Skip to content

Kokedamas: pleie og tilbehør

28 de juli de 2021

Kokedama. Koke: mose, Lady: ball.

Eller de dekorative planter som vokser i små mosser og er veldig på moten i disse dager. Det er en levende mos, derav navnet, men også en teknikk av japansk opprinnelse La en vite hvorfor, en dag krysset den grenser og ble moteriktig i mange land rundt om i verden.

På en måte kunne vi tenke på dem som et alternativ til bonsai for her holdes det også en liten busk, perfekt å bruke som dekorasjon. Selv om fordelen er at det er mye lettere å vokse og ta vare på.

De kommer i forskjellige størrelser og lar deg legge litt grønt til ethvert miljø, selv om det ikke er plass til store potter. De er vakre og har den typiske luften i de japanske hagene så unike og særegne. Kanskje det er grunnen til at de er adoptert med glede.

Det er mange grunner til å vite mer om kokedamas, og det er grunnen til at vi i dag dedikerer oss fullt ut til dem, for å kjenne deres hemmeligheter og behov.

Kokedama omsorg

De kokedama teknikk Det er ikke vanskelig, og du kan gjøre det selv med en dyktighet. Prosessen er enkel, selv om du må passe litt slik at planten kan overleve uten problemer.

Kokedama

Huske ikke utsett kokedama for direkte sollys eller klem den for å tømme vannet. Hvis miljøet er tørt, må du huske å spraye bladene med vann, og hvis du merker at mosekulen er for tørr, kan du til og med senke den ned i vann et øyeblikk.

Kokedamas er ikke ideelle planter for et hjem med dyr eller små barn, da de er fristende og sannsynligvis vil bli tiltrukket av formen. Hvis de angrer mosekulen, hersker kaos fordi det på en eller annen måte er hjernen til kokedama, så prøv å holde den borte fra rastløse blikk.

Kokedama

Som med mange planter, kokedamas tiltrekkes av sollys så det er best at du roterer den på aksen, slik at den ikke vokser til den ene siden. Et annet viktig aspekt er vanning, for selv om plantene utvikler seg med en viss fuktighet, kan et overskudd være dødelig da det fører til spredning av sopp og andre fiender. Her gjentas regelen som det skjer med andre planter som vokser i en gryte: vannmangel er alltid bedre enn overflødig.

I alle fall, sjekk kokedamaen din regelmessig for å advare om eventuelle problemer og bekjempe forekomsten av skadedyr og sykdommer. Du kan tilsett gjødsel og organisk gjødsel men alltid blandet med vanningsvannet for å styrke plantene. Det anbefales også å utføre en liten periodisk beskjæring for å fjern tørre blader og hvis du vil rengjøre bladene, kan du gjøre det med en bomullspinne dyppet i vann. Til slutt, hvis du merker at trådene til kokedamaen din er feiljustert, kan du sy dem med en nål. Og bestemødrene sier at du må snakke med plantene slik at de vokser i harmoni, så ikke glem dette kloke rådet som alltid gir gode resultater.

Med disse bekymringene vil du sannsynligvis hjelpe din kokedama til å vokse i harmoni.

Kokedamas pynter seg til fest

kokedama-4

Hvis du til nå trodde at kokedamas bare innrømmer en eneste fysiognomi (mosekule i en gjennomsiktig beholder), tok du feil. Design har blitt satt til tjeneste for denne teknikken, og i dag er det tusen måter å gi glamour til din kokedama.

Som med tradisjonelle potter som varierer i størrelse, materialer og farger, tilbyr markedet forskjellige alternativer for baser for kokedamas. Det er terrakotta, glass og til og med noen 100% originale design, for eksempel en base laget med nedlagte knapper. Gjør din forskning, og du vil finne et alternativ som passer din smak.

kokedama-5

Det er også kork- og keramikkbaser, som kommer i forskjellige farger og lar deg kombinere kokedamaen din med husets farger.