Skip to content

Kanelplanten

6 de juli de 2021

I evigheter har kanel vært kjent og brukt utallige ganger til flere kulinariske og medisinske bruksområder. Og hvis, tro det eller ei, kanel Det er ikke bare implementert som en annen ingrediens for tilberedning og tilberedning av retter og søtsaker, det har også gunstige egenskaper for kroppen.

Det nysgjerrige på denne planten er til tross for at den er en mye brukt art, de aller fleste hjem og fremfor alt hager, har ikke denne planten noe sted. Og det er ikke å nevne at dyrking og vedlikehold er ganske enkelt, og at den kan dyrkes perfekt både innendørs og utendørs.

Generelle data om anlegget

Kaneltre, en tropisk plante

Derimot,har du noen gang lurt på hvor du får kanel? Treet som det ekstraheres fra er en enorm plante som kan nå 15 meter i høyden. Bladene er veldig pene, lansettformede, mørkegrønne.

Han er opprinnelig fra Sri Lanka, selv om den i dag dyrkes i alle tropiske og subtropiske regioner i Asia, det vil si alle de regionene med varme omgivelser der omgivelsestemperaturen er mellom 24 ° og 30 ° C. La oss i alle fall lære mer om denne interessante kanelplanten.

Det må erkjennes at dette er en av artene som større anerkjennelse over hele verden har for øyeblikket. Og det er ikke for mindre at det er slik, siden det er mange kulturer som bruker denne planten til mat eller medisinske formål.

Årsaken til den utbredte bruken er takket være kinesisk kultur og kunnskap. mer enn 4000 år siden. Etter at dette anlegget ble oppdaget, araberne inkluderte det i sin kultur og ga det et mer miljømessig bruk, det vil si at de brukte kanel til duftrom og rom.

Dyrking av denne planten skjer hovedsakelig i tropiske og subtropiske områder som de som finnes i India, Madagaskar, Brasil, Kina og andre lignende områder. Og i tilfelle du fremdeles ikke vet, har denne planten evnen til å generere frø som kan brukes til dyrking. Selv om det ikke er den eneste måten å gjøre det på.

Kjennetegn

Til tross for sin store popularitet, Denne planten har ikke flotte attraksjoner, heller ikke prangende blomster, mye mindre blader med et unikt utseende og forskjellig fra resten av plantene du allerede kjenner.

Det vi kan fortelle deg er at det vitenskapelige navnet på vår hovedperson er Cinnamonum verum. Dette er en arboreal plante med eviggrønne blader opp til 25 cm i lengde.

Når det gjelder bagasjerommet, holdes vanligvis rett, med brungrå bark. Det du kjenner som kanelstang, er hentet fra barken eller, hvis ikke, fra stammen til planten.

På den annen side kan kanelblomster bli selvbestøvet og trenger ikke å ha noe dyr for å starte denne velkjente prosessen. Når det gjelder utseendet dette er hvitt eller grønngult og den er dekket av hår.

Frukten er en 10 cm bær, blå-svart i fargen når den er moden. Denne frukten inneholder frø som godt kan brukes til dyrking av nye planter av samme art. Du må bare følge en rekke trinn for å dyrke kanel ved denne metoden.

Som nevnt tidligere, kanel vokser i fuktige tropiske eller subtropiske regnskoger, hvis gjennomsnittlige årstemperatur er minst 24 ºC og en nedbør på 2000 mm per år. De klarer seg spektakulært i dype, sandete og fruktbare jordarter.

Så det, dessverre er det ikke en plante å ha i tempererte klimaerMen hvis du er heldig nok til å bo i et område med milde varme temperaturer, kan du dyrke din egen kanelplante.

Nå, et faktum som kan være veldig nyttig hvis du bor i mindre tempererte områder enn planten trenger, er å ha en barnehage eller et rom der du kan ha det. På en slik måte at du kan skape de nødvendige forholdene for vekst.

Nøkkelpunkter for en god avling

Nå, før du går videre til forklaringen på hvordan du kan dyrke kanel, nedenfor Vi kommer til å gi deg noen viktige punkter som du bør vite og alltid huske på når du planter og dyrker denne arten.

