Skip to content

Kan du tegne forsikring for hagen?

7 de juli de 2021

For mange er hagen deres det lille paradiset. En forlengelse av hjemmet der fantastiske øyeblikk av avslapning og frakobling oppleves, og der følgelig skapes minner … som ingen forventer å bli overskyet av en ødeleggende storm eller tyveri.

Det er flere og flere hus, og spesielt hytter, som har litt jord for å dyrke et bredt utvalg av planter for din personlige glede. Derfor Det er verdt å lure på om det er verdt å tegne hageforsikring, eller i det minste, finn ut om boligforsikring også dekker dette området av hva som er tilflukt og familie.

Hvor verdifull er hagen for deg?

Husforsikring kan dekke hagen

Hagen er et rett og slett fantastisk sted. Det er hjemmet der det er lett å puste fred og ro. Bare å inspisere plantens blader, på jakt etter en opprørsk melkefugl som kan mate dem eller en sopp som skader dem innenfra, tjener til å koble fra jobb og daglige problemer.

I tillegg er det området hvor du kan samle familie og / eller venner til for eksempel å feire bursdagsfester eller en middag. Hvem som liker minst å være utendørs, så hvis det «utendørs» er pyntet med trær, busker og noen blomster, bortsett fra noen få møbler å hvile, vil opplevelsen helt sikkert være veldig hyggelig.

Når du går for å designe en, en av de første tingene du må tenke på er hvordan du vil bruke den, fordi det til slutt er det som skal gi det verdien det virkelig vil ha for deg.

Jeg refererer ikke bare til den materielle verdien av møblene, fontene eller andre typer strukturer du skal plassere, men også den sentimentale verdien. I begynnelsen er budsjettet det som i stor grad vil avgjøre om du kjøper tremøbler eller plastmøbler, eller voksne eller små planter. Men etter hvert som tiden går, får den sentimentale verdien styrke, overgår materialet ved mange anledninger.

Dette blir mer håndgripelig når noe uventet skjer, for eksempel et ran eller et kraftig regn ledsaget av sterke vindkast som lar trær falle fra hagen. Det er klart at ikke noe av dette forventes å skje, men de sier det allerede det er bedre å forhindre enn å kurere, eller i det minste, hvis noe slikt skjer, ha hjelpen som lar oss løse det og gå videre.

Og det er her hjemmeforsikring kan spille inn (på dette nettstedet har du mer informasjon).

Hvorfor er det interessant at boligforsikring dekker hagen?

Beskytt hagen din ved å sikre den

Når du skal kjøpe et hjem eller når det allerede er gjort, går hjemmeforsikringen «nesten» med husprisen. Og jeg sier nesten fordi det selvsagt er noe du bestemmer deg for om du vil ansette eller ikke. Men hvis du ender med å velge en, ikke nøl med å spørre om hagen din også er dekket.

Men, Hva kan den egentlig dekke? Vel, hvert forsikringsselskap fungerer annerledes, men generelt dekkes de vanligste risikoene. Disse risikoene er følgende:

  • Skader som følge av meteorologiske fenomener: det være seg hagl eller snø, kraftige stormer, … Disse kan skade hagen og selvfølgelig møblene.
  • Tyveri, det vil si tyveri av ting du hadde lagretMed andre ord, når noe blir tatt fra deg uten tillatelse, men også uten vold, regnes det som tyveri.
  • Stjålet: hvis de tar noe fra deg med makt, med vold, røver de deg.

Uansett, finn ut godt, for avhengig av politikken som er inngått, kan du for eksempel være dekket for tyveri, men ikke tyveri.

Hva bør man vurdere når man ansetter en forsikring for å beskytte hagen?

Hagen kan bli skadet etter et meteorologisk fenomen

Ingen hager er like. Noen er større, andre mindre; noen ligger ved siden av en tomannsbolig, og andre ligger på tomter der det er hytter. Også i noen vil det være flere møbler enn i andre. Når du ansetter en forsikring, må du ta hensyn til egenskapene og alt på bakken slik at selskapet kan beregne prisen inkludert det du virkelig trenger.

Og for å gi deg en ide, kan en hage ha et areal på bare 50 kvadratmeter, men hvis den har varer av stor verdi, vil forsikringsprisen være høyere enn om hagen er tre ganger så stor og ikke Den har ingen møbler.

Derfor håper vi at vi har avklart noen tvil om boligforsikring … og hageforsikring 🙂.