Skip to content

Kardemomme, en kulinarisk urt

21 de juni de 2021

For noen dager siden kom min svigerfar tilbake fra India, fra en tur som han drømte om lenge. En fan av gastronomi, han visste hvordan han skulle gå gjennom de typiske markedene hvor krydder florerer, og selvfølgelig kom han hjem med noen små flasker å gi i gaver. Det var min tur Kardemomme, kanskje fordi han vet at jeg liker å lage mat, og det var slik jeg begynte å gjøre mer forskning på denne urten.

Selv om jeg visste at det i India er en mye brukt ingrediens, var jeg litt tapt om bruken. Jeg kjente igjen den sterke aromaen, men visste ikke helt hva jeg skulle gjøre med denne kulinariske relikvien. Jeg begynte å lese litt og oppdaget at kardemomme kan brukes i eplekaker eller kjøttkaker, i kyllingretter og også i sylteagurk, noe som er veldig vanlig i Tyskland, der det brukes i delikatesser.

Kardemomme er en av de grunnleggende ingrediensene i det indiske kjøkkenet, et av de store elementene i den berømte garam masalaen og mange karriretter. For å oppnå den perfekte smaken, det er best å bruke frø friske fra planten og deretter male dem og bruke dem i det nøyaktige øyeblikket, akkurat når vi trenger dem.

Kjennetegn

Elettaria kardemomme

Kardemomme er en urt som tilhører Cygiberaceae familie og dens vitenskapelige navn er Elettaria kardemomme. Det er et produkt som stammer fra Sør-India så vel som fra land som Burma, Sri Lanka, Tanzania og Vietnam, selv om det også er mulig å finne det i Guatemala, et land som produserer kardemomme av høy kvalitet.

Selv om planten kan nå en høyde som overstiger fire meter, er den delen som brukes frøene, som utvikler seg inne i fruktene, som er ovoidformede kapsler som har en lysegrønn fargetone og er veldig aromatiske. Frøene er i mellomtiden rødbrune i fargen og må samles før de modnes og vaskes og tørkes i solen. å bli bleket.

Kardemomme har også blomster, som er grønne, med lilla striper og en hvit spiss. Stenglene til plantene er født fra jordstenglene til planten, som er veldig sterke.

Grow tips

Kardemomme blomst

Hvis du vil vokse kardemommeDu må være tålmodig ettersom planten tar mer enn tre år å bære sin første frukt. Etter det øyeblikket er det mulig å samle dem, selv om du som sagt må ta hensyn til tiden det er å gjøre det før frøet er helt modent, og dermed hindre dem i å forlate frukten.

Du kan enten innendørs eller i et drivhus. Prosessen skal begynne tidlig på våren, da dette er tiden for planten å forplante seg gjennom delingen av jordstengler.