Skip to content

Kan du ha frukttrær i potter?

22 de juli de 2021

Vil du ha frukttrær i potter? Det er ingenting som å kunne ta frukten fra treet og spise den der, ikke sant? Faktisk er det de som sier at det ikke smaker likt hvis du velger å smake smaken i hjemmet. Det er sant, det kan høres litt rart ut, men virkeligheten er at når du er omgitt av planter, virker det som om alt ser mye bedre ut, og som en konsekvens, smakssansen vil bli litt mer følsom.

Det mest interessante er at selv om du ikke har hage, du kan også dyrke frukttrær i potter. Det er ikke vanskelig å alltid ha dem i en container. Så hvis du også vil vite hvordan naturen smaker, følg disse tipsene.

Litt historie

kirsebær

Frukttrær har blitt dyrket i potter i flere århundrer, så mye at mens i Japan ble bonsai-teknikken perfeksjonert, europeerne hadde frukttrær plantet i potter som dekorerte uteplasser, terrasser og til og med hager.

Du tror kanskje at takket være dette vet vi nå når og hvordan du skal beskjære, siden en av de viktigste oppgavene å gjøre når du holder en treplante i en gryte, er nettopp beskjæring, siden ellers ville vi ende opp med å miste det.

Hvilken pleie krever potte frukttrær?

Selv om de ikke er veldig forskjellige fra de vi ville gi dem hvis de var på land, må vi ta hensyn til en rekke ting slik at de ikke har noen problemer. For å få sunne eksemplarer og dermed garantere en utmerket høst, må du ta vare på dem respekterer de naturlige syklusene som hvert tre har.

Irrigasjon

potte frukttrær, spesielt appelsintrær

Vanning er veldig viktig for alle planter, siden det er takket være vannet at røttene kan absorbere næringsstoffene fra jorden. Avhengig av stedets klima, vil vi vanne mer eller mindre ofte. Generelt vil det vannes 2-3 ganger i uken om sommeren, og 1 eller 2 resten av året.

Frukttrær frykter vannlogging, derfor er det nødvendig at la oss sjekke fuktigheten på jorden før vanning. Dermed vil vi introdusere en tynn trepinne i bunnen og deretter trekke den ut for å se hvor mye substrat som har festet seg til: hvis det er mye, vil det ikke være nødvendig å vanne; På den annen side, hvis det kommer nesten rent ut, vil det være nødvendig å vanne.

Vannet vi vanner med må være ingen kalk. Det mest anbefalte er regn, men ikke alle av oss kan lagre nok for plantene våre, men det er ikke noe problem. Egentlig vil det være nok å fylle en bøtte med vann fra springen og la den sitte over natten slik at tungmetallene holder seg i bunnen av den. Dagen etter vil vi ha vann til frukttrærne våre.

Et annet alternativ er å vanne med mineralvann, det vil si den vi drikker, eller forsuret. For å få sistnevnte må du tilsette væsken av en halv sitron i en 1l flaske full av vann. På denne måten vil du også forhindre at frukten mangler jern.

plassering

Appelsinblomst

Hvor skal du legge potte frukttrær? Meget lett: i et område der de får sollys hvis det er mulig hele dagen. De trenger å føle solen for å vokse seg sunne og sterke, og også for at fruktene deres skal modnes ordentlig. Nå er det noen som tilpasser seg godt på halvskyggefulle steder, for eksempel sitron- eller appelsintrær, så lenge de ligger i et veldig lyst område.

Vi kan ikke glemme vinden. Selv om de vil bli pottet, er vinden fortsatt et av hovedproblemene som gartneren har. Hvis det blåser mykt, skjer det ingenting, men hvis det blåser med stor intensitet og i mange dager på rad … må det tas i betraktning når du dyrker frukttrær, siden selv om det ikke vil skade dem, kan de kaste dem til bakken, knuse noen grener, eller sette høsten i fare. En måte å beskytte dem på å sette en eller to veiledere på dem, og plassere dem der vinden ikke treffer dem direktefor eksempel bak en høy hagehekk.

Underlag

Medlar

Planter trenger jord der de kan vokse og utvikle seg. Når det gjelder å dyrke dem i potter, er det viktig å velge et godt underlag, for eksempel 60% svart torv + 30% perlit + 10% orm humus. For å forbedre drenering ytterligere, legg først til et lag med vulkansk leire. A) Ja, røttene vil alltid bli luftet, for å oppnå at vannet de har absorbert når stammen og deretter bladene.

Frukttrær i potter trenger også å kunne ha alle mulige næringsstoffer og mineraler. Bare på denne måten vil vi sikre at vi kan smake på deilig frukt. På grunn av det, Du må alltid bruke nytt substrat og bytte dem med hver transplantasjon.

