raskt voksende frukttre med deilige frukter som heller ikke er kresen med jorda? Det er mange som oppfyller det du leter etter, men jeg skal foreslå jujube eller Jinjolero. Hvorfor? Vel, jeg kan fortelle deg i god hånd at det er et av frukttrærne som vokser best i kalksteinjord, med veldig dårlig drenering. Tåler tørke, høye sommertemperaturer, kulde, beskjæring … Kort sagt, det er et tre uten komplikasjoner.

Men siden jeg forestiller meg at du vil vite mer om det, her er en guide til dette anlegget som helt sikkert Vil ikke la deg være likegyldig.

Kjennetegn ved Jujube eller Jinjolero

Jujube voksen

Den første tingen å si om vår hovedperson er, hvordan kan det være ellers, hans vitenskapelige navn, som er det samme i alle deler av verden. Den av jujube eller jinjolero er Ziziphus jujuba. Dette løvtræret er hjemmehørende i Asia, spesielt sør og øst for landet, og har en generelt rask vekstrate, men det kan gå langsommere hvis du ikke har vann regelmessig. Høyden vil også variere avhengig av tilgjengelig vann: hvis det har nok, kan det vokse opp til 10m, enda mer, men hvis det ikke holder seg innenfor 2-4m. For eksempel de som vokser i Middelhavet, da nedbør er et veldig sjeldent fenomen (det regner lite på bare noen få måneder), overstiger ikke 2m eller 2,5m.

Men fortsatt og med disse forholdene bærer de frukt. Når? Om, mot sommeren. Frukten er en kjøttfull spiselig drupe, som de som finnes i plommer eller kirsebærtrær. Huden er først grønn, men når den modnes, mot begynnelsen av høsten, blir den rød og til slutt rødbrun. Det må sies at de har en betydelig mengde vitamin C (69 mg per 100 gram, som er 115% anbefalt), så det bør ikke misbrukes.

Stammen gir treet et veldig fint gammeldags utseende, siden barken er krøllete, mørkebrun i fargen. Forgreningen er veldig tett, og presenterer torner som du må være forsiktig med, da de kan skade oss.

Jujube eller Jinjolero omsorg

Jujube frukt

Nå som vi vet hvordan det er, la oss vite hvordan vi skal ta vare på det slik at vi kan smake på deilige fruktene år etter år.

plassering

Dette er et tre som vil vokse fantastisk hvis det plasseres i solrike områder, hvor den mottar lyset fra stjernekongen under, om mulig, hele dagen. Den kunne tilpasses i halvskygge (med mer lys enn skygge), men den ga sannsynligvis ikke mye frukt.

Irrigasjon

Selv om den motstår tørke, anbefales det på det sterkeste å vanne den regelmessig, spesielt i sommermånedene eller, hvis du er i et tropisk klima, i den tørre årstiden. Vanningsfrekvensen som følger, er følgende: 2-3 ganger i uken om sommeren, og 1-2 i uken resten av året.

Abonnent

Å være et tre hvis frukt er til konsum, må det betales i vekstsesongen (fra vår til sensommer) med organisk gjødsel. Du kan bruke væsker som guano, eller gjødsel i pulverform, for eksempel ormstøping eller hestegjødsel.

Når det gjelder førstnevnte, anbefales det å følge indikasjonene som er angitt på emballasjen. på den annen side å gjødsle med gjødsel i pulverform, du kan legge til den nødvendige mengden for å danne et tynt lag, ikke mer enn 2 cm tykt, rundt treet, og bland det deretter med jorden med en sparkel, en trepinne eller lignende.

Beskjæring

Jujube eller Jinjoleros beskjæres vanligvis ikke, men hvis de vokser mye til toppen, er de det kan gjøres på sen vinter for å senke høydenog trim grenene, og la en avrundet krone være igjen.

Transplantasjon

Tiden for å flytte treet til bakken eller til en større gryte vil være om våren. For det planten fjernes fra potten og passer på å ikke bryte røttene Selv om noen fine ble brutt, ville ingenting skje- og det går til det nye stedet. La oss se det mer detaljert:

Gå til bakken

Hvis du vil lande den, følg disse trinnene:

 • Lag et plantehull på minst 50 x 50 cm.
 • Bland jorden med universal plantesubstrat i like store deler.
 • Ta treet ditt ut av potten, og legg den i hullet. Hvis du ser at den er for lav, ta den ut og legg til jorden som er nødvendig. Det skal ikke være for høyt, ikke for lavt. Ideelt sett bør den være 2-3 cm under.
 • Etter, fyll hullet med jorden.
 • Nå berører du lag et trerist, som ikke er noe mer enn en «barriere» rundt treet som vil tjene til å holde vannet bare for planten. Den skal være 5-10 cm høy.
 • Til slutt, gi det en god irrigasjon.

