Skip to content

Skadedyr i orkideer: hvordan bekjempe dem

4 de februar de 2021

De er sannsynligvis en av plantene som vekker mest lidenskap. Og det mangler ikke grunner til det: orkideer er eksotiske, mystiske og svært dekorative. Imidlertid er det et aspekt at hvis det forekommer i plantene våre, kan det komplisere eksistensen. Vi henviser til orkide skadedyr: noen mer enn irriterende besøkende som burde være kjent ikke bare for å unngå utseendet, men også for å vite hvordan de kan stoppe dem.

På samme måte som vi tar oss veldig seriøst eliminere hageskadedyr, vi må gjøre det samme med orkideene våre. Det er en feil å tro at fordi vi dyrker dem innendørs, er de fri for disse insektene som kan kompromittere deres velvære og liv. Selv om det er sant at mulighetene for å møte skadedyr utendørs er større, er inne i planter De er heller ikke fri fra å måtte håndtere dem av mer enn én feil som er bundet til å avslutte dem.

Derfor ingenting som å vite hvilke som er de vanligste orkidé skadedyrene. En måte å vite hvordan de kan identifisere deres tilstedeværelse i tide slik at vi kan få dem ut av anlegget vårt så snart som mulig.

SKADEDYR I ORKIDER: SOM PÅVERKER DEM

Som med andre planter, må vi når vi oppdager skadedyr i orkideer handle snarere enn senere. Å forlate det til senere kan være synonymt med å komplisere helsa til planten, men også gjøre invasjonen mye vanskeligere å stoppe. En maksim som også oppfylles mht orkide sykdommer. Og det er det, til tross for at vi snakker om en ekstremt rustikk plante til tross for utseendet, er det sant at nivået av toleranse og utvinning fra denne typen episoder ikke er veldig bra. En tvingende grunn til å iverksette saken så snart vi oppdager at noe er galt.

Gjødsel for orkideer HagearbeiderForebygging av utseende av skadedyr i orkideer skjer blant annet ved å gjødsle dem riktig. Oppdag egenskapene til vår fuktighetsgivende gjødselLagt til er det viktig å huske noe. Når en plante er sunn, er dens motstand mot skadedyr er eldre. Imidlertid, når det presenterer en mangel av noe slag, kan utseendet til noen av disse insektene være statskuppet. Derfor er det ikke bare viktig å vite hvordan du vanner orkideer riktig men også må vi gi dem det lyset de trenger eller vet hvordan og når man skal styrke orkideer i henhold til sin art og vegetative syklus.

La oss oppdage hvilke insekter som kan angripe planten vår. Og enda viktigere, hvordan de oppfører seg når de er installert i den.

1. Mealybugs, en av de vanligste orkidé skadedyrene

Mealybug, en av de farligste orkide skadedyrene

Det er frykt og terror! av orkidéelskere. På den ene siden fordi det er det et av skadedyrene med høyest koloniseringskapasitet. På den andre siden, fordi effekten på planten vår kan være ganske ødeleggende. Hvitløken er sannsynligvis det farligste og vanligste skadedyret i orkideer. Og utseendet reagerer på en sum av elementer: et varmt miljø og mangel på fuktighet.

På grunn av deres minimale størrelse er det vanlig å ta litt lengre tid enn nødvendig for å lokalisere disse insektene. De har en liten, hvitaktig kropp som skjuler sitt største våpen: deres utrolige evne til å feste seg til planten og suge saften. De kan lokaliseres både på undersiden av bladene og på røttene. I sistnevnte er den beste anelse for å oppdage sin tilstedeværelse å se et hvitt pulver. Et umiskjennelig tegn på at vi må ta grep.

2. Aphid, en hageklassiker som også angriper orkideen

Bladlus, en av de vanligste orkide skadedyrene

Det er en gammel kjentmann av elskere av hagearbeid. Det ser vanligvis ut om våren og sommeren, sammenfallende med en økning i temperaturene. Det er ikke den eneste faktoren som fremmer utseendet: også en overflødig nitrogenrik kompost det kan føre til at den koloniserer planten vår. La oss ikke undervurdere kraften til disse insektene. Ikke bare suger den saften fra planten: de kan også overføre virus og tiltrekke seg oppmerksomheten til andre insekter som maur.

Dens tilstedeværelse er lett å identifisere. Dette er små sorte eller grønne insekter som hovedsakelig finnes på unge blader, spirende knopper eller blomster i ferd med å åpne seg. Et annet symptom på dens tilstedeværelse er at blomster og blader åpner med vanskeligheter eller deformeres. Og hvis infeksjonen er utbredt, vil opportunistiske sopp som vises i melasse være det synlige symptomet.

3. Rød edderkopp, en annen av de farligste orkidé skadedyrene

Rød edderkopp på orkide

Ikke la deg lure av den lille størrelsen! Som med melkebuggen, den røde edderkoppen kan være dødelig for orkideen vår. Å identifisere dem er komplisert fordi de knapt når en halv millimeter.

