Skip to content

Kinesisk magnolia (Magnolia soulangeana)

9 de juli de 2021

Jeg elsker magnolias. De har en veldig elegant peiling, og blomster … veldig, veldig vakker. Men de fleste artene er ganske store trær, som ikke kan dyrkes i små hager, mye mindre i potter, bortsett fra en, som faktisk ikke er en art, men en hybrid: Magnolia x soulangeana.

Dette er ideelt å plante i alle hjørner som oppfyller visse krav, så hvis du vil vite hva dine behov er og hvordan du tar vare på deg selv, da vil jeg presentere det for deg behørig 🙂.

Opprinnelse og kjennetegn ved Magnolia soulangeana

Utsikt over Magnolia soulangeana i en park

Hovedpersonen vår er en hybrid som oppnås ved å krysse Magnolia denudata og Mangolia liliiflora. Det er et lite tre eller løvfellende busk som ikke overstiger 5 meter i høyden kjent som løv magnolia, kinesisk magnolia, liljetre, løv magnolia eller tulipan.

Bladene er elliptiske, brede og noe læraktige, grønne i fargen. Stammen kan vokse rett eller litt skrått, avhengig av plassering og plass den har. Blomstene er store, hvite eller rosa avhengig av sorten, og vises foran bladene.

Varianter

De mest populære er:

 • Soloppgang: hvite blomster.
 • Lennei: med crimson eller rosa og hvite blomster inni.
 • Rubra: med rosa-rødlige blomster.
 • Speciosa: innsiden av blomstene er hvit, og utsiden er rosa-lilla. De tar lengre tid å spire og er mindre, men varer lenger før de faller fra planten.

Hva er pleien med tulipantreet?

Blomstene til Magnolia x soulangeana er store

Hvis du tør kjøpe et eksemplar, anbefaler jeg at du tar vare på det som følger:

plassering

De Magnolia x soulangeana Det må være ute, men hvor? Det vil avhenge av været:

 • Hvis de er veldig varme, med sterk isolasjon: i skyggen av høyere planter, skyggenett (til salgs) eller lignende.
 • Hvis de er varme eller myke: solen kan gi deg noen timer.

Land

Det vil avhenge av hvor du har det:

 • Verft: jorden må være sur (pH mellom 4 og 6), løs, godt drenert og fruktbar.
 • Blomsterpotte:
  • Temperert klima med frost: så lenge substratet er rikt på organisk materiale og ikke kalkholdig, kan du bruke noe.
  • Klima med varme somre og milde vintre med veldig svak frost: bland akadama eller vulkansk leire av små og mellomstore korn (3 til 5 mm) med 30% pomx eller perlit.

Irrigasjon

Moderat til hyppigSpesielt i sommersesongen som er når landet tørker opp mye raskere. Men du må huske på at det ikke motstår vannlogging eller tørke. På grunn av dette anbefales det å kontrollere fuktigheten i underlaget eller jorden før vanning, for eksempel med en meter eller en pinne.

Bruk regnvann, kalkfritt eller med lav pH (mellom 4 og 6). Det er en acidofil plante, noe som betyr at hvis vannet og jorden er kalkholdig, vil den umiddelbart begynne å få gule blader på grunn av mangel på jern. Hvis det skjer, ikke nøl med å vanne den neste gang med vann og litt jernchelat (til salgs).

Abonnent

Magnolia x soulangeana er en løvfellende busk

I tillegg til vann, Magnolia x soulangeana det vil trenge kompost for å være frisk. Derfor anbefaler jeg deg å gjødsle den med gjødsel for acidofile planter (til salgs) ved å følge instruksjonene angitt på emballasjen om våren og sommeren.

Planting eller transplantasjonstid

Om våren, når risikoen for frost har gått.

Beskjæring

Trenger ikke det. Siden den har en ganske langsom vekst, kan du rette grenene ved hjelp av tau hvis du anser det som nødvendig, men jeg anbefaler ikke det. Det er en plante som over tid får sitt fantastiske voksenlager.

Fjern bare tørre grener etter blomstring.

Multiplikasjon

Å være en hybrid, bærer den ikke frukt eller frø. Men det burde ikke bekymre deg, siden kan enkelt multipliseres ved hjelp av myke tresnitt med blader på sensommeren eller sensommeren.

Når du har dem, impregnerer du basen med hjemmelagde rotfiskere, potteplantene med vermikulitt (til salgs).

Hvis alt går bra, vil de avgi sine egne røtter om en måned.

Plager og sykdommer

Har ikke. Det kan bli påvirket av sopp hvis det blir vannet for mye, men ingenting som ikke lett unngås ved å kontrollere vanningene.

I alle fall, hvis du ser at bladene faller fort og det ikke er høst eller vinter, og du merker jorden veldig våt, behandle den med soppdrepende midler.

Rustikk

De Magnolia soulangeana den motstår frost ned til -15 ° C, men den kan ikke leve i tropiske klima, siden den trenger å føle årstidene for å vite når den skal blomstre og vokse (vår-sommer) og når den skal hvile (høst-vinter).

For å lykkes, bør termometeret i det minste synke til minst 0 grader, og deretter stige til ikke mer enn 10-15 ° C.

Hvilke bruksområder blir gitt til Magnolia soulangeana?

Blomstene på Magnolia soulangeana er store

Kun pryd. Det er en veldig vakker plante, som ser bra ut som et enkelt eksemplar eller i grupper. På samme måte er det også jobbet som bonsai, selv om det ikke er lett, da det krever spesiell gjødsel for å redusere størrelsen på bladene.

Hva syntes du om dette magnoliatreet? 🙂