Gå til potten

Hvis du vil ha den i en ny pott, må den være minst 4 cm bredere enn den forrige. For å transplantere det, må du følge disse trinnene:

 • Fyll potten med et lite universelt plantesubstrat blandet med 20% perlit.
 • Sett treet inn i det, plasser det i midten og se om overflaten på rotkulen er mer eller mindre justert med kanten av potten.
 • I så fall må du bare fylle potten med mer underlag; Hvis ikke, ta den ut og tilsett mer jord.
 • Til slutt, gi den en sjenerøs vanning.

Hvordan reprodusere jujube eller Jinjolero

Ziziphus zizyphus

Dette treet reproduserer seg i utgangspunktet av frø, stubbe eller ved poding.

Av frø

Frøene erverves om høsten, når fruktene modnes. For å få dine egne jujubber må du:

 • Fjern druppen og fjern massen overholdt.
 • Legg dem i et glass med vann som har en 18% salt i et par timer.
 • Legg dem i et annet glass med vann med en liten skje svovel i 4 timer.
 • Til slutt, overfør dem til en gryte med et underlag sammensatt av like store deler svart torv og perlit, og å vanne.

De kan ta fra 2 til 6 måneder å spire, så for å akselerere spiring, anbefales det å plassere dem i nærheten av en varmekilde.

Av knoppskudd

Det har en stor tendens til å ta av skudd, som noen ganger kalles suger. Disse kan fjernes mot slutten av vinteren ved å lage fire 50 cm dype grøfter rundt modertreet, og Ved hjelp av en laya (som er en slags rett spade), løft dem og dermed være i stand til å trekke dem ut med røtter.

Når de er ute, blir de plantet i et hjørne av hagen eller i en gryte.

Ved graft

Fruktvarianter av Jujube eller Jinjolero reproduserer veldig effektivt ved poding om våren. Den mest anbefalte type transplantat er den med T-form, som gjøres som følger:

 1. Klipp en gren av et annet eksemplar med en lengde på minst 20 cm.
 2. Lag et grunt T-formet kutt på en gren av jujuben, og fjern barken på begge sider av det langsgående kuttet.
 3. Sett den kappede grenen inn i kuttet som du har laget (på den store pinnen til T).
 4. Fest det med raffiatau eller teip det ned for transplantater.

Transplantatet vil begynne å vokse snart, i løpet av 1 til 2 måneder.

Jujube eller Jinjolero problemer

Vi er heldige at dette treet ikke påvirkes av skadedyr eller sykdommer, men det gjør det kan ha soppproblemer hvis overvannet. Av denne grunn er det veldig viktig å kontrollere vanning, og i tvilstilfeller er det bedre å ikke vanne.

Uansett, For å kontrollere fuktigheten i underlaget eller jorda, vil det være nok å sette inn en tynn trepinne, trekke den ut og se hvordan den kommer ut. Hvis det kom ut rent, kunne vi fortsette å vanne det, da det ville indikere at jorden er tørr, eller hvis det kom ut med substrat eller jord, ville vi vente noen dager til å fortsette å gi det vann.

Jujube Bonsai eller Jinjolero

Bonsai Jujube

Selv om det ikke er en veldig brukt plante som fungerer som bonsai, kan du noen ganger finne den i barnehager. Å være en veldig motstandsdyktig art, er ideell for både nybegynnere og eksperter. Hvis du vil vite hvordan du vedlikeholder det, er det en pleieguide:

 • Plassering: full sol.
 • Underlag: du kan bruke akadama alene, eller hvis du foretrekker det, bland det med 10 eller 20% svart torv.
 • Transplantasjon: hvert annet år, om våren.
 • Beskjæring: på slutten av vinteren vil formasjonsbeskjæringen gjøres, det vil si de som tjener til å gi stilen til treet; I løpet av resten av sesongen blir bladene klippet, slik at 4 skudd kan vokse og fjerne 2.
 • Kabling: veldig nødvendig for å kunne forme den. Det gjøres også om våren, og prøver å legge igjen samme avstand mellom svinger. Kontroller det innimellom slik at ledningen ikke trenger inn i grenen. Etter 3-4 måneder bør den fjernes.
 • Irrigasjon: om sommeren anbefales det å vanne en gang hver 2-3 dag; resten av året 2 ganger i uken vil være tilstrekkelig.
 • Abonnent: bruk mineralgjødsel til bonsai fra vår til høst.

Bruk av Jujube eller Jinjolero

Bruk av jujube

Bladene og fruktene brukes fra denne planten, de første brukes til å mate husdyr, mens de andre kan brukes til å lage syltetøy, konsumere som bordfrukt eller som tørket frukt. Men i tillegg har den også medisinske egenskaper. Det er det faktisk snerpende, demulcent Y vitamin. Likeledes kan bladene og barken brukes til å lindre symptomene på faryngitt, eller fruktene som et avføringsmiddel.

For å dra nytte av fordelene, kan du spise fruktene direkte, eller tilberede et avkok som følger:

 • Først kommer han til kok vann.
 • Det tar en liten spiseskje med blader og bark.
 • Og senere kok i 5 minutter.

Så langt vår spesial på Jujube eller Jinjolero. Hva tror du? 🙂