Skip to content

Hvordan bruke hydrogenperoksid til rotrot?

1 de mars de 2021

Det er mange fantastiske stoffer i hjemmet ditt som du aldri ville tro er så nyttige.

En av disse, hydrogenperoksid (H²O²) brukes ofte som gurgle, hårblekemiddel, desinfeksjonsmiddel og til fjerning av ørevoks; men det er ikke alt det kan gjøre.

Kvinne som blander hydrogenperoksid i vannkanne med vannTilsetning av hydrogenperoksid i vann fra springen er bra for potteplanter Valerii Honcharuk-AdobePå grunn av sin kjemiske likhet med vann er hydrogenperoksidoppløsning en av de sikreste kjemikaliene du kan bruke i hagen for å bekjempe et bredt spekter av problemer.

Faktisk finnes hydrogenperoksid naturlig i regnvann og fungerer som et naturlig soppdrepende middel, insektmiddel og ugressmiddel.

Når det tilsettes en liten mengde i en kopp vann, skaper det en mye sunnere drink til potteplanter enn vann fra springen.

Hydrogenperoksidet du finner i et apotek er allerede fortynnet, men du må fortsatt blande en lavere konsentrasjon for å behandle en syk eller sunn plante.

Ufortynnet, det er en fin måte å sterilisere hagearbeid for å forhindre krysskontaminering.

Er hydrogenperoksid bra for rotrot?

Rotrot skjer vanligvis fordi en plante har blitt overvannet uten riktig drenering.

Noen ganger kan jord bli kompakt, noe som hindrer drenering og sultende planterøtter, noe som fører til sykdommer som råte.

Phytophthora rotrot kan påvirke et bredt spekter av hage- og beholderplanter, men påvirker vanligvis poteter og tomater.

Den kan overleve i årevis i jorden, uansett om det er noen planter tilstede.

Hvordan behandler du rotrot med hydrogenperoksid?

Rotrot er oftest forårsaket av dårlig jordbelufting eller for vanning.

Bland en del 3% prosent hydrogenperoksid med to deler vann og hell den forsiktig over plantens rotsystem med en vannkanne eller sprayflaske.

Dette vil drepe bakteriene som forårsaker rotrot.

I tillegg vil hydrogenperoksid brytes ned en gang absorbert i jorden, frigjøre ekstra oksygen og oppmuntre rotvekst ved å skape mer plass i jorden.

Du kan bruke den samme blandingen til å desinfisere potteblanding eller jord før plantingen.

Plasser jorden i en ren, desinfisert beholder og tilsett peroksid.

Vann to til tre ganger i løpet av en uke, og jorden eller blandingen vil være klar til planting.

Er hydrogenperoksid bra for planter?

Det er så mange fordeler med hydrogenperoksid relatert til plantene dine, det er rart så mange mennesker aldri har hørt om dem.

Tilsett to ts 35% prosent hydrogenperoksid (matkvalitet) til en liter vann og bruk denne blandingen vekselvis med vanlig vann for å oppmuntre til sunnere vekst av planter, spesielt med innendørs planter som ikke har tilgang til regnvann.

Når du arbeider med frø fra en annen hage, legg frøene i en liten vanntett beholder og sug i 4 timer i 3% prosent hydrogenperoksid for å drepe skadelige bakterier, skyll grundig og la dem tørke på et håndkle.

Du kan videre suge frøene i en blanding av en teskje hydrogenperoksid og en kopp vann i noen minutter umiddelbart før du spiser for en rask vekstforbedring.

1% prosent hydrogenperoksid vil avvise en rekke hageskadedyr, fra bladlus til soppmugg, og drepe eggene i prosessen uten å skade gunstige insekter.

Denne naturlige formen for skadedyrbekjempelse er dobbelt effektiv når den brukes som en bladspray på grunn av dens soppdrepende egenskaper.

Du kan også velge 3, 5 eller 8% prosent hydrogenperoksid i hydroponics for å øke oksygenivået, drepe skadelige bakterier og oppmuntre til sunn rotvekst.

Sørg for å oppbevare peroksidet i en ugjennomsiktig flaske, da lampene som brukes til hydroponics vil føre til at peroksidet brytes ned.

Dreper hydrogenperoksid sopp?

Hydrogenperoksid er ekstremt effektivt mot soppvekster, spesielt mugg, mugg og rester; men behandlingsmetoden kan høres kontraproduktiv ut.

Bland en løsning av en del peroksid til 32 oz vann og oversvøm planten til den begynner å strømme ut av beholderens bunn eller flommer over overflaten.

Dette gjør at peroksidet kan nå og drepe soppinfeksjonen og forhindre at den kommer tilbake.

Unngå å vanne planten til jorden har tørket nesten helt.