Skip to content

Lær hvordan du dyrker klapperslange (Calathea Lancifolia)

17 de februar de 2021

Rattlesnake Plant Calathea Lancifolia [ka-LAY-thee-uh] [lan-sih-FOH-lee-uh] har et slående utseende som skiller seg ut når den plasseres blant en rekke andre planter.

De lanseformede bladene med mørke vekslende mørkegrønne ovaler med en dyp lilla underside.

Utmerket Rattlesnake Plant Care gitt på Gaylord Palms Hotel, Orlando FloridaKlapperslange Planter tilhører Maranta Leuconeura plantefamilien Marantaceae (bønneplante) og er innfødt i regnskogen i Brasil.

Hvis du tenker å legge til en av disse tropiske potteplantene i samlingen din, er det noen detaljer om omsorg du kan utforske.

Instruksjoner for pleie av Calathea Rattlesnake Plant

Gi klapperslangen et sterkt, indirekte lys og rikelig med fuktighet. Oppretthold romtemperaturen mellom 65 ° – 75 ° Fahrenheit. Hold jorden fuktig. Gjødsle en gang per måned i vekstsesongen april til august. Stopp gjødsling og reduser vanningen om vinteren. Edderkoppmidd kan være et problem.

Størrelse og vekst

De attraktive Calathea-plantene anbefales for USDA-hardhetssoner 11 til 12, noe som gjør det uegnet for utendørs vekst i de fleste deler av USA.

De eneste områdene der klapperslangen Calathea vil trives utendørs inkluderer sørspissene i Florida og California.

I de fleste tilfeller dyrker folk denne Calathea-planten innendørs.

Når den dyrkes innendørs, kan den nå en høyde på omtrent en og en halv fot, mens den kan nå nesten dobbelt så høy som utendørs.

Løvverket er den mest spennende egenskapen til klapperslangen. Den produserer bølgede bladblader som er omtrent 18 ″ tommer lange.

De grønne bladene har en lys farge med mørkegrønne ovale former. Du kan også legge merke til purpur eller rødbrunfarget underside til bladene.

Blomstring og duft

Denne planten blomstrer sjelden når den dyrkes innendørs. Det vokser heller ikke like høyt. Imidlertid er det fortsatt en attraktiv, eksotisk plante og gir et flott tillegg til alle rom.

Hvis du bor i et egnet område for å dyrke utendørs, kan du merke gule blomster som blomstrer på sensommeren eller forsommeren. De vises på 2 ″ til 4 ″ tommer koniske pigger.

Lys og temperatur

Dyr klapperslangen i et skyggelagt område med sterkt indirekte lys om ettermiddagen. Sterkt direkte sollys vil brenne bladene, føre til at de visner og planten dør.

Når du dyrker innendørs, må du sørge for at planten får en anstendig mengde sollys hele dagen. Legge til vokslamper for å gi ekstra belysning. Det er ikke vanskelig å ta vare på klapperslangen.

Den vokser best i temperaturer mellom 65 ° -75 ° F og rikelig med fuktighet. MERK: Unngå plutselige temperaturendringer og eksponering for trekk.

TIPS: Hvis huset ditt har en tendens til å bli tørr, spray sprayen med vann hver dag, spesielt om vinteren eller tilsett en luftfukter.

Nærbilde Lancifolia Rattlesnake plante blader

Vanning og fôring

Calathea zebrina bør vannes regelmessig for å holde jorden jevn fuktig. I de fleste tilfeller må du vanne noen få dager. Du bør imidlertid unngå å holde jorden mettet med vann eller tilsette nok vann til å danne varige pytter.

Du kan også bruke gjødsel en gang i måneden gjennom hele vekstsesongen, som vanligvis varer mellom april og august. Slutt å bruke gjødsel og vann sjeldnere om vinteren.

MERK: Calatheas liker ikke fluor, klor eller brom som finnes i vann fra springen. De viser misnøye med brune bladspisser. Byvann er NEI NEI. Bruk gjenvunnet vann, brønnvann eller destillert vann.

Jord og transplantasjon

Når du potter klapperslange, bruk en godt drenert jord og hold potteblandingen fuktig. Tilsetning av torvmose vil bidra til å holde jorden fuktig uten å redusere dreneringen.

Omplanter planten hvert år med ny jord vil holde klapperslangen anlegget vokser aktivt. På våren fjerner du planten og bytter ut jorda.

Vær forsiktig så du ikke skader rotstrukturen.

En enkel jordblanding for kalathaer er:

  • 2 deler Torvmos
  • 1 del Perlite

TIPS: Repotting er også den beste tiden å vurdere å forplante planten.

Pleie og vedlikehold

Fjern gamle blader ellers er det ikke nødvendig med stell. Planten blomstrer ikke innendørs, bladene faller ikke av med mindre de ikke får nok fuktighet, og den blir ikke veldig høy.

Andre Calathea-varianter å samle på

  • Calathea orbifolia – skinnende grønn med en hvit tekstur formet som bokstaven «O»
  • Calathea ornata care – Pinstripe Calathea

Hvordan forplantes Calathea Lancifolia

Den enkleste metoden for å forplante klapperslange er ved deling. Del om mulig når du planter potten på nytt.

Plasser inndelingene i individuelle potter, i et skyggelagt område og dekk med plastposer. Etter at du har begynt å se ny vekst, fjern plastposen og stell planten etter Calathea lancifolia pleieanbefaling.

Hvilke skadedyr eller sykdommer møter klapperslange planter?

Mens klapperslange ikke har alvorlige sykdommer eller insektproblemer, må du holde øye med planten for de vanlige skadedyrene.

Bladlus, hvitluke og edderkoppmidd kan finne de tykke bladene attraktive. Edderkoppmidd kan være et problem i vintermånedene på tørre innendørs steder.

Hvis du oppdager skadedyr, vask løvet med såpevann eller bruk et insektmiddel som Neem-olje eller insektdrepende såpe.

I tillegg til skadedyr og sykdommer, vær oppmerksom på tegn på tørke. Hvis bladene begynner å rulle opp eller bli brune, får planten kanskje ikke fuktigheten den trenger.

Hvis du merker at bladene dør på grunn av lav luftfuktighet, kan du prøve å tåke bladene tidlig om morgenen hver dag og igjen tidlig på ettermiddagen.

Foreslåtte bruksområder for klapperslange planter

Klapperslange anlegget dyrkes primært for sin interessante, attraktive løvverk. Som nevnt er det ikke egnet for utendørs vekst i kalde eller tørre regioner, da det er innfødt i regnskogen i Brasil.

Selv om du kanskje ikke dyrker det utendørs i din region, er det et attraktivt potteplante. Plasser den i en stor gryte i et godt synlig område som en gulvplante hvor du kan vise frem de interessante mønstrene på bladene.