Skip to content

Klassiske gårdsplasser

1 de desember de 2022

Skap et privat fristed i hagen din med inspirasjon fra disse vakre gårdsplassene.

English Courtyard Fountain

Hva er mer fredelig enn en stille fontene? Lave hekker av tett trimmet japansk buksbom skisserer en kvartett av formelle parterrer atskilt av grusstier, alt sentrert rundt en fontene og en liten dam i denne gårdshagen.

Britisk-inspirert gårdsplass

Britisk-inspirert gårdsplass

En gang et basseng, er denne fredelige engelske gårdshagen fylt med roser, stokkroser og revebjeller. Eviggrønne toppiaer i potte gir interesse til parterrene når rosene er i dvale. Det er et stykke britisk himmel i Deep South.

Skjult retrett

Ron Ernst Garden

Ron Ernst har endene sine på rekke og rad. For nesten 10 år siden kjøpte han et to-etasjers byhus fra 1891 i Thomasville, Georgia, og gjorde det om til A Different Drummer Gallery, en antikvitetsbutikk som spesialiserer seg på sportskunst for å betjene byens ivrige jakt- og fiskesamfunn. Huset kom med en bonus – en vakker liten inngjerdet hage på baksiden som han kunne dele med kundene sine.

Hagen er formet av eviggrønne planter og ser bra ut året rundt.

Varmetolerant gårdsplass

Varmetolerant gårdsplass

En spalterom skygger for et sitteområde ved en av denne gårdsplassen. Potter med sesongens blomster ved bordet og stolene gir en fargeflekk til en palett med for det meste grønt, brunt og grått. Et gittergjerde hjelper til med å skjerme naboens hus fra innsyn.

Se mer av denne varmetolerante Austin Garden

Klassisk hagepaviljong

Klassisk hagepaviljong

I likhet med en dårskap fungerer denne paviljongen som et iøynefallende element som trekker folk inn. To bassenger på hver side av spiseområdet gir en ekstra dose ro.

Cottage Garden Courtyard

Cottage Garden Courtyard

Hyttehagens gårdsplass knytter det originale hjemmet til tillegget og har en intim skala. Delvis skjult fra gaten nedenfor, skaper det intriger – bare steinmuren, porten og noen få planter kan sees. Når du nærmer deg inngangsdøren, kommer plassen på 22½ x 27 fot til syne som en hage i det større landskapet.

Innbydende gårdsplass

Innbydende gårdsplass

En åpen jernport byr deg velkommen. Som mange hager i historiske Charleston, lokker denne ved første øyekast og overrasker deretter med detaljer. En rekke diskrete rom er definert av asfaltering og plantebed.

Georgisk gårdsplass

Georgisk gårdsplass

Denne verandaen er elegant koblet til gårdsplassen nedenfor med to sett med nedadgående trinn. Gårdsplassen er også omgitt av en høy murvegg fordi den er avgrenset på tre sider av gater. Frodige potteplanter mykner dette hardscape-området samtidig som det gir det litt nødvendig farge.

Besøk Abercorn Place Idea House

Fargerikt aksent gårdsplass

Fargerikt aksent gårdsplass

Fordi hardscape og eviggrønne planter tar mesteparten av plassen, var inkluderingen av fargerike planter avgjørende for denne gårdsplassen. Ved foten av buksbomen titter et lite blomsterbed frem. I tillegg konsentrerer potter med blomster, som endres sesongmessig, farge på strategiske punkter.

Courtyard Garden

Courtyard Garden

Denne gårdsplassen er typisk Savannah. Det er formelt, men ikke masete. Vegger bare på tre sider gir den utsikt fra gaten. Gangveien danner en rett linje som trekker blikket gjennom hagen, over fontenen og til statuen på baksiden. Statuen fungerer som en endestasjon. Den stopper øyet og gir deg noe å fokusere på som har visuell interesse, og den trekker deg inn i rommet.

Forplass

Forplass

En forgård er i front og fungerer som inngang til huset. Det integrerer virkelig rommet i hjemmet. Denne murbuen og døråpningen er i hovedsak inngangsdøren til huset, med gårdsplassen som foajeen til hjemmet. Bruken av en dør fremfor en port gir et stilig preg.

