Skip to content

Kjennetegn ved steintrær og hvordan man kan plante pinjekjerner

21 de juli de 2021

I dag skal vi snakke med deg om en type avling som ikke er en avling i seg selv. Det handler om pinjekjerner. Pinjekjerner dyrkes ikke, men høstes fra furuskogen. De er et skogprodukt i stedet for jordbruk, siden de ikke krever jordbearbeiding, jordforberedelse eller så mye pleie som jordbruksavlinger.

Deretter skal vi vise deg hovedegenskapene til furu, pinjekjerner, deres behov og hvordan du får dem. Vil du vite mer om pinjekjerner?

Steinfuru (Pinus Pinea)

steinfuru er veldig motstandsdyktig

Treet som pinjekjerner kommer ut fra er furu. Det er et tre utelukkende fra Middelhavet og spansk som ikke har en spesifikk opprinnelse. Dens vitenskapelige navn er Pinus pinea L. og det er praktisk talt gjennom hele Middelhavskysten til Kina. Opprinnelsen, selv om den ikke er kjent, er Middelhavet, og til tross for det brede utbredelsesområdet, er Spania det landet med flest steinfuruer i verden. I tillegg er vi de første produsentene av pinjekjerner i verden, og fremhever områder som Andalusia eller Castilla y León.

Verdien av furu og pinjekjerner

frukt av pinus pinea

Når vi snakker om verdien av avlinger, refererer vi vanligvis til fruktene deres. Det vil si at tomatplanten uten selve tomaten har ingen stor verdi eller betydning. Imidlertid, når det gjelder steinfuru, er dens økonomiske verdi utallige. Fra fortiden, den Pinus pinea L. det har vært en god mat- og tømmerressurs for bruk i konstruksjoner som skip.

Pinjekjerner er veldig etterspurt i matlagingsverdenen, siden det er en del av mange desserter og typiske retter fra europeiske steder. I tillegg har de vært en del av menneskets diett i årtusener. I dag er årsaken til at det er behov for mer mengde steintrær det er for maten, men tidligere har andre bruksområder som tre, harpiks eller bark vært veldig viktige. For en verden av fornybar energi, bør det være kjent at tannhjul er vant til generering av biodrivstoff.

Bortsett fra de økonomiske ressursene som furu kan brukes til, har vi også den høye ornamentale verdien den har. Det er mange steder som har disse furuene som prydressurs i gatene av byene, som utgjør en del av arborealmessen.

Behov av steintrær

Disse trærne, selv om de ikke krever så mye stell og vedlikehold som jordbruksavlinger, trenger de også noen egenskaper ved klima og jord.

Vær

pinus pinea har et stort distribusjonsområde i mange klima

Det er et tre som ikke krever mye vann, så det kan det tåler høye temperaturer godt, ikke over 40 ° C, og tørke. Den tåler også lave temperaturer godt og overlever ved -20 ° C, selv om den begynner å bli skadet i vev og blader fra -10 ° C.

Takket være denne evnen til å motstå ekstreme miljøforhold, har steintrær spredt seg til store regioner med veldig forskjellige klimaer (både kontinentale og kystnære) og til høyder. mellom 0 og 1200 meter over havet.

til vanlig

steinfuru støtter dårlig jord

Når det gjelder jorda, har denne furuen en preferanse for sure og sandjord. Men også er i stand til å tåle mer kalkstein og leirejord, siden det er vant til å overleve i nesten ethvert miljø.

Som vi har nevnt tidligere, takket være evnen til å tilpasse seg ethvert miljø og hvilken som helst jord, kan vi finne steintrær i mange landskaper.

Matbehov

Når det gjelder ernæring av furu, kan vi si det trenger ikke store mengder organisk materiale å vokse raskere eller gi mer pinjekjerner. Dette gjør steinfuru, et ideelt tre for å befolke fattige jordarter på nytt, på grunn av det lave matbehovet. Det eneste at det ikke tåler godt, er jord som lett puddes.

Aspekter å vurdere for pinjekjerner

steinkorn

Hvis du vil få dine egne pinjekjerner, er det noen ting du bør vurdere først:

 • Produksjonen av pinjekjerner fra en Pinus Pinea L. Det er en av de siste, det vil si at hvis du planter en steinfuru fra bunnen av, vil den ta mellom 20 og 30 år for å gi pinjekjerner.
 • Blomstring skjer sent på våren og forsommeren. Pinjenøtten vil være moden 3 år etter blomstring.
 • Pinjekjerner er veldig rike på oljer, de viktigste er mono- og flerumettede fettsyrer som linolsyre.
 • Det er også kjent for sin høye proteinverdi.

Hvordan så pinjekjerner

furu vokser ved å plante pinjekjerner i en gryte

For å så pinjekjerner trenger vi noen materialer tidligere:

 • Det viktigste er en pott med ca 15 cm dyp og ca 10 cm i diameter. Når pinjekjernene begynner å spire, kan de være i potten en stund.
 • Et substrat sammensatt av organisk materiale og blandet med perlitt.
 • Hvis det er vår, må vi ta hensyn til at å bruke et soppdrepende middel, og dermed unngå risikoen for sykdom, Det må være kobber eller svovel, og hvis det er om sommeren, bruker vi en syntetisk spray.
 • Vann for vanning.

Når vi har alt klart, vil det være på tide å følge dette trinn for trinn:

 1. Det første du må gjøre er å kjøpe pinjekjerner om våren eller sommeren.
 2. Seinere, de plasseres i vann i 24 timer.
 3. Grytene fylles deretter med underlaget.
 4. Deretter plasseres maksimalt en tannhjul i hver.
 5. Endelig, de er dekket med et tynt lag med underlag og vannes.

Når de blir sådd, plasseres de i et område der sollyset gir dem direkte sollys, og underlaget holdes fuktig. I løpet av femten dager vil vi se den første spire.

Høsting av pinjekjerner

pinjekjerner pinus pinea

Høstingen av ananas foregår fra desember. En forsinkelse i samlingen kan føre til tap av frø ved naturlig formidling eller tyveri av ananas

Høstingen skjer manuelt på uåpnede modne ananas. For dette er det nødvendig å klatre i trærne ved hjelp av klatreteknikker. Når ananasene er høstet De må spres ut i solen eller i kunstige tørkerom. Disse åpnes av varme og lav luftfuktighet, og deretter dreies og treffes dem, blir kardan ekstrahert.

Det er viktig å gjøre denne prosessen nøye, fordi eventuelle skader på pinjekjertdekslene påvirker levedyktigheten og levetiden til frøene. Med de passende silene og med en vinning, blir vingene og de tomme tannhjulene skilt fra de fulle tannhjulene. Da må du tørke pinjekjernene til de når et fuktighetsinnhold mellom 6 og 8% og holder dem ved en temperatur på 4-5 ° C i lufttett beholder.

Med denne informasjonen kan du nå plante dine egne pinjekjerner, men for å ha dem som en frukt, må du vente i 20 år 😛