Skip to content

Kobberoksyklorid er et økologisk soppdrepende middel

24 de juli de 2021

Både innen hagearbeid og jordbruk er bruken av soppdrepende midler for å unngå mulige soppdyr. Det er sant at det er bedre å bekjempe disse skadedyrene med noen teknikker som ikke krever bruk av kjemikalier. Andre ganger er det imidlertid uunngåelig.

I dette tilfellet kommer jeg for å fortelle deg om kobber soppdrepende midler. Hva er dette soppdrepende middel, og når skal vi bruke det?

Kobber soppdrepende middel

kobberoksyklorid som soppdrepende middel i landbruket

Dette soppdreperet består av kobberoksyklorid, som er et fast, krystallinsk stoff som har en grønnaktig farge. Kan ekstraheres naturlig fra innskudd selv om det også kan oppnås etter korrosjon av visse metaller. I dette tilfellet blir det ikke ekstrahert på denne måten, for når det snakkes om oksidasjon av metaller, ville det ikke ha mye bruk i jordbruk eller hagearbeid. Dens kjemiske formel er Cu2 (OH) 3Cl.

Hva er dette soppdrepende middel til i landbruket?

Den viktigste og mest åpenbare funksjonen er å ødelegge sopp som påvirker avlingene negativt, eller i tilfelle hagearbeid til plantene våre. Dens soppdrepende virkning er den mest brukte. I økologisk jordbruk er komponenten som spiller rollen som soppdrepende svovel.

Men kobberoksyklorid har en annen mer ukjent funksjon for mennesker som ikke er i husdyrverdenen. Det brukes også til å supplere dietten til noen dyr. Og du lurer kanskje på, hvordan kan de mate kobberoksyklorid til et dyr? Det fungerer ikke akkurat slik. Dette soppdrepende middel brukes å behandle noen sykdommer som kan påvirke husdyr og har å gjøre med en sopp.

Når det gjelder dyrking, er de en bred liste over sopp som er påvirket av kobberoksyklorid, og som vi kan bli kvitt hvis vi gjødsler avlingene med dette soppdreperen. Blant listen over sopp er:

  • Alternaria
  • Antraknose
  • Bakteriose
  • Mugg
  • Denting eller screening
  • Monilia
  • Flettet
  • Vannaktig
  • Fomopsis

Hvordan skal vi bruke dette soppdreperen?

sopp angriper avlinger

For å kunne bruke den riktig og bruke riktig konsentrasjon, må vi se på den godt. De kan gå fra 16 til 70% konsentrasjon avhengig av renhet inneholder kobberoksyklorid i blandingen. Det er også nødvendig å analysere for hvilke avlinger de er mest nyttige og for hvilke ikke.

Gjennom magramasiden kan du finne ut om bruken av kobberoksyklorid her så lenge avlingene dine er i Spania.

Vi må nevne at fremfor alt utfører dette naturlige produktet en funksjon for forebyggende handling. Det vil si at dens virkningsområde er ganske stort og vedvarende i planten, men så lenge soppen har ikke allerede angrepet planten.

Handlingstrinnet til kobber begynner med spiring av soppsporer, derfor er dets virkning begrenset til å forhindre utseendet av soppsykdommer. Handlingsmåten er enkel, forskjellige sopper i begynnelsen er ikke i stand til å vokse eller reprodusere når kobberinnholdet er over et visst nivå.

Hvordan bruke kobberoksyklorid

kobberoksykluri er et akseptert soppdrepende middel i økologisk jordbruk

Påføringsmåten for dette soppdreperen er ganske enkel. Kommer i pulver, må vi bare sørge for å strø all vegetabilsk masse til forhindre at noen sporer utvikler seg på den. Ja, det er sant at bruk av et pulver fungicid kan være mer tungvint enn å bruke et flytende. Et poeng i favør av dette soppdreperet er imidlertid at det er akseptert i økologisk jordbruk, siden det kommer fra naturen og ikke forurenser for mye.

Det er bønder som bruker en støvsuger til å bruke dem, andre en sokk eller en gryte med et lite hull. Det bør ikke brukes om sommeren siden det handlet Det kan forårsake brenning av røttene.

Som du kan se, er det soppdrepende midler som søknaden godtas i økologisk jordbruk. Så hvis du vil bruke et soppdrepende middel som ikke påvirker miljøet, kan kobberoksyklorid være et godt valg.