  • Den beste tiden å dyrke kanel er i regntider. Selv om det ideelle ville være å gjøre det tidlig på våren, eller ikke, de første høstdagene.
  • Du kan så dem direkte i fruktbar jord eller bruke en stor gryte.
  • Jorda du bør bruke, må ha litt leireinnholdDessuten må landet være veldig fruktbart.
  • I tilfelle å plante den direkte i bakken, du må sørge for at ugress ikke vokser rundt.
  • Vanning må dryppes eller med en beholder og med et nøyaktig mål, for å unngå flom.
  • Etter såing, den første høsten vil være etter minst to eller tre år.
  • Du må passe på at skadedyr og sykdommer ikke påvirker planten.

Såing

Å ha en sunn plante den må plantes i et lyst område, slik at den blir direkte utsatt for solen og den må ha en krone bred nok (4-5m) til å gi god skygge, så den må også ha plass til å vokse.

Vanning må være hyppig, vanne hver 2-3 dag om sommeren og hver 4-6 resten av året. I tillegg, det anbefales å gjødsle med flytende organisk gjødsel, som guano eller humus. På denne måten vil ikke kanelplanten din mangle noe og vil kunne vokse uten problemer.

Dette gjelder perfekt for kanel som har blitt dyrket med stiklinger eller plantens frø. Nå, som du allerede vet, kan du dyrke kanel med to forskjellige metoder. Hvis du er interessert, kan du lese hvordan du gjør det ved hjelp av de to metodene som vi vil detaljere nedenfor.

Såing av kanel etter stiklinger

Når du velger eller anskaffer en gren av anlegget, du må sørge for at dette ikke er behandlet, det vil si at den ikke lenger er forberedt og klar til forbruk. Derfor er det bedre at du velger skjæringen selv, siden de ikke er særegen når de behandles.

Etter å ha kuttet, fortsetter å fukte den og deretter begrave den, enten i en gryte eller på et lager. Det er best å oppbevare den i en container der den kan vokse, og deretter overføre den direkte til bakken der du planlegger å ha den.

Selvfølgelig, uansett hvor du skal ha det, nødvendigvis det må være et land med nok fruktbarhet. Og for å oppnå dette, må du bare bruke organisk materiale og litt underlag for å gi jorden mer næringsstoffer.

Det vil være tider når skjæringen du har plantet ender med å spire, men ikke en eneste rot har vokst. Hvis dette skjer, verken det tenker du å transplantere den, siden det ikke ville motstå en slik endring.

Såing av kanel med frø

Alt du trenger å gjøre er å ta omtrent tre frø på det meste og så plant dem i gryten din med en avstand på en centimeter mellom dem. Når det gjelder dybden, må du plassere dem nok til å doble frøenes diameter, og det vil være dybden der de tre frøene vil være.

Etter det, fortsetter å dekke dem med jord, men uten å knuse den. Noe du bør huske før du legger i frøene dine, er å ha forberedt jorden med litt kompost og det substratet du har valgt.

Etter å ha tilberedt slik, etter å ha plantet frøene og dekket dem med jord, fortsett å vanne den. På dette tidspunktet kan du vanne den manuelt uten å bruke en slange eller bruke en liten beholder med litt vann.

Men uansett hvordan du gjør det du må sørge for at vannet ikke faller direkte på stedet du har plantet frøene, så du bør bare vanne omgivelsene på dette stedet og unngå flom.

Ja, i dette punktet i den første kultivasjonen må du gjøre en daglig vanning. Årsaken er at på grunn av den varme varmen, fuktigheten og direkte sol på planten, vil det føre til at jorden tørker ut raskt.

Og basert på det siste som allerede er sagt, må du huske at stedet der du skal ha planten vil være på et sted hvor sollyset gi den i minst 6 timer om dagen, dette med den hensikt å hjelpe den med å gjennomføre fotosynteseprosessen, og at planten ikke dør i begynnelsen.

Vil du vite hvordan kanel blir ekstrahert?

Kanel har spiselige bruksområder

Kanel er en art som er hentet fra den indre barken, som ekstraheres ved å skrelle og gni grenene. Når den har løsnet seg, skilles den og skrelles igjen.

Skorpene er rullet opp med hverandre, slik at det ender med å danne en 1 m lang stang. Disse stolpene blir tørket i solen, og voila! Du kan nå bruke den til å tilberede deilige retter.