Skip to content

Kan hydrogenperoksid brukes til å ta vare på planter?

8 de juli de 2021

Det kan virke litt nysgjerrig at et produkt som vi vanligvis bruker til å rense og desinfisere sår slik at de gro raskt og godt, har noe bruk i hagearbeid. Men ja, det kan også hjelpe oss å ta vare på plantene våre effektivt.

Men når og hvordan du bruker den? Hvis du vil vite de andre underverkene i peroksid, ikke gå glipp av denne artikkelen 🙂.

Hva er hydrogenperoksid?

Hydrogenperoksid har mange bruksområder i hagearbeid

Hydrogenperoksid eller hydrogenperoksid (H2O2) er en kjemisk forbindelse som fremstår som en tyktflytende, fargeløs væske med en skarp lukt det kan til og med være ubehagelig.

Dens antibakterielle egenskaper er velkjente, så det finnes i små mengder i legemidler.

Bruk i hagearbeid

I økologisk hagearbeid har den flere veldig interessante bruksområder, som er følgende:

Luft bakken

Hvis du har leirejord, med dårlig drenering, eller hvis det har regnet kraftig i flere dager eller uker, kan hydrogenperoksid bidra til å forhindre at planterøttene råtner. Hvordan? Meget lett: Du trenger bare å vanne med 3% hydrogenperoksid blandet med 1 liter vann. Takket være denne ekstra oksygenforsyningen kan plantene fortsette å puste normalt.

Det er nødvendig å huske på at planter bare vil ha en viss mengde vann: noen vil ha mer enn andre, men alle kan ha problemer hvis de lever i veldig kompakte jordarter, og / eller hvis de blir vannet eller får vann i overflødig. For eksempel kan jeg fortelle deg selv at den 27. august 2019 falt omtrent 90 liter regn på bare 40 minutter. Landet er kalkstein, og har god drenering; imidlertid mens et palmetre av arten Parajubaea sunkha døde samme dag (bladene ble lukket og han har åpnet dem igjen for oss), Ensete ventricosum «Maurelli» vekstraten økte og vokste med rundt 40 centimeter mellom slutten av august og november.

Hver plante er forskjellig. Den har sine egne behov. Så ikke nøl med å lufte jorda eller underlaget til pottene dine med hydrogenperoksid for å hjelpe dem å vokse sunt.

Insektmiddel

Et naturlig middel for å eliminere midd og bladluslarver, samt sopp og nematoder som kan forårsake mange problemer for planter, er å blande en del av 3% hydrogenperoksid med ti deler vann. I tilfelle du vil forhindre skadedyr, Du kan blande like deler 3% hydrogenperoksid og destillert vann. På denne måten vil pottene dine vokse sunne.

Raskt multipliserende insekter blir skadedyr i løpet av få dager, så det gjør aldri vondt å ha en flaske hydrogenperoksid i nærheten.

Forbedrer det vannkvaliteten

Hvis du bor i et urbant område, har vann fra springen sannsynligvis mye klor. Klor er et viktig mineral, men bare i små mengder. Derfor bør du for eksempel ikke legge planter veldig nær bassenget, siden bladene har en tendens til å brenne og falle i kontakt med det vannet.

For å forbedre kvaliteten oppløs 20 ml hydrogenperoksid i 5 liter vann fra springen. Dessuten anbefales det på det sterkeste å analysere pH-verdien, for om det er veldig høyt (alkalisk) eller veldig lavt (syre), er det sikkert at noen planter kan bli skadet, enten ved overflødig kalk eller ved å motta for surt vann.

Hydrogenperoksid som soppdrepende middel for planter

Sopp kan forårsake mange problemer for planter, siden de formerer seg med sporer, som tilsvarer frø, men i motsetning til disse er størrelsen veldig, veldig mindre; de er faktisk så små at er bare synlige hvis de sees i et mikroskop. Som om dette ikke var nok, er disse organismene bare igjen se i sitt reproduksjonsstadium, som er når soppen dukker opp, eller når planten viser sykdomssymptomer.

Med dette i bakhodet er det veldig viktig at vi gjør alt for å forhindre at avlingene våre blir skadet av sopp. Og som de sier, forebygging er bedre enn kur, og det er derfor hydrogenperoksid kan være veldig nyttig, da det er et utmerket forebyggende middel. Det kan også brukes som kurativ, men effekten kan ikke være som forventet, spesielt hvis planten allerede er veldig svak.

Måten å bruke er blanding av 1 eller 2% hydrogenperoksid og destillert vann i like store deler. Vi sprayer / sprayer alle deler av planten hver 7-15 dager.

Planter vil ha vann i riktig mål

Visste du om disse bruksområdene av hydrogenperoksid?