Skip to content

Kaninhale (Lagurus ovatus)

5 de juli de 2021

De Lagurus ovatus, også kjent som kaninhale, er en slags ugressplante som kan vokse veldig lett i hager. Til å begynne med har denne luken en tendens til å bli eliminert, men over tid blir dens attraktivitet sett og den blir en dekorativ del av enhver hage.

I dag skal vi presentere deg en veldig liten og subtil plante, men det har innvirkning på å forbedre hagen din eller grøntområdet uten å ta for mye plass eller påvirke andre planter.

Generelle data om Lagurus ovatus

Lagurus ovatus eller kaninhale

Fra og med opprinnelsen til planten, Det skal bemerkes at den ikke finnes i et eneste naturalisert land, men spenner over et bredt utvalg av europeiske og afrikanske land. Så det er lett å finne dem i områder i Algerie, Egypt, Tunisia, Spania, Hellas, Vest-Asia, Ukraina og mange andre land. Den dag i dag er det kjent at denne planten finnes naturlig i store deler av Sør- og Øst-Australia.

Hovedsakelig ses denne planten mye i kystområder, selvfølgelig er disse områdene ikke det eneste territoriet de kan vokse. Takket være den gode tilpasningen til tempererte klimaer, i dag finnes kaninhalen også i Sør-Amerika.

Et merkelig faktum er at i sørvest for Vest-Australia er det veldig vanlig å se Lagurus ovatus på kantene av veier og sanddyner, som har det enorme potensialet til å vokse på kantene av sumpene i dette området. Du må vurdere veldig godt ha denne arten i en hage, siden hvis det ikke gis nødvendig pleie, kan det invadere andre arter siden det er en svært invasiv plante.

Kjennetegn

Før vi går i detalj om egenskapene til planten, vil vi nevne litt informasjon som vil interessere deg i tilfelle du vil plant kaninhalen i ditt hjem.

  • Spiringstiden som frøet tar er to uker maksimalt.
  • Det krever sollys for å leve.
  • Når du dyrker planten fra frøene, må disse dekkes lett med et jordlag.
  • Ca 5 frø bør tas per plante.
  • Under spiringsprosessen må underlaget eller jorda holdes fuktig til det oppstår.
  • Når du planter kaninhalen, du må ha et mellomrom mellom 25 og 30 centimeter mellom hvert frø.

Nå, når det gjelder de fysiske egenskapene til planten, er det det veldig lett å kjenne igjen på hvordan det ser ut. Du må starte med å si at plantens bredde ikke overstiger 30 centimeter og at høyden når en meter.

hale av hare eller hale av kanin

00

Som for løvverk av Lagurus ovatus, Det er grønn farge og blomstene har en tendens til å ha en kremfarge. Det som er bra er at veksten av planten er på et moderat nivå, og fargen endres ikke når høsten begynner. Naturligvis trenger planten godt drenert jord, for å være i full sol og for å bli dyrket eller plantet i sand. Resten avhenger bare av planten og den grunnleggende pleien du gir den.

Et viktig poeng å merke seg er at utbruddet av Lagurus ovatus forekommer mellom månedene april og juni. Og hvis du har et stort utvalg av planter, vil hagen din mest sannsynlig endre utseendet.

På den andre siden, utseendet og teksturen til denne planten kan virke fascinerende for deg, siden hele kaninhalen er dekket av et slags hår. Selvfølgelig ses denne karakteristikken hovedsakelig i bladene, som er ordnet vekselvis langs stilkene.

Du liker kanskje ikke denne planten veldig mye på grunn av hvor invasiv den kan være. Men hvis du har en avgrenset plass i hagen din og fortsatt ikke vet hvilken plante du skal plassere der, du bør vurdere denne arten.