Skip to content

Kaldebestandige tropiske frukttrær

28 de juli de 2021

Mange av oss vil gjerne ha tropiske frukttrær i hagene våre, men fordi det er kaldt om vinteren, rykker vi noen ganger tilbake og velger tradisjonelle arter som vi vet tåler klimaet vårt uten problemer. Det er veldig logisk, men det er ingen grunn til å bli motløs. I virkeligheten, det er flere eksotiske frukttrær som motstår mild frost, og i dag skal vi introdusere deg for fire av dem. De vil helt sikkert overraske deg …

… som Feijoa sellowiana. Et vakkert tre innfødt til Brasil det den tåler frost ned til -10º. Bladene er eviggrønne, og den kan vokse til en høyde på to meter … noe som gjør det til en ideell art å ha i en gryte hvis du ikke har hage eller bare vil dekorere terrassen din.

Fortunella margarita (Kumquat)

Fortunella margarita

De kumquat, hvis vitenskapelige navn er Fortunella margarita, er en to meter høy busk eller et lite tre, innfødt i Øst-Asia. Bladene er eviggrønne, grønne. Den har små hvite blomster som gir en behagelig aroma. Den er også egnet for pottepotte.

Det foretrekker solfylte eksponeringer og at underlaget alltid holdes litt fuktig. Motstår opptil -4º.

Mangifera indica (mango)

Mango

Visste du at det er noen mangosorter som motstår kulde? Opprinnelig fra tropiske klimaer over hele verden, vil du bare finne disse variantene i spesialiserte barnehager, men hvis du er interessert i å ha en og bor i et klima med en kjølig vinter, kan du velge disse variantene:

  • Gomera 3
  • Ataúlfo (den mest anbefalte for små hager siden den vokser opp til ca 3 meter i høyden)
  • Maha chinook

Disse tre er egnet for klima der vinteren er kul, det vil si med mild frost ned til -1º eller -2º. Ataúlfo kan motstå litt mer (opptil -4º), men det anbefales at de holder litt ly mens de er unge trær.

Selv om mangoen er eviggrønn, i klima lenger fra ekvator oppfører den seg som utløpt. Vi burde ikke være bekymret hvis treet mister bladene fordi det om våren vil spire igjen.

Persea americana (avokado)

Persea Americana

De avokado, hvis vitenskapelige navn er Persea Americana, er en annen tropisk eviggrønn innfødt til Sør-Amerika, som ville være nysgjerrig på å se i litt kule klima. Imidlertid er det noen som har vist seg å ha nok motstand slik at vi kan ha dem i slike klima. Vi snakker om følgende varianter:

  • Hass
  • Sterk

Begge motstår mild frost Og selv om bladene faller om vinteren, vil de spire igjen om våren uten problemer.

Plantetips

Å plante et tropisk frukttre i hagen vår, og sørge for at det vokser ordentlig vi må ta hensyn til følgende:

  • De må være i full sol
  • Vi vil lage et dypt hull og blande jorden med ormstøpegods eller hvilken som helst organisk kompost.
  • Vi vil vanne rikelig etter å ha plantet dem

Vi håper du liker treet ditt!