Skip to content

Kaktus skadedyr

4 de juli de 2021

Kaktus er kjent for hvor enkle de er å ta vare på, og også for blomsterens skjønnhet. Det er mange som i tillegg kan dyrkes i potter eller planter, noe som utvilsomt er veldig interessant når du vil ha noen på balkongen eller på terrassen, og / eller du ikke har hage.

Men uansett hvor godt ivaretatt, er det en rekke insekter som kan ødelegge samlingen vår på kort tid, med mindre vi stopper dem. Så la oss se hva som er skadedyr av kaktus og hvordan vi kan eliminere dem.

Rød edderkopp

Edderkoppmidd er et av de vanligste skadedyrene

Edderkoppmidd er et insekt som påvirker mange typer planter, inkludert kaktus. Til tross for navnet sitt, Det er en midd som har en oval kropp, oransje hvis den er kvinne eller gulaktig hvis den er hann.

Det sprer seg om våren og sommeren, og fôrer på saften. Det er lett å skille det ettersom det produserer silketråder som går fra den ene siden til den andre.

Skader

Når en kaktus har angrep av edderkoppemider, er det hva som vil skje med det kroppen din vil begynne å vise misfarging.

Behandling

Hvis du vil eliminere eller redusere planten, vi anbefaler å rengjøre kaktusen med vann først. Hvis pesten ikke er utbredt, er dette midlet ofte mer enn nok. Men hvis de dukker opp igjen, så behandle dem med neemolje (til salgs) eller et akaricid (til salgs).

Snegler og snegler

Snegler kan spise kaktus

Både snegler og snegler er dyr som kommer ut i regntiden. Det er ikke slik at de utgjør en pest som sådan for kaktus, men på grunn av deres frodighet er det nødvendig å holde dem borte fra planter.

De spiser på alle deler av kaktusen, uansett om de har pigger eller ikke. Så du må være oppmerksom.

Skader

Kaktusen vil presentere mer eller mindre dype biter hvor som helst på kroppen din. Hvis den aktuelle planten er liten, kan den til og med «forsvinne» over natten, og bare etterlate tornene.

Behandling

Den beste behandlingen er forebygging. Beskytt plantene dine ved å lage dem til et slags drivhus med myggnetting eller trådnett med veldig små hull (som den som brukes til gjerder eller i hønsekokker).

Hvis du finner en snegl eller snegle, ta den så langt som mulig fra plantene dine, minst 40 meter fra hvor de er.

I tilfelle det allerede er noen til kaktusene dine, kan du behandle dem med bløtdyrmidler (vær forsiktig hvis du har katter og / eller hunder, da det er giftig for dem), eller med eddik. I denne artikkelen har du mer informasjon.

Mealybugs

Bomullsmeldyr på en plante

De er det viktigste og verste skadedyret som kaktuser kan ha, spesielt hvis de dyrkes i varme eller tempererte varme klima som i Middelhavsområdet. Det er mange typer, men de som angriper favorittplantene våre, er over alle tre: den bomullsformede, som har en avrundet form og er hvit i fargen; skjold melkeboller, som er de med herdet brunlig ryggskjold; og de som er som limper, som San José-lusen, brungrå i fargen.

Alle formerer seg i løpet av de varme og tørre månedene av året, slik at det er om sommeren når vi vil se dem mest. Men det vil ikke skade å være litt ventende om våren hvis vi bor i et varmt område, siden det på disse stedene er normalt for dem å starte aktiviteten lenge før sommersesongen kommer.

Skader

Disse insektene de spiser på kaktussaften, som de mister styrke og helse med. Også, der de er, mister plantene farge. Hvis situasjonen fortsetter i lang tid, kan det være så mange melkeboller at selv kaktusens liv ville være i alvorlig fare.

Behandling

Fra min egen erfaring, den beste behandlingen, på grunn av den raske effekten og fordi det er et naturlig produkt, er kiselgur (på salg ). Dette ser ut som hvitt pulver, og det som det gjør er å gjennombore insektets kropp, i dette tilfellet melkebuggen, slik at den dør av dehydrering.

Men selvfølgelig det er andre måter å utrydde dem på:

  • Med vann og nøytral såpe: Bruk en liten børste til å rengjøre kaktusen, og forhindrer deg i å skade deg selv.
  • Kjemiske insektmidlerKjemiske anti-blålukker kan være veldig nyttige, men bruk dem i henhold til bruksanvisningen.
  • Permetrin: de er naturlige insektmidler. De er nyttige når pesten ikke har spredt seg.

