Skip to content

Magnolia Appeal

6 de april de 2021

Magnolia TheodoraMagnolia dealbataMagnolia campbelliiMagnolia TheodoraMagnolia dealbataMagnolia campbelliiJeg har tenkt på Magnolias. Øyeblikket deres er nesten på vei, hvis temperaturene bare vil øke litt og våren rister av sin ekstreme motvilje.

Jeg har nettopp kommet tilbake fra å holde foredrag i Irland, og mens vi snakket med de fine menneskene fra Cork Hardy Plant Society, bodde vi i et nydelig hus som heter Ballyvolane. Det er et av de hotellene som ikke er som et hotell i det hele tatt, men som noen hus. Om enn ganske stort og komfortabelt hus med veldig god mat. Uansett, poenget mitt er at hagen var prikket med noen fantastisk flotte Magnolias: flotte mosedekkede stammer, fete furry knopper, men dessverre ingen blomster ennå. Veldig frustrerende …

Magnolias ble først klassifisert rundt 1700 og ble oppkalt etter den franske botanikeren Pierre Magnol. Dette navnet er litt av en ny oppfinnelse ettersom Magnolias hang rundt rundt i verden for rundt 95 millioner år siden. Det er rundt 200 arter av Magnolia i dag, spredt rundt om i verden fra Sørøst-Asia til USA og Vestindia.

Vi har ingen innfødte Magnolias i Storbritannia, så alle våre er hagesorter. Noen ganger er det litt av et gamble å dyrke dem, da de stort sett trenger litt sur jord og et mildt klima.

Du kan være heldig, men en sen frost er veldig ødeleggende. Jeg husker alltid et stort eksemplar av Magnolia soulangeana som vokste i en hage som vi passerte da jeg tok barna mine med på skolen. Hver dag kunne du se knoppene hovne litt mer til til slutt begynte litt farge å stikke ut og blomstringen begynte. Den kvelden falt temperaturen plutselig til frysepunkt, og neste dag var hver blomst brun og hengende. Det var et hjerterytende syn, selv om treet selvfølgelig var fint, og året etter betalte gamblingen seg.

Så med Magnolias er det et spørsmål om “Spør deg selv, føler jeg meg heldig, punk? Vel, gjør du det? ”

Blant mine favoritt Magnolias er;

Magnolia campbellii – det er et fantastisk eksemplar av dette i en hage som heter Borde Hill i Sussex. Faktisk, hvis du liker Magnolias, bør du sannsynligvis hoppe på et fly akkurat nå som de blomstrer mens jeg skriver.

Magnolia dealbata – innfødt i Mexico og en sann dråpe død nydelig sjeldenhet. Jeg har bare sett den en gang, på vestkysten av Skottland hvor været er uvanlig mildt.

Magnolia stellata – muligens ikke den mest spennende sorten (den har fire kronbladede stjerneformede blomster), men den er ganske tøff og liten nok til en stor container eller liten forhage.

Magnolia grandiflora (en amerikansk sort, tusen takk) – et fantastisk stort eviggrønt tre som blomstrer på sensommeren. Blomstene er kremete og størrelsen på en boksehanske.

Magnolia Theodora – barnet til M. Dark Shadow og M.campbellii Maurice Foster. Blomster som karakteriserer vakkert fra mørkeste til lyseste rosa.