Skip to content

Kastanje (Castanea sativa)

10 de juli de 2021

De kastanje Det er et av de mest kultiverte frukttrærne i alle tempererte regioner i verden: ikke bare for frukten, som er deilig, men også for dekorativ verdi og rustikkhet. Som om det ikke var nok, er det en av de plantene som, når de vokser, gir en behagelig nyanse, noe som utvilsomt blir verdsatt om sommeren.

Vedlikeholdet er ikke komplisert, selv om det er sant at når været ikke er bra (det vil si når det er temperert, pleier å bli varmt, i stedet for kaldt), har det vanligvis problemer på grunn av dets lave toleranse for ekstrem varme. Ellers, det er veldig interessant å møte ham. Du liker? 🙂

Opprinnelse og egenskaper

Kastanjetreet er innfødt i Europa

Hovedpersonen vår er et løvtre med vitenskapelig navn Castanea sativa. Den er innfødt i Sør-Europa og Lilleasia. Den vokser til en høyde på 20 til 30 meter, med en noe bred krone og en koffert på opptil to meter i diameter med brun bark, som også er sprukket i lengderetningen i de eldste eksemplarene, og glatt hos de unge.

Bladene er 8 til 22 cm lange og 4,5 til 8 cm brede og er avlange, med en avrundet bunn, en takket kant, glatt på den øvre overflaten og litt pubescent på undersiden. De har grønn farge, men om høsten blir de gulaktige før de faller.

Hannblomstene er catkins på opptil 20 cm, mens de kvinnelige består av 7 til 9 stiler på toppen av eggstokken, og er kremfarget. De spirer om våren.

Y frukten er en subglobose-kuppel som er dekket med torner opp til 11 cm lange. Inne i den inneholder ca 2-3 achenes, som er kastanjer, som måler ca 2-4cm, har en kuppelform og er spiselige.

Hva bryr de seg om?

Chestnut tree view

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

plassering

Det er et tre som må være i utlandet, full sol. Siden den er stor, er det viktig at den plasseres i minst ti meters avstand fra vegger, vegger, rør osv., Og minst 6 meter fra andre store planter. På denne måten vil den kunne utvikle seg utmerket, og derfor vil det være en glede å tenke på skjønnheten beauty.

Land

 • Verft: vokser i kjølig og fuktig jord, rik på organisk materiale og litt sur.
 • Blomsterpotte: Det er ikke en plante som vokser i en gryte gjennom hele livet, men i løpet av de unge årene, og når den vokser i middels langsom hastighet, kan den fås i en med mulch (få den) blandet med 30% perlit (for salg).

Irrigasjon

Kastanjetreet er en plante som ikke tåler tørke, men den liker ikke flom for mye, med mindre det selvfølgelig er i tide (for eksempel hvis det regner kraftig noen ganger i året, og akkurat der det er vannet forblir stillestående og det dannes en dam, vil treet ikke bli skadet. En annen ting ville være hvis det ofte regnet slik).

Så for å unngå problemer, i gjennomsnitt anbefales det å vanne den 3-5 ganger i uken om sommeren, og en eller to ganger i uken resten av året. Men pass på, dette må bare tas som en retning: hvis det regner ofte i ditt område, trenger du ikke å vanne så mye; På den annen side, hvis det regner lite, kan det hende du må øke vanningsfrekvensen.

Abonnent

Gjødsel guano pulver er veldig bra for kastanje

Det anbefales å betale det med organisk gjødsel om våren og sommeren, Minst en gang i måneden. Gjødsel som guano (du kan få det i pulver og væske), eller kyllinggjødsel (hvis du får den frisk, la den tørke i solen i minst 10 dager) er veldig rik på næringsstoffer og gjør at den kan vokse veldig sunn .

Hvis du har den i en gryte, bruk flytende gjødsel i henhold til instruksjonene angitt på beholderen.

Innhøsting

Kastanjer høstes i falle.

Multiplikasjon

Multipliserer enkelt for frø om vinteren. Fremgangsmåten er som følger:

 1. Det første du må gjøre er å få kastanjene, enten fra selve treet eller fra en økologisk matbutikk (i dette tilfellet ta de som selges i bulk, naturlig).
 2. Deretter fyller du en 20 cm gryte med mulch blandet med 30% perlit, og vann grundig.
 3. Dryss deretter med kobber eller svovel for å forhindre at det oppstår sopp.
 4. Deretter legger du maksimalt to frø i potten, og dekker dem med et lag med substrat som er tykt nok til at de ikke blir for utsatt.
 5. Til slutt legger du gryten utenfor, i halvskygge.

Imidlertid, og holder substratet fuktig, men ikke vanntett, vil de spire gjennom hele våren.

Plager og sykdommer

 • Kastanje blekk: det er en sykdom forårsaket av sopp Phytophtora cambivora Y Phytophtora cinnamomi. Den strekker seg fra røttene til resten av treet, forårsaker den progressive døden til apikale kvister og nekrotisering av vevet som er under barken.
  For å behandle det må vi bruke kobberbaserte soppdrepende midler, men det beste vi kan gjøre er å forhindre det ved å kontrollere risikoen og kjøpe sunne prøver.
 • Angrep fra hårete øgle (Lymantria dispar) og brun-tailed øgle sommerfugl (Euproctis chrysorrhoeas). De er to Lepidoptera som spiser på bladene, spesielt de ømme.
  De kan bekjempes med kaliumsåpe eller neemolje.

Rustikk

Den motstår frost på opp til -17 ºC, men de sene såret ham. Den ekstreme varmen (over 30 ºC) liker ikke den heller. Det kan ikke leve i tropiske klimaer.

Hvilke bruksområder har den?

Frukten av kastanjen modner om høsten

Bortsett fra å kunne brukes som et ornamentaltre, som et isolert eksemplar eller i grupper, uten tvil den mest utbredte bruken er den av et frukttre. Fruktene, kastanjene, er spiselige, og de er faktisk veldig næringsrike. Næringsverdien per 100 gram er som følger:

 • Kalorier: 225kcal
 • Karbohydrater: 44,17 g
 • Fett: 1,25 g
 • Protein: 52g
 • Vitamin B1: 0,144 mg
 • Vitamin B2: 0,016 mg
 • Vitamin B3: 1102 mg
 • Vitamin B6: 0,352 mg
 • Vitamin C: 40,2 mg
 • Kalsium: 19 mg
 • Jern: 0,94 mg
 • Magnesium: 30 mg
 • Kamp: 38 mg
 • Kalium: 484 mg
 • Natrium: 2 mg
 • Sink: 0,49 mg

Hva er fordelene med kastanjer?

Spis noen kastanjer innimellom vil hjelpe oss å holde oss sunne, siden de mettes, styrker tenner og bein, stimulerer nervesystemets funksjon, beskytter hjertet, forbedrer tarmtransitt og kan spises i tilfelle anemi da de inneholder jern.

Jeg håper du likte det du lærte om kastanje 🙂.