Skip to content

Kan det transplanteres om vinteren?

4 de juli de 2021

På den kaldeste tiden av året reduseres oppgavene til gartneren eller planteholderen drastisk. Nå er det på tide å vanne når det er nødvendig, og forhindre at frost skader hagen eller pottene. Men … hva med transplantasjonen? Kan det transplanteres om vinteren? Dette er et interessant spørsmål, siden transplantasjonen faktisk må gjøres (i de fleste arter) når den er i ro, det vil si når det ikke er noen synlig vekst.

Likevel, det er andre faktorer å vurdere før du fortsetter å transplantere om vinteren.

Hva er det ideelle tidspunktet for å transplantere planter?

Hver type planter har sin ideell transplantasjonstid, den der suksess er sikret, og dette er:

 • Trær og busker: mot slutten av vinteren, før de begynner å vokse igjen. Når det gjelder tropiske arter, som Ficus, Delonix regia eller Tabebuia, vil vi fortsette å transplantere dem i april-mai på den nordlige halvkule.
 • Bonsai: samme som trær: mot slutten av høsten eller mot begynnelsen av våren. Det er viktig å huske at du ikke skal transplantere og gjøre en drastisk beskjæring samtidig, men at det er mer tilrådelig for treet å transplantere for eksempel om høsten og transplantere det om våren.
 • Blomstrende planter (flerårig, årlig, toårig) og aromatiske: disse plantetypene er veldig motstandsdyktige, så mye at de fra vår til tidlig høst kan transplanteres uten problemer.
 • Rovdyr: Kjøttetende planter er en veldig spesiell type planter. Vi vil transplantere dem enten om våren eller om sommeren.

Når er det nødvendig å transplantere?

Sempervivum er planter som kan transplanteres om vinteren

Midt på vinteren skal den ikke transplanteres, da kulden kan skade dem. Men du kan gjøre det på slutten av sesongen, når frosten har gått. For å sikre at planten din trenger en større pott, du må følge noen av disse detaljene:

 • Røttene begynner å stikke gjennom dreneringshullene
 • Når du tar planten og strekker den opp (som om du ville fjerne den fra potten), kommer rotkulen ut uten problemer og / eller uten å falle fra hverandre.
 • Planten vokser knapt, men helsen er god (den utgjør ikke skadedyr eller sykdommer)

Transplantasjon er en oppgave som vil hjelpe plantene dine til å fortsette å vokse under optimale forhold.

Hvordan transplantere om vinteren?

Hvis du må transplantere en plante om vinteren, er det viktig at du gjør det når temperaturen holder seg over ti grader Celsius, eller 15 ° C hvis de er tropiske (eller innendørs). Fremgangsmåten som skal følges er:

Transplanter fra en gryte til en annen

 1. Den første tingen å gjøre er velg en pott som er større (omtrent 5 centimeter i gjennomsnitt, selv om de burde være mer hvis det er en stor og / eller bred plante, og / eller raskt voksende), og som har hull i bunnen som vannet kan unnslippe.
 2. Seinere, du må fylle den mer eller mindre halvveis med egnede underlag, som oppfyller deres ernæringsmessige behov. I denne artikkelen har du informasjon om det.
 3. Seinere, du må fjerne planten fra den «gamle» gryten, vær forsiktig så du ikke manipulerer røttene.
 4. Seinere, sett den inn i den nye. Hvis du ser at det er for høyt, må du fjerne skitt. Og hvis det tvert imot er lavt, legg til mer underlag.
 5. Når det er riktig jevnet ferdig fylling blomsterpotten.
 6. For å fullføre, gjenstår det bare vann. Tilsett vann til all jorda er godt fuktet.
 7. VALGFRITT: hvis planten din er eksotisk, og du har den ute, kan det være lurt å dekke potten med frostfiberduk (til salgs). Selv om verdier under null ikke lenger er registrert, vil dette stoffet holde røttene beskyttet mot kulde.

Pot-to-ground transplantasjon

Trær er nøye transplantert

 1. Det første trinnet er velg et passende sted. For dette er det viktig å vite om planten er solrik eller skyggefull, og hvor høy den vil være når den blir voksen. Og hvis det for eksempel er et tre, er det viktig at det plantes langt fra andre høye planter, da ellers kan kronen ende opp med å gi dem for mye skygge og forhindre dem i å vokse.
 2. Seinere, du må lage et plantehull. Ideelt sett bør den være stor, minst 50 x 50 centimeter, fordi jo mer lett jord røttene er, desto lettere blir det for dem å gjenoppta veksten. Når det er gjort, fyll det med vann og beregne hvor lang tid det tar (mer eller mindre) å absorbere det. Denne informasjonen vil være veldig nyttig, for hvis det tar lang tid, la oss si en ettermiddag, må du blande jorden med andre underlag som perlitt eller pimpstein (for salg) for å forbedre drenering.
 3. Så når jorden har absorbert alt vannet, fyll den halvveis eller litt til med hagejord blandet med mulch, og / eller om nødvendig med perlit.
 4. Seinere, fjern planten fra potten og sett den inn i hullet. Hvis det blir for lavt, ta det ut og tilsett mer smuss. Tvert imot, hvis den er høy, fjerner den jord. Når det er perfekt, fyll ut hullet.
 5. Sist, du kan vanne hvis du vil. Også, hvis du tror det er nødvendig, er det nå en god tid å plassere en veileder.

Vi håper det har tjent deg.