Skip to content

Når skal du plante et kirsebærtre

7 de juli de 2021

Liker du kirsebær? De smaker deilig, ikke sant? I tillegg hjelper de oss med å roe magen, til og med midlertidig. Imidlertid er det ingenting som smaker av nyhøstet mat, så jeg skal forklare når du skal plante et kirsebærtre. Et veldig vakkert frukttre som du kan glede deg over hele året.

Og for at det skal være mulig, er det nødvendig å vite det litt. På denne måten vil den være plassert i et område som passer for det, i et der det vil vokse riktig og der det kan sees i all sin prakt.

Hvordan er kirsebærtreet?

Kirsebærtreet plantes på sen vinter

De Prunus avium (Slik er det kjent i botanisk sjargong), det er et av de mest dekorative løvtrærne vi kan finne. Med en høyde på omtrent 30 meter og en kronediameter på 3 meter som til og med kan beskjæres for å ta mindre plass, vi vil lyse opp hagen med sine vakre blomster, om sommeren vil vi smake på deilige fruktene og om høsten vil vi se hvordan bladene blir oransje før de faller. Bare i løpet av den kaldeste årstiden vil det virke som om den er livløs, men hvis den er godt formet, kan den se veldig vakker ut uten blader.

Bladene er enkle, ovale til avlange i form, har krenat eller serrated marginer, og hvis forholdene er rette, blir de oransje om høsten. Med en størrelse på 6 til 15 centimeter i lengde med 3 til 8 centimeter i bredde, er de ganske store, noe som er interessant siden de også produseres i stort antall, noe som gjør kirsebærtreet til et fantastisk skyggetre.

Blomstene vises foran bladene, eller sammen med disse. De er hvite i fargen og måler 2 til 3 centimeter i diameter. De er ikke selvfruktbare. For at pollinering skal finne sted, ty de til pollinerende insekter, som bier.

Fruktene er røde eller svartrøde drypper avhengig av sorten. De er kuleformede, med veldig tynn hud og lys oransjerødt kjøtt. De kan spises friske uten problemer: smaken er sur, men behagelig. De brukes også til å lage syltetøy, eller som en del av fruktsalat for eksempel.

Når skal du plante et kirsebærtre?

For at alt skal gå bra fra begynnelsen er det viktig å vite når du skal plante den. Siden det er et tre som er motstandsdyktig mot frost, kan vi flytte det til hagen eller frukthagen vår om høsten – så lenge det ikke blir frysende temperatur de neste 2-3 månedene – eller, hvis vi foretrekker det, etter vinteren.

Hvordan plante et kirsebærtre?

Trinn for trinn å følge er som følger:

Velg stedet

Før du planter den, vi vil velge et sted hvor det vil motta sollys gjennom dagen, med en minimumsavstand på 2 (bedre hvis de er 3 slik at den kan ha en utmerket utvikling) meter fra vegger og / eller andre høye planter. På denne måten vil ikke vårt kirsebærtre ha noen hindring for å vokse og utvikle seg ordentlig.

Jorden må være rik på organisk materiale, og det er også viktig at den ikke har en tendens til å komprimere for mye, ellers vil røttene ha vanskeligheter med å vokse godt og treet vil lide.

Grav hullet

Når området der det skal plantes er valgt, er det på tide å ta på deg hagearbeidshanskene og lag hullet ved hjelp av en hakke. Du kan også bruke en gravemaskin hvis du har en, men jeg anser det ikke nødvendig med mindre du på grunn av helseproblemer ikke kan gjøre det på noen annen måte.

Fyll den med vann

Du må legge til en eller to bøtter med vann slik at når kirsebærtreet er plantet, vil det allerede finne jorden fuktet. Dette vil også hjelpe deg å vite om du har en jord med god drenering, noe du vil vite om du ser at vannet begynner å bli absorbert fra det øyeblikket du heller det i.

For å gå bra, bør det ikke ta mer enn 30-35 minutter å absorbere alt vannet. Hvis det tar lengre tid, må du gjøre hullet dypere og deretter legge til et lag på omtrent 40 centimeter vulkansk leire, utvidet leire eller lignende.

Fyll den med jord

Nå må du legg mulch blandet med 30% perlit i hullet. Kast inn alt som er nødvendig. Bare ta hensyn til både høyden på potten, og at overflaten på treets rotkule må være omtrent to centimeter under bakkenivå.

Sett kirsebærplanten i hullet

Fjern deretter kirsebærtreet forsiktig og sett det inn i hullet. Hvis du ser at den er for høy eller for lav, kan du fjerne eller legge til mer mulch for å få den til å se bra ut.

Når det gjelder å spare vann, er det interessant at det alltid er litt under det, slik at vannet forblir konsentrert i treet, slik at det kan brukes bedre.

Fullfør fyllingen

Det siste trinnet er ferdig med å fylle hullet med skitt, og hvis du vil vanne litt for å fukte denne nye jorden som er blitt kastet. På den annen side, hvis du bor i et veldig blåsende område, er det tilrådelig å sette en veileder på den til røttene har blitt godt forankret i bakken.

Kirsebærtreet er et veldig dekorativt frukttre

Kos deg med kirsebærtreet ditt 🙂.