Skip to content

Kjæledyrkanin

4 de juli de 2021

Hvis du er dyreelsker og ikke vil ha den klassiske hunden eller katten, kan det være lurt å ha en kjæledyr kanin. Men hvis du har en hage, er det veldig normalt å være redd for at kaninen vil ødelegge alt. Disse dyrene er veldig nysgjerrige, og de elsker å utforske hele miljøet rundt dem. Dette er grunnen til at du må ta spesiell forsiktighet slik at en kanin ikke ender med plantene du har i hagen.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg de beste tipsene, slik at en kjæledyrkanin ikke ødelegger hagen.

Hovedpleie av kaninen

kjæledyr kanin

Du må tenke at selv om vi starter kaninen kan vandre rundt i hagen, vil det ikke være dens viktigste beboelsesområde. Buret er ditt område der du skal bo, selv om det ikke alltid vil være i det. Buret skal være så stort som mulig, slik at du ikke føler deg undertrykt uten å kunne bevege deg. Inne i buret vil vi plassere drikkeren og materen. Vi kan også bruke høy til å lage en seng eller et hus der du føler deg mer beskyttet. Når det gjelder plassen for ham å trene, kan vi la ham undersøke hagen og være spesielt forsiktig med plantasjene.

Du må prøve å utdanne ham til alltid å avlaste seg i samme del av buret. Dette vil gjøre rengjøringsoppgaven enklere for oss. Dette kan vi gjøre belønne ham hver gang han avlaster seg på det spesifikke stedet gir ham en godbit eller forsiktig stryker ham. Vi må vite at kjæledyrkaninen ikke kan leve i hagen for alltid. Og er det at temperatur er en viktig variabel å ta hensyn til. De er ganske følsomme for både kulde og varme. Derfor anbefales det at buret er på steder der det kan skjermes og det ikke er trekk. Både virkningen av regn, fuktighet og sol kan gjøre kaninen din veldig dårlig. Du må garantere dem et sted uten fare for temperaturkontraster.

Pet kanin i hagen

kaniner i hagen

Det må tas i betraktning at med tonen slutter det å være byttedyr for noen rovdyr. Selv om det er inne i buret, hvis vi har det utendørs, vil det være noen dyr som kan snike seg inn i hagen vår og ha et jaktinstinkt. For eksempel, katter har en ganske ivrig jaktinstinkt Og det kan være normen for en opprørt hvis vi velger å holde kjæledyrkaninen vår i en hage uten tilsyn. Spesielt om natten er det den farligste tiden.

Som vi vet er kaniner veldig nysgjerrige, og dette betyr at vi må samvittighetsfullt gjerde en stor del av hagen eller uterommet der vi er. Hvis det vi ønsker er at det kan streife omkring og leke fritt rundt dette stedet, er det bedre å beskytte dyret. På den annen side er det viktig å tenke at mange av plantene vi har i hagen vår kan være giftige for dette dyret. For eksempel, hyasint, aloe vera og oleander er noen av plantene at hagene våre ofte blir funnet, og det kan være et alvorlig problem. Ikke for dem. La oss ikke glemme at kaniner er planteetere og vil gå på jakt etter planter.

Det anbefales at vi verdsetter det hvis vi har en død person. Kaniner er gode tyver av de rike grønnsakene vi dyrker og kan ødelegge hele hagen. Hvis vi vil gjøre innhøstingen vår vellykket og samtidig ha kaninen i hagen vår, det anbefales å beskytte disse avlingene.

Det er et viktig poeng før du tar kjæledyrkaninen din utenfor. Og det er at du må være oppdatert med alle vaksinasjonene dine. Hvis vi vil at de skal reise til utlandet og sa at utganger ikke er skadelige, må de vaksineres regelmessig mot sykdommer som hemorragisk feber og myxomatose som ofte forekommer hos kaniner. Begge sykdommene er dødelige for kaniner og er virale. Fakta at de lett kan unngås ved å ha en årlig vaksinasjon og garantere fornyelse.

Måter å holde kjæledyrkaninen utendørs

bur i hagen

La oss se hva som er de viktigste måtene å ha en kjæledyrkanin utendørs. La oss se hva som er de to hovedscenariene vi kan observere:

Ha kaninen i hagen

Dette er den vi har nevnt ovenfor, men vi kommer til å detaljere det litt mer. For å ha en kanin ute, må du bare ta noen forholdsregler som vi har nevnt. Ha et bestemt rom for dem. Rommet for kaniner må ha noen spesielle egenskaper. De må svare på dyrets behov og sikre dets sikkerhet. Trehuset er viktig for din sikkerhet og for å beskytte deg mot miljømessige motganger. Men hvis været er dårlig, er det best å ta det med hjem.

Følgende materialer kreves:

  • Et høydeplass: Dette området skal tillate deg å hvile, og unngå mengden for mye fuktighet som jorden kan ha. Ideelt sett plasserer du en seng slik at du kan være komfortabel.
  • Et rekreasjonsområde: den kan måle mellom 2,5 og 4 kvadratmeter. Sikkerhet er alt, og derfor er det best å gjerde rundt. På denne måten kan vi forkorte plassen, og vi vil være sikre på at kaninen kan leke fritt i hagen bare med vårt tilsyn.
  • Et søppelbrett: Det er også kjent under navnet hjørne og hjelper oss med å lette rengjøringen av vedlikeholdet av kaninhuken.
  • Et høybrett, mater og drikker.

Utflukter til hagen med kjæledyrkaninen

Det er den eneste andre måten å holde en kjæledyrkanin utendørs. Vi kan ha hagen til forskjellige utflukter av kaninen, mens huset ditt ligger innendørs. Vi kan installere et hus slik at du kan glede deg over det vårt selskap og la deg nyte i utlandet. Den beste måten å få kaninen trygt ut er en sele.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om hvordan du kan ha en kjæledyrkanin i hagen uten å ødelegge plantene.