Sende

Vi har allerede et fruktbart og porøst underlag, men vi kan fortsatt gjøre noe annet slik at frukttrærne våre ikke trenger å bekymre seg for noe: gjødsle dem. Siden vi snakker om planter med frukt som skal brukes til konsum, er det sterkt tilrådelig at vi bruker det naturlig gjødsel, som kan kjøpes i barnehager og / eller landbruksbutikker, eller lages hjemme.

Orm humus, gjødsel, guano, eggeskall, kompost … det er utallige ting som fungerer som kompost. Men ja, hvis du bestemmer deg for og gjødsle dem med guano, må du følge instruksjonene som er angitt på beholderen, siden det er den eneste naturlige gjødsel som kan skade plantene hvis vi overskrider dosen. på den annen side er det den med raskest effekt.

Transplantasjon

Prunus domestica blomster

Over tid går røttene tom for plass, og substratet går tom for næringsstoffene det anbefales å transplantere dvergfrukttrær hvert 2-3 år, avhengig av arten og dens veksthastighet.

Hvis du ikke vet hvordan du gjør det, må du merke deg:

  • Mot slutten av vinteren eller begynnelsen av våren, ta den ut av gryten, vær forsiktig så du ikke smuldrer rotkulen. Hvis det er vanskelig for deg, kan du trykke på forskjellige sider av det et par ganger.
  • Da må du kutt maksimalt 1/3 av rotkulen med beskjæringssaks eller en håndsag som tidligere er desinfisert med apotekalkohol. Beskjær også taproot (Det skilles fra de andre ved å være den tykkeste og lengste av alle), siden det når det utvikler seg, gjør at treet kan komme ut av potten; så hvis vi kutter den, unngår vi å ha problemer i fremtiden.
  • Seinere, fyll potten med et nytt underlag, mer eller mindre til halvparten.
  • Sett treet midt i sentrum, og legg til mer substrat for å fylle potten.
  • Til slutt er det bare å gi et sjenerøs vanning legge til noen dråper Benerva (selges på apotek) slik at rotsystemet kommer seg så fort som mulig etter beskjæring.

Men dette er ikke alt. Vi har jobbet med røttene, men nå må vi gjøre det samme med grenene, så vi får en perfekt balansert plante. Men, Hvordan beskjæres det? A) Ja:

  • Klipp av alle grenene som de krysser hverandre eller se syk og / eller svak ut.
  • Trim de som har vokst for mye, forverret treets utseende.
  • Resten må du trimme dem, slik at 4-8 par blad kan vokse, og fjerne 2-4.

Hvordan unngå og / eller bekjempe skadedyr og sykdommer?

epletre

Frukttrær kan bli angrepet av skadedyr og få sykdommer. Den beste måten å unngå dem på er å holde planten godt ivaretatt og gjødslet, da det er praktisk talt umulig for dem å svekke seg over natten uten grunn. Men noen ganger mislykkes vi med noe, og treets forsvarssystem begynner å slite for å holde det sunt. A) Ja, alle slags insekter og sopp kan begynne å skade dem.

Sykdommer

De vanligste sykdommene er rust og pulveraktig mugg. Begge kan bekjempes med naturlige soppdrepende midler, som svovel eller kobber, hvis prøven ikke er alvorlig påvirket. Men det vil være nødvendig å ty til kjemikalier hvis svekkelsen av planten er bemerkelsesverdig.

Skadedyr

Ficus

Insektene som forårsaker skadedyr, elsker et tørt og varmt miljø, så det er vanlig at planter takler dem om våren og sommeren. De vanligste er Woodlouse, den Rød edderkopp, den Hvit flue og bladlus. Selv om det kan se annerledes ut, løses de lett – om enn med tiden – ved hjelp av naturlige og hjemmelagde insektmidler. Det er mange vi kan gjøre, uten å bruke penger. For eksempel: infusjoner av hvitløk, løkskinn eller nesle, eller lag et tilberedning med bakepulver, som tilberedes ved å tilsette en spiseskje pulver og en annen av revet hvit såpe til 1 liter vann.

Allikevel, hvis du ser at tiden går og skadedyret går raskt fremover, noe som får planten til å se verre og verre ut, er det praktisk å vurdere bruken av spesifikke. Hvis du befinner deg i denne situasjonen, må du følge anbefalingene som er angitt på beholderen, og i tilfelle treet bærer frukt, ikke plukk dem før sikkerhetsperioden er utløpt (det er vanligvis omtrent 30 dager fra påføring av produktet til som endelig kan høstes).

Så nå vet du, hvis du vil være i stand til å nyte dvergfrukttrær på terrassen din, med disse tipsene vil du oppnå det 🙂. Fortell oss hvordan du tar vare på frukttrærne dine i sementpotter (som du kan bygge selv) eller pleien som holder dem sunne og fulle av farger.