Skip to content

Lag din egen hjemmelagde drypp vanning

22 de juli de 2021

På grunn av konsekvensene av klimaendringene og finanskrisen som rammer hele planeten, har flere av oss vårt favorittgrønne hjørne på ganske tørt terreng. I tillegg vil vi alle spare så mye som mulig i hagen, ikke sant?

En av måtene å gjøre det på er lage din egen hjemmelagde drypp vanning. Vil du vite hvordan? Legg merke til det, og begynn å spare vann.

Plastflaske for å lage en hjemmelaget drypp vanning

Det enkleste systemet som jeg skal fortelle deg er det av gjør drypp vanning med plastflasker. Hver dag kastes flere i hvert hjem, men hva om vi gir dem et nytt liv ved å hjelpe oss å vanne plantene? For å gjøre dette trenger du bare en flaske (jo mer kapasitet den har, jo mer vann kan den gi pottene dine lenger), en skarp gjenstand (sysaks, nåler eller en kniv) og snorer eller tynne PVC-rør. Selv om sistnevnte er valgfritt, for jord med en tendens til å komprimere, eller hvis du skal på ferie i noen dager og ikke vil at plantene dine skal bli veldig tørste, anbefales det.

Når du har alt, er det på tide å komme deg på jobb for å nyte drypp vanning hjemme så snart som mulig.

Dryppvanning

Det er flere varianter av dette systemet; og som de sier, hver lærer har brosjyren sin. De er alle like effektive, så jeg skal fortelle deg om dem, og så velger du den som er enklest for deg.

Hull i hetten og stikk flasken i jorden (eller gryten)

Du kan se dette på bildet over. Det er kanskje den som er mest praktisk og nyttig hvis du kommer til å være fraværende i lang tid. Det er bare å stikke hull i flaskehetten, trimme bunnen, sette flasken opp ned i jorden eller potten, og koble til en slange til et trykk.

Sett et PVC-rør eller en ledning inn i hetten

Jeg så denne varianten veldig nylig, og den var veldig nysgjerrig på meg. Det er en god idé å spare enda mer vann, og slik at røttene kan absorbere det litt etter litt, og unngå problemer. For å gjøre dette må du bare lage et hull i hetten, sett inn en ledning eller et rør, fyll vannflasken og voila.

Fjern hetten og legg flasken i bakken

Denne tredje varianten er interessant å sette enten i hagen eller på bakken. Du må ta ut kontakten, lag hull -minutter- gjennom flasken og introdusere den i bakken. Til slutt fyller du den med vann.

Solar Home Drip Irrigation

La oss til slutt snakke om hvordan du lager din hjem vanningsdrykk vanning. Denne typen drypp vanning er en veldig enkel teknikk, som Det vil tillate deg å spare opptil 10 ganger mer vann. Du trenger en stor flaske på 5 liter (eller mer) og en mindre. Du må kutte bunnen for den store, og den øvre halvdelen for den lille. Sistnevnte vil være den som inneholder vannet, og den store vil være den som vil forhindre at væsken går tapt ved fordampning..

Som et bilde er verdt tusen ord ta en titt på denne videoen:

Så fra nå av kan du se plantene dine vokse som aldri før med drypp vanning hjemme.

Kjenner du noen flere metoder for å lage et vanningsanlegg for drypp hjemme? Fortell oss hvilken du har brukt og triksene dine for å vanne planter eller hager automatisk.

Logisk sett vil du sannsynligvis måtte tilpasse disse hjem drypp vanningsanlegg til dine behov ved å bruke flasker med større kapasitet eller til og med flere enheter hvis du må dekke et stort areal.

Det som er klart er at det er et ufeilbarlig vanningsanlegg, veldig behagelig og at vi også kan produsere oss selv, slik at kostnaden er praktisk talt null.

Hvis du synes det er vanskelig å produsere det, kan du alltid kjøp drypp vanning. I lenken vi akkurat har igjen, finner du veldig billige og enkle alternativer å installere i hagen din.