Svart snegl eller snegl

Weevil kan skade kaktus

Agaves svarte skjegg (Scyphophorus acupunctatus), slik det er kjent mer, Det er en snegl hvis appetitt i larvestadiet forårsaker alvorlig skade, ikke bare i agaves, men også i mange kaktus.

Hunnen legger eggene inne i planten og når den gjennom et sår. Så klekkes disse og spiser på kaktusen. Over tid svekkes det.

Skader

Først er det litt vanskelig å se, da kaktusen kan være tilsynelatende fin. Men det kan vi innse stilkene mister fasthet, eller de faller av.

Behandling

Behandling består av påføring av insektmidler som klorpyrifos på kaktus om våren og sommeren. Hvis vi vet at pesten har nådd området, vil det anbefales å behandle dem i en måned med dette insektmidlet og den påfølgende måneden med imidakloprid.

Bladlus

Maur foretrekker multiplikasjon av bladlus

Bladlus eller bladlus de er veldig små insekter, omtrent 0,5 centimeter eller mindre, som i likhet med melblåsene er favorisert av varmen og også tørrheten i miljøet. Det må sies at i kaktus er de et sjeldent skadedyr, i sukkulenter er de mer synlige. Men vi har også ønsket å inkludere den siden de spiser på saften, spesielt blomsterknoppene og de mest ømme delene av plantene.

Kroppen deres kan være brun, grønn, rødlig eller til og med svart, og kan gjenkjennes av de to lange antennene. De etablerer ofte symbiotiske forhold til maur, ettersom bladlus skiller ut en honningdugg som de liker.

Skader

I kaktus vi vil se skaden i blomsterknoppene mer enn noe annet. Disse vil forbli lukkede, da det vil være umulig for dem å åpne fordi bladlus vil forhindre det. Som en konsekvens vil plantene ha bortkastet energi og ressurser til å produsere blomster til ingen nytte.

Behandling

Hvis du er ute etter et naturlig middel, anbefaler vi at du ser etter å få marihøner. De er naturlige rovdyr av bladlus, og de er også veldig gunstige for hagen da de også pollinerer blomster.

Andre måter å eliminere dem på er med insektmidler som kiselgur eller andre kjemikalier som bladlus (til salgs).

Mulch flue

Mulchflua er et skadedyr av kaktus

Mulchflua er et veldig vanlig insekt i planter som dyrkes i potter, og spesielt med jord som forblir fuktig i lang tid. Den tilhører familien Sciaridae, og kroppen hans er svart, det er derfor det også er kjent som svart flue.

Dette kan sees når som helst på året, men det liker våren og sommeren bedre fordi det er når eggene blir avsatt på bakken og kan klekkes.

Skader

Voksne eksemplarer forårsaker ikke skade, utover å avsette eggene. Men istedet larvene lever av ømme deler av kaktusen som er under overflaten av underlaget; det vil si av røttene. Derfor vil planten redusere veksten og kan bli veldig svak.

Behandling

Det er flere rettsmidler du kan bruke for å eliminere angrep med mulchflue. For eksempel, du kan sette gule klissete feller (til salgs) nær kaktus, eller behandle dem med neemolje. Et annet alternativ er å introdusere kanelfedd i underlaget, eller plassere hakkede sitrusskall (sitron, appelsin osv.) På toppen.

Turer

thrips insekter

Thrips de er som ørepynt, men mye mindre, omtrent 2 millimeter lange. Det er et vanlig skadedyr av planter dyrket i drivhus og utendørs, og aktiviteten vokser om våren og sommeren.

Som bladlus vil vi heller ikke se dem mye i kaktus, da de har en forkjærlighet for planter med blader. Nå kan de også skade blomster ved å mate på saften.

Skader

Det samme som bladlusene; dette er: blomsterknopper som ikke åpner og fallerog dårlige kronblad.

Behandling

For å eliminere trips du kan ty til insektmidler som kaliumsåpe eller neemolje. Men du bør også vite at du har muligheten til å rengjøre blomsterknoppene med såpe og vann.

Vi håper det har vært nyttig for deg, og du kan identifisere kaktusens pest.