Skip to content

Når og hvordan plante pinjekjerner?

3 de juni de 2021

Hvis du er en av dem som vil ha en steinfuru i hagen din, og også har plass til den, ikke nøl med å plante pinjekjerner. Å se dem spire og vokse er en veldig fin opplevelse, for ikke bare har de høy spirehastighet (det vil si at nesten alle frøene spiser), men de når også voksenlivet ganske enkelt.

Så hvis du trenger å vite når og hvordan man kan plante pinjekjernerNedenfor vil vi forklare alt du trenger å vite for å lykkes.

Hovedtrekkene

steinfuru

Steinfuren har sin opprinnelse i Middelhavsområdet. Den finnes praktisk talt langs hele kystlinjen og når Kina. Til tross for at den har dette brede distribusjonsområdet, er det i Spania områdene med høyest produksjon av disse pinjekjerner. Noe av de mest fremtredende områdene for denne høye produksjonen er Andalusia og Castilla y León. Steinfuru har flere verdier bortsett fra å så pinjekjerner. En av verdiene til avlingen er den økonomiske verdien som prøvene og prydplanten har.

Husk at pinjekjerner er høyt verdsatt og er en del av mange desserter og typiske retter mange europeiske steder. Å være en del av menneskelig ernæring i årtusener, er det en ressurs som er mye brukt i dag. Vi legger også til trendene med å introdusere nøtter i sunne og varierte dietter. Skallet av ananas blir brukt som biodrivstoff for bedre bruk.

En annen av bruken som furu har er tre, harpiks eller bark brukt til ekstraksjon av tanniner. Vi fremhever dekorasjonsverdien, siden det i noen områder av Europa, for eksempel Italia, er et stort antall furuer du kan finne og danner dekorative arbormasser i byene.

Steinkrav

stein furu blader

Vi skal se hvilke behov dette treet har, slik at vi kan plante pinjekjerner godt. Det er et ganske rustikt tre, så det tåler tørketider og høye temperaturer. Den klarer å tåle temperaturverdier over 40 grader ganske enkelt. Du tror kanskje kulden er en av dens svake punkter, men den motstår også frost med temperaturverdier ned til -20 grader. Det er sant at det med -10 grader allerede begynner å ha noen form for skade, men det kan vare en stund. Alt avhenger av alderen på treet.

Disse egenskapene og rustikken har gjort det mulig å spre seg over store regioner der vi har et helt annet klima. For eksempel finnes det både i kontinentale klimaer og i områder med kystklima. Det varierer også i høyder. Vi finner steinfuru i høyder som varierer mellom 0-1200 meter over havet.

Når det gjelder jorda, er det en variabel som viser sitt spekter av rustikk. Selv om den kan vokse i leire- og kalksteinjord, har den stor preferanse for dem jord med sur pH og trekker en mer sandete tekstur. Ved å ha denne evnen til å tilpasse seg forskjellige typer jord, tillater det distribusjon over et mangfold av edafologiske landskap. Hvis vi tar hensyn til ernæringsbehovet, trenger det ikke store mengder organisk materiale, så det kan sås i næringsfattig jord. Det eneste den ikke tåler godt er vannlogging. Jord som lett puddes inn med vanning eller regnvann kan forårsake alvorlige rotproblemer.

Viktige aspekter

En av de viktige aspektene i produksjonen av pinjekjerner er at innføring av steinfuru er veldig sent. Derfor er de ganske dyre nøtter. Og det er at treet vil trenge omtrent 20-30 år for å kunne starte perioden med masseproduksjon av pinjekjerner. Dette gjør produksjonen er tregere siden den må vente til trærne er modne og kan produsere i stor skala.

Til slutt må vi huske at blomstring skjer sent på våren og forsommeren. Dette betyr at pinjekjerner er modne etter 3 år etter blomstring. Dette aspektet er også viktig når du produserer.

Av alle disse grunnene er pinjekjerner meget etterspurte nøtter, ikke bare for deres ernæringsmessige rikdom, men for deres verdi. De inneholder mye sunt fett som gjør dem perfekte for alle typer sunt kosthold.

Hva trenger jeg for å plante pinjekjerner?

tips om hvordan og når man skal plante pinjekjerner

Før du starter, er det alltid lurt å ha alt du trenger klart, som i dette tilfellet er:

  • Potter dypere enn bred, ca 10,5 cm i diameter med 13 eller 14 cm dyp.
  • Underlag av universell kultur blandet med perlitt i like store deler.
  • Vannkanne med vann.
  • Soppdrepende middel. Hvis det er vår, kan det være kobber eller svovel, men hvis det er sommer, må du bruke et syntetisk sprøytemiddel.

Og selv om det ikke er noe vesentlig, er det også veldig viktig å ta i betraktning at for å ha en god utvikling må vi bo i et område der temperaturen på en eller annen tid av året faller under 0 grader, siden det ellers vil ikke kunne vokse godt.

Hvordan plantes pinjekjerner?

hvordan og når man skal plante pinjekjerner

Når vi har alt klart, det er på tide å følge dette trinn for trinn:

  1. Det første du må gjøre er å kjøpe pinjekjerner om våren eller sommeren.
  2. Deretter blir de plassert i vann i 24 timer.
  3. Grytene fylles deretter med underlaget.
  4. Deretter plasseres maksimalt en tannhjul i hver.
  5. Til slutt dekkes de med et tynt lag med underlag og vannes.

For å unngå spredning av sopp anbefales det å behandle et soppdrepende middel.

Når de blir sådd, plasseres de i et område der sollyset gir dem direkte sollys, og underlaget holdes fuktig. I løpet av femten dager vil vi se den første spire.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om hvordan og når du skal plante pinjekjerner.