Skip to content

Juncus maritimus (Taktekking Junco)

9 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en type multiregionalt vannplante som utvikler seg i forskjellige områder. Det handler om Juncus maritimus. Det er ofte kjent som takrøret, og det finnes i sumpete og fuktige områder der jorda er brak. Det er en perfekt plante å ha i hagen din og gi hjemmet ditt et mer naturlig preg. Med så mye urbanisering og industriell utvikling ser vi etter litt natur, og vi kan ha den i hagen vår hvis vi vet hvordan vi skal dekorere godt og hva den nødvendige pleien er.

For det skal vi vie hele dette innlegget til Juncus maritimus. Vi vil forklare hva de viktigste egenskapene er, bruken den kan brukes til og pleie.

Hovedtrekkene

Takstein

Siden folk søker å ha en litt mer naturlig livsstil, kjøper de forskjellige plantearter som tjener til å forskjønne uteplassene og / eller hagene. Dette anlegget blir et godt alternativ for dette, siden det neppe trenger vedlikehold som vi vil se senere. De fleste bekymringene er relatert til å holde planten med høy fuktighetsgrad, siden dens natur er slik.

Vi finner det naturlig i sumpete områder med høy luftfuktighet. Vi må etterligne disse forholdene perfekt når vi har det hjemme, slik at tilpasningsprosessen er best mulig. Årsaken til at det vanlige navnet er taktak, er fordi det lenge har vært brukt til fletting og sammenføyning.

Den har en ganske langsom vekst og er spredt langs kysten av verden. Vi finner den i Afrika, Canada eller Sør-Amerika. Generelt sett kan vi si at det er en plante som tilhører sivfamilien. Det ble oppdaget i 1753, selv om det ikke er noen rekord som sådan å si at denne spesielle typen siv ble oppdaget i år. Det var sikkert mest kjent i fiskeområdene og havnene der de finnes i større overflod.

Hovedkarakteristikken for Juncus maritimus er at bladene har en sylindrisk form og spissformede grønne farger. Maksimal høyde den kan nå er opptil 2 meter. De er vanligvis ikke mer enn en meter høye og en meter til. Alt dette avhenger av miljøforholdene og de aktuelle prøvene.

Blomstringen av denne planten finner sted i de varmeste tider av året. Den begynner i mange eksemplarer om våren og slutter på sensommeren. Start- og sluttdato for blomstring avhenger av temperaturen. Jo tidligere de høye temperaturene kommer, jo raskere begynner de å blomstre. Blomstene er preget av gruppering i blomsterstand med farger som spenner fra rosa til brunt. Når det gjelder frukten, er den kjent som achene og har en konveks form med 3 filamenter.

Bruk av Juncus maritimus

Detalj av bladene til Juncus maritimus

Det er en plante som tradisjonelt har blitt brukt til ornamentikk. Det er en vanskelig plante å finne i planteskoler, siden den verken er populær eller knapt kjent. Imidlertid, selv om det ikke er en veldig utbredt plante av mennesker, det er ganske tilfredsstillende å ha hjemme, siden den oppfyller sin funksjon av dekorasjon ganske bra og knapt trenger pleie og vedlikehold.

En av de mest brukte Juncus maritimus det er det som gjenoppretter miljøet. Normalt er det perfekt for å gjenopprette landskap og steder som er noe mer forringet av forurensning i kystområder. Dette gjøres fordi vannet er salt og passer for folk som elsker vannhager. Ikke bare er det en god plante for ornamentikk eller restaurering, den har også lenge vært brukt til å veve kurver fra halmen til denne planten.

Hvis du har noen av disse plantene hjemme og bladene tørker, er de ganske motstandsdyktige og harde, og du kan lage kurver med den.

Omsorg for Juncus maritimus

Karakteristisk for taktaket

La oss nå gå videre til omsorg som denne planten trenger for å kunne utvikle seg under forhold. Selv om det ikke bare er krevende, trenger det noen viktige aspekter for å gi det god pleie. For eksempel er plassering ganske viktig. Det er nødvendig at takrøret plasseres et sted der det kan ha direkte sol. Det trenger mye sollys om dagen for å utvikle seg under gode forhold.

Et perfekt sted å plassere dem ville være på hageplenen. Det etterlater punktering, så det anbefales at du ikke plasserer dem nær trinnene eller stiene for å unngå punktering eller noen form for ulykke. Når det gjelder jorda, trenger den ikke spesielle krav, men den må holdes med høy luftfuktighet hele tiden. Å være hjemmehørende i miljøer som bekker, sump, laguner og kyster, må en høy grad av fuktighet opprettholdes. For å gjøre dette er det best å vanne den ofte nok til at jorden aldri blir tørr.

Det er også interessant å bruke litt organisk gjødsel om våren til slutten av sommeren. Dette er fordi det er blomstringstiden, og det krever litt hjelp for å kunne holde seg frisk i de varmeste øyeblikkene av året. Vi kan bruke noen organiske produkter som teposer, banan eller eggeskall og til og med gjødsel.

Hvor å kjøpe den

Juncus maritimus omsorg

Som vi har nevnt tidligere, Juncus maritimus Det er ikke en plante du vanligvis finner i barnehager. Imidlertid er det veldig rikelig i naturen og er ganske dyrt i barnehager. Prisen er rundt 14 euro, noe som er ganske dyrt. Når du har det, kan du enkelt transportere det hjem til deg og plassere det både i hagen og i en blomsterpotte. Det er en måte å få hagen din til å se bedre ut med en plante som bare trenger mye vanning og et sted i solen.

Hvordan kan du se Juncus maritimus Det er en plante som perfekt kan gi et naturlig preg til hagen din og med ganske enkel stell. Jeg håper denne informasjonen har overbevist deg om å ta med en kopi av disse i hagen din.