Rund gårdsplass

Rund gårdsplass

Murstein, utleggere, busker, stauder og blomstrende ettårige planter gir denne gårdsplassen tekstur og farge. En 12 fot bred sirkulær terrasse er laget av berget murstein og 6-tommers betongbelegg. En kant rundt terrassen er plantet med «Indigo Moon» torenias, «Saturn» coleus og «Black Magic» elefantører. Både elefantens ører og coleus gir prangende løvverk fra sen vår til høsten, mens toreniaer kontinuerlig produserer et spredt teppe av små blå blomster.

Entry Courtyard

Entry Courtyard

Zero lot line hjem vokser i popularitet. En populær plan forsenker inngangsdøren, med en inngangsgård for gjester. Dimensjonale blåsteinsputer, bare 3 fot i bredden, gir mer planterom på hver side av denne gangveien. Delt av svarte meksikanske steiner, ser den 50 fot lange stien kortere ut enn den er. Den gjør en joggetur i rett vinkel, kobler døren til fortauet foran og har plass til en iøynefallende vannfunksjon.

Fargerik hyttegårdsplass

Fargerik hyttegårdsplass

En boblende fontene og komfortable sitteplasser gjør denne gårdsplassen til et innbydende sted å besøke med venner og naboer. Planter med uvanlige blader, som lammeører, cannas, coleus, hostaer og bregner, legger til tekstur og form. Blomstrende stauder som sommerflox (Phlox paniculata), svartøyde Susans, liljer og koneblomster trives også her.

Intim gårdsplass for underholdende

Intim gårdsplass for underholdende

Denne gårdsplassen er perfekt egnet for intim underholdning. Det handler mer om ro enn soaréer. Tilsetningen av planter skaper et avslappende miljø i det som faktisk er et område med svært lite fotavtrykk.

Skyggefull gårdsplass

Skyggefull gårdsplass

Et veggmontert løvehode avgir en liten vannstrøm inn i en oval urne, som vippes litt bort fra veggen slik at vann renner over forkanten. Et fangstkum under urnen samler opp overløpet. Den resirkulerende fontenen er visuelt tiltalende og skaper også lyd og bevegelse for å trekke fugler og forhindre at vannet blir stillestående og tiltrekker mygg. Mosebiter gjemt mellom steinene gir gulvmaterialene et gammelt utseende. Vann fra fontenen spruter på små, svarte, polerte rullesteiner mellom hellerene og får dem til å glinse.

Gruslagt gårdsplass

Gruslagt gårdsplass

Blandet erter og knust grus danner et attraktivt gulv uten hjernen å vedlikeholde for en sentral gårdsplass som er flott for grilling og underholding. Busker og blomster som grenser til rommet skaper en utendørs stue, komplett med en støpejernsbranngrav for kjølige måneder, et fuglebad, potter som velter over med blomster, og en faux-bois benk i midten. Et stort galvanisert hestetrau plantet med «Green Giant» arborvitaes gir et eviggrønt bakteppe for benken. Planting i beholdere (som dette karet) gir fleksibilitet når behovene endres eller planter vokser.

  • Besøk denne Budget Courtyard

Rom Ramada

Rom Ramada

En ramada (plantet arbor) gir et naturlig tak for å skygge for dette uterommet. Enkle metallstoler skaper et uformelt sitteområde på grusgulvet, mens grupperinger av potter gir rommet farge og definerer kantene ytterligere.

Backyard Retreat

Backyard Retreat

De forskjellige «rommene» i denne gårdsplassen er definert av grunnmaterialene. Stuen har et perfekt torv «teppe» omgitt av murstein.

Nedsunket terrasse

Garden Oasis Patio

Å gå ned i den 20 × 20 fot store terrassen som ligger omtrent 2 fot lavere enn den omkringliggende karakteren føles som å gå inn i et rom. En lav steinmur rundt denne terrassen gir også en følelse av inngjerding og tilbyr ekstra sitteplasser.