Skip to content

Kjøper jeg en terracotta- eller plastpotte?

27 de juli de 2021

I dag skal jeg snakke med deg om et emne som har fått oss alle til å tvile en gang, og det er ingen ringere enn hvordan du velger type pott som passer best for våre behov, for selv om vi før for noen år siden pleide å velge mer de som er laget av leire eller terrakotta på grunn av hvor rustikke og dekorative de er, er det nå mer komplisert for oss. Det viser seg at i barnehager og hagebutikker blir det lettere å finne plastpotter laget spesielt for utendørs, som har lengre levetid enn tradisjonelle plastpotter, siden de er laget av et materiale som bedre motstår kontinuerlig eksponering for solen.

Så, midt i dette havet av tvil, la oss se om vi kjøper en leire eller plastgryte.

Leirepotte

Leirepotte

De Leire potter De er designet for utendørs bruk. De har riktig vekt for å motstå vindkast, og de kan vare oss lenge, lenge med riktig vedlikehold. I tillegg kan vi tilpasse dem slik vi vil. Det må også legges til at plantens rotsystem vil finne det mindre vanskelig å gripe inni det, noe som vil hjelpe veksten til å bli optimal.

Når det er sagt, denne typen potter er veldig egnet for:

  • Områder med vindkast
  • Terrasser eller dekk med lite vedlikehold
  • Å integrere dem i rustikke hager

Plastgryte

Plastgryte

De plastgryter De er mest brukt av de som planlegger å ha terrassen full av planter, og / eller ikke vil bruke mye penger på denne typen gjenstander. Hvis de skal holdes i hjemmet, kan vi velge de vi liker best; men hvis de skal være utenfor, er idealet å skaffe seg de som er for eksteriør. Sistnevnte har en noe høyere pris, men vi kan bruke dem i lengre tid siden de ikke vil bryte så lett.

Å ta alt dette er konto, Vi tar plastpotter hvis:

  • Vi planlegger å ha en samling av planter
  • Budsjettet vårt er lavt
  • Vi liker denne typen potter bedre

Og hvilken foretrekker du?