Skip to content

Kinesisk møll mot buksbom

23 de juli de 2021

Det har nylig blitt oppdaget den ødeleggende effekten den har på buksbomvedplanten, buksbomved larven, som har asiatisk opprinnelse og ankom Europa i 2006, siden den har vært utvide seg gjennom forskjellige europeiske land og det anslås at den ankom Spania i 2014.

Det følger at spredningen skyldes kommersiell utveksling av angrepne planter og er at dette vurderes en pest som har ødeleggende effekter i dette anlegget, og det er kjent for kort tid.

Ny pest for buksbom

Ny pest for buksbom

Møllen eller sommerfuglen, hvis vitenskapelige navn er Cydalima Perspectalisdeponerer larvene på buksbomvedplanten, og disse fortærer effektivt bladene og forårsaker også uopprettelig skade på barken til det punktet at den forårsaker død og er at den er så effektiv og skadelig at den har ødelagt hele skogsområdene.

Caterpillar egenskaper

I sin chrysalis-fase, de måler bare mellom 1,5 og 2 cm., de er grønnaktig i prinsippet og da skifter tonen til brun. De er beskyttet ved hjelp av et tilstrekkelig tykt silke stoff som de danner på samme plante.

I sin larvescenen, når de er unge, går de gjennom en dvale-prosess der de beskytt mellom to ark og silke. Som voksne kan de måle opptil 5 cm., Hodet deres preges fordi det er helt svart, grønn gul kropp, med hvite streker på sidene av kroppen ledsaget av svarte flekker.

Vingene deres måler opptil 4 cm. og hvert gyte inneholder mellom 5 og 10 egg som legges på toppen av bladet og dekket med et gjennomsiktig beskyttende stoff. Det produserer mellom og fire generasjoner i året, dette sammen med sin voldsomme appetitt forklarer dets evne til ødelegge store arealer av planter.

I Spania er den skadelige effekten på buksbom kjent, men det kan vandre til andre lignende planter slik som Buxus Microphylla, Buxus Colchica, Buxus Balearica eller andre typer planter.

Effekter på buksbom

Den første generasjonen av møllen er vanligvis mindre aggressiv og skaden er praktisk talt redusert til massivt forbruk av bladene av anlegget; Fra da av vil de neste generasjonene angripe barken veldig aggressivt, slik at den tørker ut og dør.

Vi snakker om hvordan dette kan skje om et år eller mindre, derfra behovet for å behandle dette skadedyret, så snart det oppdages for å forhindre at det slutter levetiden til buksbom.

Hvordan bekjempe denne pesten

møll for å bekjempe skadedyr

I Spania er det ikke noe naturlig rovdyr, i opprinnelseslandet er det den asiatiske vepsen eller vespa velutina, i fravær av dette flere måter er generert for å bekjempe effekten i boksen.

De bacillus turigiensis, å bruke den ved å sprøyte den på buksbom og denne væsken er helt ufarlig for fugler, pattedyr og fisk, selv om den dreper larven når den forbruker bladene, siden sammensetningen påvirker bare dette skadedyret. De brukes også feromonfeller, designet for å tiltrekke seg møll og forlate dem fanget, og dermed forhindre reproduksjon.

Disse tiltakene sikter mot utrydde pesten og forhindre at den ødelegger store områder der buksbom dyrkes og brukes dekorativt gjennom forplantningen. Det er selvfølgelig mye mer komplekst å utrydde det fordi det i første omgang betyr å unngå handel med visse planter mellom land, noe som er litt vanskelig å kontrollere.

Observasjonen av de store plantasjene og rettidig overvåking når skadedyrs tilstedeværelse de vil utgjøre forskjellen i effektiviteten i behandlingen av skadedyret, hovedsakelig hvis det blir angrepet i sin første fase eller første generasjon av møll.

For de som dyrker det i mindre og mer kontrollerte områder, er det sterkt anbefalt og effektivt rengjør hver eske bedre selv når de er små og når de er i dvalemodus, sjekk godt og beskjær alle de berørte områdene, før du begynner på våren, bruk en god gjødsel full av næringsstoffer som styrker planten og hjelper den med å bekjempe møll og bruk om nødvendig en sikker kjemisk behandling.

Det viktige er å angripe skadedyret fra begynnelsen.