Skip to content

Kirsebærtrær sykdommer

3 de juli de 2021

Vi vet at kirsebærtreet er noe delikat og kan påvirkes av forskjellige skadedyr og fysiske sykdommer hos frukttrær hvis det ikke blir tatt vare på under gode forhold. Selv med dette er du utsatt for noen klassiske sykdommer. I dag skal vi snakke om skadedyr og kirsebærtre sykdommer for å finne ut hva symptomene dine og mulige behandlinger er.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg hvilke som er de hyppigste skadedyrene og sykdommene til kirsebærtrær, og hvilke som er autoriserte behandlinger for deres kontroll.

Hovedegenskapene til kirsebæret

Før vi vet hva som er sykdommene til kirsebærtreet, kommer vi til å kjenne dets viktigste egenskaper. Kirsebæret er en frukt som vokser raskt og har lite handlingsrom for påføring av de forskjellige fytosanitære behandlingene for skadedyr og sykdommer som angriper den. Behandlingene må brukes på et ideelt tidspunkt hvis vi vil ha frukt av høyeste kvalitet. Mye av omsorgen for dette treet må rettes for å håndtere mulige skadedyr og sykdommer som er tilstede. Det vil si at mye av pleien som planten trenger, går utover plasseringen, jord, vanning osv. Men det er også viktig å gjennomføre forebyggende aktiviteter for skadedyr og sykdommer.

Alt dette gjør det viktig å bekjempe skadedyr forebyggende før du eliminerer dem når de først har angrepet treet. Hvis du har flere kirsebærtrær plantet i feltet ditt, er det tilrådelig å følge anbefalingene fra fytosanitære bulletiner utstedt av plantehelsetjenestene i de forskjellige autonome samfunnene. La oss se hva som er de forskjellige skadedyrene og sykdommene i kirsebærtreet.

Kirsebærtrær skadedyr

skadedyr som angriper kirsebærtreet

Vi skal begynne med å studere de viktigste skadedyrene som angriper dette treet. Forebygging og bekjempelse av forskjellige skadedyr er viktig hvis vi vil holde trærne i god stand. For å produsere disse fruktene med god kvalitet, må vi bruke forskjellige autoriserte kontrolltiltak for å håndtere skadedyr og redusere skader. La oss se hva som er de viktigste skadedyrene som angriper dette frukttreet:

 • Bladlus: det er det vanligste skadedyret i denne typen frukttrær der det har større innvirkning på kirsebær. Det vil si at det er den som angriper frukten direkte og reduserer produktets kvalitet. Tiden har kommet da bladlusens naturlige rovdyr er overveldet og ikke kan kontrollere befolkningen. Derfor er det nødvendig å bruke autoriserte kontrollbehandlinger. Blant skadene forårsaket av bladlus ser vi en reduksjon i antall kirsebær, en senere modning, et klebrig utseende, en dårligere smak og en lavere kommersiell verdi.
 • Fly: kirsebærflua har stor kapasitet for tilpasning. Og den er i stand til å øke sitt innflytelsesområde ganske raskt. Det påvirker tidlige produksjonsområder og forårsaker betydelig økonomisk skade. Kirsebær blir mykere og smaken forverres merkbart.
 • Bighead orm: Det kan være ganske alvorlig hvis kirsebærtrærne lider av vannstress. Derfor må det tas hensyn til større årvåkenhet i tørkeepisoder. Blant skadene forårsaket av ormen med stor hode, ser vi skader på kirsebærtreets stamme siden disse larvene lever på kambium i stammen og får dem til å krympe og tørke gradvis. Det er en av hovedårsakene til at vi ser kirsebærtrær tørke ut.
 • Drosophila Suzukii: Det er en av de nye svært farlige skadedyrene som angriper modne kirsebær. Disse er de mest bekymringsfulle i sektoren.
 • San José-lus: det er ikke veldig relevant selv om det kan forårsake skade på plantasjer hvis kontrollen forsømmes. Hovedbehandlingen er basert på vinterolje fordi den er ganske billig og hjelper med å kontrollere skadedyret.
 • Kirsebærborer: de gjør det best i trær med lav styrke og forårsaker alvorlig skade når de tørkes.

Kirsebærtrær sykdommer: sopp

koffert rammet av sykdommer

Vi deler kirsebærtre sykdommer i sopp og bakterier siden de kan angripe annerledes. Bortsett fra insektskadegjørere, har soppsykdommer stor innvirkning på dyrking av kirsebærtre. La oss se hva som er de viktigste sykdommene i kirsebærtreet med soppopprinnelse:

 • Monilia: det påvirker blomsten og frukten, og ødelegger produksjonen av kirsebær. Dette gjør dem uegnet for kommersialisering. Tap kan være stort, spesielt i regnværsår. Det er noen kirsebærvarianter som er mer følsomme og kan ende i alvorlige katastrofer når kontrollbehandlingstiltak ikke blir brukt.
 • Antraknose: Kontrollbehandling mot antraknose er viktig hvis vi ønsker å oppnå frukt av god kvalitet. Sykdommen påvirker ikke bare bladene, men også frukten. Angrepet, forhindrer utviklingen og reduserer kirsebærtreets totale kraft.
 • Screening: Det er også kjent under navnet Perdigonada, og det er en soppsykdom som hovedsakelig angriper bladene. Det kan påvirke frukten som produserer noen flekker, og redusere den kommersielle verdien.
 • Gnomonia: denne sykdommen og øker antall frukt som er rammet av sprekker, og kan produsere viktige skader i hele innhøstingen.

Kirsebærtrær sykdommer: bakterier

tegn på kirsebærtrær sykdommer

Som vi har nevnt tidligere, deler vi kirsebærtre sykdommer i sopp og bakterier. Nå skal vi analysere hvilke sykdommer som angriper kirsebærtreet og som produseres av bakterier. Bakterier er mye vanskeligere å bekjempe enn skadedyr og sopp. Derfor er den forebyggende kontrollbehandlingen viktig.

 • Xylella fastidiosa: det er en bakterie som bekymrer ikke bare kirsebærtreet, men også andre steinfrukttrær som oliventrær.
 • Tannkjøtt: det påvirker hovedsakelig områder der det er betydelige temperaturvariasjoner. Bakteriene infiserer bagasjerommet og forårsaker alvorlig skade. Hovedsymptomet er kirsebærgummi.

Som du kan se, kan de fleste skadedyr og sykdommer i kirsebærtreet forhindres med noen kontrollmetoder. Det er viktigere å forhindre sykdommen enn å prøve å eliminere den. Spesielt hvis du har et høstemål å selge, kan vi ikke la fruktenes kommersielle verdi reduseres.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om kirsebærtre sykdommer og deres egenskaper.