Skip to content

Kan det betales om høsten?

21 de juli de 2021

Hvis vi tror at plantene om høsten begynner å forberede seg på å kunne tåle vinterens lave temperaturer og at de stopper veksten for dette, vil vi sannsynligvis tro at de ikke trenger noe bidrag fra gjødsel; Tross alt vil all energien deres brukes på å overleve vintersesongen.

Men kan det betales om høsten? Hva tror du? Noen ganger er ting ikke slik de har blitt forklart for oss. Hvorfor? Fordi hvert levende vesen, for å eksistere, trenger mat og vann. La oss se hvordan vi kan gjødsle plantene våre i disse månedene.

I løpet av høsten er det mange planter som forbereder seg på vinterhvilen. Temperaturene begynner å synke, og de første frostene kan til og med oppstå. I løpet av denne tiden avtar vekstraten, men viktige funksjoner fortsetter å forekomme. Slik at det ikke er noen problemer og de kan spire uten vanskeligheter neste vår, det er nødvendig å gjødsle dem med en gjødsel med langsom frigjøring, slik at røttene kan absorbere mengden næringsstoffer de trenger.

Hvilken type kompost skal du bruke? En organisk en, selvfølgelig. Gjødsel, kompost, mulch eller ormstøping er best egnet. Denne typen gjødsel, ved å dekomponere sakte, vil garantere at våre elskede planter ikke mangler noe. I tillegg vil de beskytte røttene mot kulde og frost, noe som vil være nyttig for neste sesong.

Organisk kompost på bakken

Måten å gjøre det på er som følger:

  1. Den første tingen å gjøre er å fjerne, hvis noen, ville urter som vokser rundt planten.
  2. Deretter plasseres et lag med planteavfall, og på toppen legges det et lag med ca. 6 cm tykt organisk kompost. Dermed vil de ha matforsyning gjennom hele sesongen, og det vil derfor ikke være nødvendig å legge til mer.
  3. Til slutt blir den vannet fra tid til annen slik at komposten når røttene.

I tilfelle at det er planter vi har i potter, anbefales det å gjødsle med flytende organisk gjødsel, siden drenering ikke vil bli skadet en gang i måneden.

Med disse tipsene kan vi sikre at plantene blir vakre om våren.