Skip to content

Kardemomme

7 de juli de 2021

Du har kanskje noen gang hørt ordet Kardemomme. Dette refererer til verken mer eller mindre enn tre forskjellige planter, selv om bare to er de mest populære og derfor de mest kjente og mest kultiverte. Likevel er det veldig interessant å kjenne dem alle, for selv om deres viktigste bruk er kulinarisk, kan alle tre virkelig se bra ut i hager, uteplasser og terrasser, og til og med inne i hjemmet.

Dets vedlikehold er ikke veldig komplisert, men man må huske på at det å være tropiske planter med varmt klima de trenger beskyttelse hvis temperaturen er veldig lav om høsten og vinteren.

Kardemommeens opprinnelse og egenskaper

Som vi har kommet videre, er det tre planter som er kjent under det navnet. Alle sammen de er flerårige og rhizomatøse urter at vi vil finne å vokse vilt i Asia, Australia og Afrika. I hagearbeid har de flere bruksområder, for eksempel dekorasjon av hager plantet i grupper eller justeringer; De ser også bra ut i potter, og pynter på balkongen eller terrassen. Men uten tvil er den mest utbredte bruken kulinarisk.

La oss se hva som er hovedegenskapene til hver art:

Grønn kardemomme (Elettaria kardemomme)

Ekte kardemomme er en flerårig urt

Grønn kardemomme, paradis grana og rett og slett kardemomme, er en rhizomatøs flerårig urt innfødt i India, Sri Lanka, Malaysia og Indonesia som når en høyde på 2 til 4 meter. Dens vitenskapelige navn er Elettaria kardemomme, og bladene er lanseformede, grønne og måler 40 til 60 centimeter. Blomstene er hvite med lilla linjer i midten. Den produserer frukt som kalles gulgrønne belger på 1 til 2 centimeter som inneholder svarte frø.

applikasjoner

Bortsett fra å kunne brukes som pryd, har frøene andre veldig interessante bruksområder:

 • Medisinsk:
  • Eterisk olje: den er stimulerende, karminativ og hjelper til å stimulere appetitten.
  • Tinktur: mot flatulens.
  • I avkok: å prøve å lindre symptomene på fordøyelsessystemet, luftveiene (unntatt allergier) og nyresykdommer.
 • Kulinarisk: frøene er aromatiske, og det er derfor det brukes til å korrigere smaker eller smaksdrikker som te.

Viktig: det bør ikke konsumeres hvis du lider av en nevrologisk sykdom, magesår, ulcerøs kolitt, epilepsi eller Crohns sykdom. Heller ikke hvis du har en luftveisallergi eller overfølsomhet overfor andre essensielle oljer. Det bør ikke administreres lokalt til barn under seks år.

Før du starter behandling, bør du konsultere en lege.

Få frø Ingen produkter funnet ..

Svart kardemomme (Amomum subulatum)

Amomum subulatum er svart kardemomme

Svart kardemomme er en rhizomatøs flerårig urt innfødt i Nepal til Sentral-Kina, hvis vitenskapelige navn er Amomum subulatum. Nå en høyde på 1,5 meter, og utvikler enkle, hele og skarpe grønne blader. Fruktene er bøtter som inneholder brune frø.

applikasjoner

Det er en veldig vakker plante, som også brukes som medisin. I tradisjonell kinesisk medisin administreres frøene for mageproblemer, samt for å lindre symptomene på malaria.. Selvfølgelig kan de ikke spises rå. Ikke nøl med å konsultere legen din før du starter en behandling med kardemomme.

På den annen side sies frøene å være en god erstatning for pepper.

Etiopisk kardemomme (Aframomum corrorima)

Falske kardemomme er en veldig pen urt

Etiopisk kardemomme, også kjent som falsk kardemomme eller korakima, er en flerårig rhizomatøs urt hvis vitenskapelige navn er Aframomum corrorima. Den er innfødt i Tanzania, det vestlige Etiopia, det sørvestlige Sudan og det vestlige Uganda. Nå en høyde på 1 til 2 meter, og utvikler stilker med lansettformede blader. Fruktene er bøtter som inneholder brune frø.

applikasjoner

Den mest utbredte bruken er kulinarisk. Fruktene pulveriseres og males for å brukes senere som krydder og smake på kaffen. De brukes også som karminativer, avføringsmidler og tonika.

Hvilken pleie krever kardemomme?

Selv om de er tre forskjellige arter, er omsorgen de trenger ganske lik:

plassering

 • Ytre: de må oppbevares i halvskygge, i et område der de ikke utsettes direkte for sollys.
 • Innsiden: hvis du dyrker dem hjemme, må de plasseres i et rom der det er mye lys.

Land

 • Verft: den må være rik på organisk materiale og godt drenert.
 • Blomsterpotte: fyll med mulch blandet med 30% perlit. Nevnte gryte må ha hull i basen.

Irrigasjon

Til planter kjent som kardemomme du må vanne dem i gjennomsnitt 2 ganger i uken om sommeren og hver 7. til 10. dag resten av året. De er følsomme for overvann, så hvis du er i tvil, sjekk fuktigheten i jorden, for eksempel ved å sette inn en tynn trepinne.

Abonnent

Kardemomme blader er grønne

Gjennom vekstsesongenDet vil si at mens temperaturene er rundt 20-30 ° C, anbefales det å gjødsle dem med en kompost av organisk opprinnelse, som guano, kompost eller planteetende gjødsel.

Multiplikasjon

Multipliser med frø og ved inndeling på våren.

Rustikk

Tåler opptil 7 ° C. Hvis du bor i et område der det er kaldere, bør du beskytte dem innendørs eller i et drivhus.

Hva synes du om disse plantene?