Noen ganger blir vi klar over deres tilstedeværelse når de allerede har kolonisert planten. Hvordan? På den ene siden fordi vi vil se dens karakteristiske edderkoppnett. På den annen side får effekten av bladene våre en vanvittig gråaktig farge.

4. Maur, den tause fienden

Plage av maur på orkide

Vi har en tendens til å tro at maur er ubehagelig, men ikke skadelig, men når det gjelder planter, er dette ikke akkurat tilfelle. De er ikke bare en naturlig alliert av bladluset. Lagt til, de går vanligvis til slipstream for å stjele sukker. En komme og gå gjennom planten som kan få dem til å bli virusoverførende kjøretøy bladlus.

5. Snegler, sikkerhetsskaden ved å ha orkideene våre utendørs

Snegl på orkide

Det er det siste av orkide skadedyr som vi må kontrollere hvis vi i månedene med godt vær tar plantene våre ut av huset. Til sneglene de liker ikke bare blader eller blomsterknopper: du kan også finne en ekte delikatesse i sunne røtter.

De er enkle å identifisere ved sin morfologi, selv om vi ikke stoler på oss selv: hvis vi har plantene våre utenfor hjemmet, er det verdt å sjekke røttene. Det er sannsynlig at noen små har blitt en redningsmann.

Hvordan eliminere skadedyr i orkideer

Nå som vi har møtt vår fiende, er det på tide å vite hvordan du kan stoppe tilstedeværelsen av skadedyr i orkideer. Noe vesentlig siden, som vi har sett, kan noen av disse angriperne alvorlig skade helsen til anlegget vårt. Av denne grunn og utover forebygging, er det viktig å sjekke plantene våre grundig for å oppdage dem før det er for sent.

Så la oss, trinn for trinn, se hva vi må gjøre for å avslutte disse ubehagelige tilstedeværelsene i orkideene våre.

1. Sett vår syke plante i karantene

Veldig viktig. Så mye som vi har funnet det perfekte stedet for det, eller vi må knekke hodene litt for å se hvor vi plasserer det, er det viktig isoler planten fra de andre. Kanskje, øyeblikkelig, er det ikke på det stedet du liker best, men det er prisen du må betale for å korrigere tilstedeværelsen av noen av disse insektene.

Kjenn skadedyrene i orkideer

Den reproduktive og mobile kapasiteten til disse skadedyrene, selv med hensyn til sneglen, er høy. Så å straffe planten vår alene er nøkkelen til å kontrollere infeksjonen.

2. Korriger kultiveringsfeilene som kan ha ført til at skadedyret dukket opp

Som vi har sett, ser mange av disse insektene ut på grunn av mangler i pleien av plantene våre. Når de er installert, er det tydelig at vi ikke kan prøve å bekjempe dem ved å ta mer og bedre vare på orkideen vår. Imidlertid er det noe vi kan gjøre: Som vi har sett, oppstår en god del av salviesugere under tørre forhold.

Så og selv om det bare er for å forstyrre fremgangen din, skader det ikke fukte miljøet. De vil ikke forsvinne, men de nye forholdene vil ikke behage dem.

3. Velg den mest hensiktsmessige behandlingen for hver type insekt

Fundamental. Når det gjelder insekter, vil behandling av planten vår med et spesifikt insektmiddel tillate oss å utrydde deres tilstedeværelse i den. I denne forbindelse er det viktig å velge en spesiell for orkideer, siden den vil ha de nødvendige komponentene for å avslutte pesten uten å skade anlegget vårt.

Orkide insektmiddelEt bredspektret insektmiddel for å drepe orkidé skadedyr. Få ham hitHvis problemet vårt er med maur eller snegler, må behandlingen være spesifikk. For førstnevnte er idealet å bruke maur agn. Ikke bare er det ekstremt effektivt, men siden det ligger i nærheten av anlegget vårt, vil det ikke utgjøre noen ekstra risiko. Det samme skjer med snegler, som vi må bruke et produkt for antilimacos. Siden dette agnet må plasseres på røttene, er det ideelle å velge en økologisk og fjerne eventuelle rester når sneglene har forsvunnet.

4. Fjern orkide skadedyr manuelt før du bruker insektmiddel

Igjen fokuserer vi på insektene som angriper orkideen, ettersom de er vanskeligst å utrydde. Og selv om vi stoler på det insektmidlet vi har valgt, skader det ikke hjelpe deg med hendene våre å handle mer effektivt.

Fremgangsmåte for å eliminere skadedyr i orkideer

Bruk en klut eller svamp, som vi kan suge i insektmiddel eller bare i vann, vil vi rense bladene for å prøve å fjerne så mange insekter som mulig. Det er viktig å utføre denne oppgaven i et rom der det ikke er noen andre planter, siden noen av dem, for eksempel hvitblomst eller bladlus, har vinger og kan bevege seg til andre.

Og det siste rådet vi kan gi deg er å være vedvarende. Å eliminere skadedyr i orkideer er et løp på lang avstand, og bare ved å dedikere tid og utholdenhet vil vi kunne få dem til å forsvinne.

Å kunne nyte orkideen vår er vel verdt oppgaven!