Skip to content

Junco (Juncus effusus Spiralis)

3 de juni de 2021

Juncus effususOgså kalt Junco, Junco fino, Junco esteras eller Junqueras, det er en monokotyledonøs urteaktig plante som er en del av familien kjent som Juncaceae; som kommer fra Europa, Asia, Nord-Amerika, Oseania, Afrika og Australia, og til og med fra noen områder av Storbritannia og Irland. Det er mye brukt i hagearbeid som en vannplante for kantene på dammer og de mest fuktige områdene. Den kan plantes både utendørs og i potter og innendørs.

Derfor skal vi vie denne artikkelen for å fortelle deg alt egenskaper, krav, stell, bruk og reproduksjon av sivet.

Hovedtrekkene

Juncus effusus Spiralis perfekt plante for dammer

Blant de mest fremragende egenskapene til denne urteaktige planten, og som bør nevnes, er at det er en flerårig plante med et robust utseende av en klar grønn farge, som har fleksible, sylindriske, oppreiste og glatte eller lett strimmede stilker, som ikke har blader.

Det er en rhizomatøs vannplante. Den utvikler skudd opp til 90 cm i lengde. Stilkene er sylindriske som vokser i en spiral, lysegrønn farge. Den har en kontinuerlig intern medulla og dens basale slirer er vanligvis helt kjedelige, med rødbrun tone, og har hermafrodittblomster.

Den har evnen til å vokse isolert eller i store, tykke klynger, og tar form av kraftige jordstengler som den sprer seg gjennom. Blomstringene som vises om våren og sommeren er vanligvis forgrenede og åpne, har en lysebrun eller grønn farge.

Den vokser på tjernkanter, på fuktige underlag og kan til og med plantes opp til 10 cm dypt. Det er best å plante på bredden av dammer slik at stilkene deres skiller seg ut og kan regenerere landskapet. Selv om den også brukes i moderne blomsteroppsatser.

Beskrivelse

Voksende i områder som er for kalde, kan stilkene bli en brunfarge gjennom hele vinteren. I tillegg er det vanligvis veldig enkelt å implantere.

Som vanlig, siv vokser til en omtrentlig høyde på 5mt å dyrkes i fruktbar jord i et friskt økosystem, som er mer enn 500 meter over havet. Det krever høy luftfuktighet for å reprodusere, siden rundt hver 20. dag er en belte som er fullt egnet til å brukes som råmateriale spirer fra stilkene.

Den har trinstengler (som har 3 tre ansikter), oppreist og med avrundede kanter. Blomstene har en rødbrun farge, de er gruppert i antela og vokser rundt endene på stilkene, og frukten er kjent som achene, den har en flat og konveks form med avrundede kanter, den er mørk i fargen og har tre filamenter . (sopp) inni.

Krav til Juncus effusus Spiralis

sivet er en vannplante

Sivet krever en stor mengde vann, et høyt bidrag fra sol og et tilstrekkelig ly i frostsesongene. Det er en plante som kan overleve de varmere stadiene godt siden den tillater en stor mengde vann. Dette betyr at den ikke lider like mye av tørkeforholdene som er typiske for sommertiden. Bor i miljøer med høy fuktighetsgrad og vannpytter, det er mer sannsynlig å tåle somre og være svakere om vinteren.

Sivet foretrekker kjølig klima for å vokse ordentlig. Og til tross for å tåle kulde godt, er det best at det har tilstrekkelig ly under sterk frost. Hvis klimaet der det plantes har en tendens til å ha hyppig frost i den kaldeste årstiden, er det praktisk å ha det skjermet.

Junco foretrekker solens direkte stråler, noe som gjør den til en perfekt plante ikke bare for innendørs, men også for utendørs. Om vinteren, som vi har nevnt, er det som oftest mest praktisk beskytt den litt mot direkte sol, slik at den ikke påvirkes av frost.

Reed care

Juncus effusus Spiralis

Når vi vet hva som er de viktigste kravene til Juncus effusus kan overleve, nå skal vi nevne omsorgen den trenger for å vokse og utvikle seg under gode forhold. Vanning er et viktig aspekt, siden Det er nødvendig å ta hensyn til at siv ikke blir vannet, men de får drikke; Dette skyldes at det er planter som krever forhold med kontinuerlig fuktighet i underlaget. I motsetning til hva som skjer med mange planter, kan spesielt denne bli vanntett og trenger mye vann. Å være en vannplante, tåler den sølepytter veldig bra, og røttene råtner ikke.

Det er ikke nødvendig å bekymre seg for å drukne det, siden jo mer vann det mottar, jo bedre, og det er i stand til å støtte vannlogging perfekt; som er vannplanter som normalt vokser rundt elvenes bredder.

Det er viktig at planten aldri mangler vann, og en veldig tilstrekkelig måte å oppnå dette på er vanligvis ved å plassere den en tallerken under bollen og sørg for at den alltid holdes full av vann.

Abonnement er valgfritt, selv om a månedlig lav nitrogen gjødsel om våren og sommeren vil det bidra til å forbedre utseendet.

Bruk og reproduksjon

Det er en plante som brukes til produksjon av hagemøbler og den har en måte å behandle veldig på kurv. Det må også sies at møblene og de forskjellige gjenstandene de bygger med sivet er mer luksuriøse og dyrere, siden det gjør det mulig å jobbe på en mer elegant måte for å gi bedre resultater.

Så dette anlegget som er veldig rotete og uvanlig kan gi det et unikt preg både hagen og for bruk av møbler og andre varierte gjenstander.

Når det gjelder reproduksjon, kan den deles med deling av sabel i begynnelsen av våren. Om vinteren er det praktisk å beskytte den mot direkte sol, eller at resten av årstidene tåler den. Vinter er den vanskeligste tiden for siv. Dette er grunnen til at dette anlegget må beskyttes så mye som mulig mot ugunstige miljøforhold. Det er mye brukt til å dekorere dammer og kan gi mye lek med litt fisk.