Skip to content

Laurel sykdommer

3 de juli de 2021

Laurel er en veldig enkel plante å vedlikeholde. Jeg har en jeg kan bekrefte den: den tar vare på seg selv! Jeg vannet den bare innimellom det første året den var på bakken; senere … ikke engang det. Det er veldig motstandsdyktig og tåler en sommertørke som begynner flere ganger enn ønsket på slutten av våren og varer til høsten i noen sesonger. Av alle disse grunnene er det litt rart for meg å snakke om laurbærsykdommer.

Men det er også sant at dette ikke betyr at det ikke har eller kan ha; snarere det motsatte: ting som å vanne den for mye, utsette den for solen uten å bli akklimatisert, eller ha den i en gryte med et underlag som ikke er tilstrekkelig, gjør den til en veldig sårbar plante for infeksjon. Så det, La oss se hva du har problemer og hvordan du løser dem.

Sykdommene som dette treet kan ha, ofte vokst som en stor busk eller et lite tre, er de vi skal se nedenfor:

Bakteriose

Selv om det er i første posisjon på denne listen, er det veldig sjelden at laurbær har bakteriose. Nå som det er sjeldent, betyr ikke det at det ikke kan bli berørt, så det er viktig å si det hvis planten din har flekker på bladene, eller fruktene ser dårlige ut, med sår, og hvis grenene også har cankers, Pseudomonas-bakterier kan skade deg.

Behandling består av beskjær de berørte delene, ved hjelp av verktøy som er desinfiserte og rene. På samme måte må du håndtere kobberbaserte produkter, som denne de selger, siden de reduserer bakteriell aktivitet.

Sooty mold eller fet

Sooty mold er en laurbær sykdom

Dette er en veldig vanlig soppsykdom i mange planter, men spesielt i laurbær. Det er forbundet med insekter som nesten hver vår og sommer vil vi se på bladene hvis vi ikke tar grep i tide: melkeboller. Disse legger seg på undersiden av bladverket, hvorfra de lever av saften. Men vær forsiktig, det kan også ende opp med dristighet hvis skadedyret er hvitfly eller bladlus. Hvorfor?

Disse tre insektene skiller ut en honningdugg som tiltrekker sopp, spesielt slekten Capnodium.. Når dagene går, blir bladene sorte, siden det dannes et slags lag på dem. Det er vanligvis ikke en alvorlig sykdom; det vil si at det er vanskelig for ham å drepe laurbæren; men det vil gjøre det ganske stygt.

Heldigvis, kan behandles ved å angripe skadedyret. Når insektene er utryddet, forsvinner sykdommen nesten alltid av seg selv. Så ikke nøl med å prøve insektmidler mot melete insekter (til salgs), bladluslus eller anti-hvitfly (til salgs), avhengig av hva som påvirker deg.

Rotrot

Laurelrotrot er et veldig alvorlig problem, forårsaket av overvann, for hyppige regn og / eller dårlig drenert jord. Det er mange patogene sopp som angriper roten, men uten tvil må vi markere Phytopthora. Disse trer inn i det indre av røttene når de svekkes på grunn av oksygenmangel forårsaket av overflødig vann.

Og selvfølgelig vil denne delen, som er viktig for planten, ikke lenger kunne utføre sine funksjoner. Den blir brun og dør så. Da vil bladene også slå den fargen, og til slutt får vi et tørt laurbærblad. Heldigvis, det kan unngås.

Måten å gjøre det på er vanning bare når det er nødvendig: en gang i uken, eller maksimalt to hvis den er i en gryte. Landet må også være drenert, ellers kan du komme i problemer. Derfor, hvis den er i en beholder, vil den fylles med torv blandet med 30% perlit; Hvis det skal legges på bakken, er det nødvendig å forsikre deg om at vannet absorberes raskt, og hvis det ikke gjør det, gjøres det i et hull på 1m x 1m og fylles med torv blandet med perlitt i like deler.

Kopper

Bay pox er forårsaket av sopp Stigmina carphopila. Det er ikke et spesielt alvorlig problem, men Hvis du ser at bladene har lilla flekker, er det sannsynligvis denne sykdommen.

Du kan behandle det med soppdrepende midler som inneholder kobber, i henhold til produsentens instruksjoner. På denne måten vil planten gradvis bli bedre.

Xylella fastidiosa

Xylella fastidiosa kan påvirke laurbær

Xylella er en bakterie som spesielt påvirker oliventrær, selv om det anslås at det er rundt 300 arter av planter som også kan bli syke. En av dem er laurbær, og som alle andre kan den presentere et trist utseende, som om det manglet vann. Nemlig Vi vil se at den har brune, tørre blader, og at den har sluttet å vokse.

Det er ingen effektiv behandling for denne sykdommen. Men for hva det er verdt, forklarte en biolog som var dedikert til å produsere planter og deretter solgte dem for meg på sin tid at når de første symptomene oppdages, og når det er kjent at du har Xylella, kan du kutte grenen eller grenene som er berørt, siden dette reduserer risikoen for at hele planten blir syk.

Vi håper at det har vært nyttig for deg å vite hva som er laurbærsykdommer, og viktigst av alt, hvordan du skal behandle dem.