Skip to content

Kan det vannes med vann fra springen?

27 de juli de 2021

De irrigasjon Det er en av oppgavene som virker enklere, men som likevel er en av de vanskeligste for oss å lære, selv om vi har tatt vare på planter i noen år. Og ting blir kompliserte når vi ikke vet hvilken type vann de trenger for å vokse, spesielt når vi har acidofile planter (som japanske lønn eller hortensiaer).

Derfor skal jeg fortelle deg denne gangen om du kan vann med vann fra springen.

Blechnum misfarging

Det beste vannet for alle plantene dine, uansett type, er regn. Det er det mest naturlige og næringsrike som de har matet siden de eksisterte på jorden. Når det er mulig, anbefales det sterkt å samle vann for å kunne bruke det, spesielt i den tørre årstiden når det er mest nødvendig.

Men … hva skjer når det ikke er regn? Det er på tide å vanne med vann fra springen, men ikke alt vil være det som passer best for plantene dine. Faktisk vil det avhenge av pH du har og pH som blomstene dine tåler. Eller for ikke å komplisere oss for mye, Avhengig av pH på underlaget, kan det vannes med vann fra springen uten problemer, ellers må det utføres noen behandling.

Slipp på blad

Å vite dette, for innfødte planter kan vi bruke kranen uten problemer, men for de som trenger en spesiell behandling – som de som er nevnt ovenfor – er det praktisk å tilsette noen dråper sitron eller eddik for å forsure den, eller la den sitte over natten slik at tunge materialer blir værende i den nedre delen av beholderen. Kjøttetende planter er de mest krevende da de bare tar imot regnvann, destillert eller osmose.

Slik at plantene dine blir sunne, det er å foretrekke å ikke holde vannet pytt i lang tid, med mindre det er en kjøttetende eller vannplante. I disse tilfellene kan vi legge en tallerken under og fylle den hver gang vi ser den tørr.

Har du hatt noen uløste tvil? Kom inn Ta kontakt med med oss ​​😉.