Skip to content

Leddbille (Oxythyrea funesta)

6 de juli de 2021

De Oxythyrea baleful Det er et skadedyr som kan påvirke hagen din, dette er en bille som har en tendens til å spesifikt angripe rosenbusker og forverre dem. Også kjent som skjoldbiller, de vises vanligvis på dekorative blomster når våren begynner, og dette har å gjøre med det faktum at de hovedsakelig spiser pollen som er der.

Deres raske reproduksjon kan gjøre dem til en trussel mot god helse, spesielt rosebusk, og det er derfor visse spesielle forholdsregler må tas for å skremme dem bort fra våre åpne rom. I denne artikkelen vil vi snakke om Oxythyrea baleful og vi vil gjennomgå egenskapene deres og hvordan vi kan ta vare på disse coleopteranene.

Kjennetegn ved Oxythyrea baleful

bilde hvor du kan se hårene på en bille som heter Oxythyrea funesta

Når vi snakker om Oxythyrea baleful eller skjoldbille, som det er kjent, snakker vi om en art av insekter som er veldig små, og som vanligvis begynner et systematisk angrep på blomstene våre, spesielt rosebuskene, når våren begynner å komme til vår halvkule.

Disse vil forverre de dyrkede blomstene ved å gnage på dem. Det er ingen enkelt type rosebusk som disse små dyrene bruker til å mate, men de er polyfagiske, og kan innta en stor mengde mat, blant annet pollen som finnes i alle typer blomsterorganer.

Det må erkjennes at de er ganske vanskelig skadedyr å håndtere hvis avlingene dine er rosebusk. Når det gjelder larver, spiser de på røttene til de samme blomstene som de senere vil bytte på i fremtiden.

Denne fôrressursen, spesielt på rosebuskene, får dem til å lide skader som endrer estetikken deres. Likevel, dette vil bety et problem for utsmykningen av blomstene våreDerfor er det alltid praktisk å holde dette skadedyret under kontroll slik at det ikke skader avlingene våre betydelig.

Leddbille er et veldig lite dyr, som kan måle opp til en centimeter i lengden på kroppen og vanligvis har et robust kroppsutseende med et veldig lite hode, som korte antenner kan sees fra.

Hele kroppen hans har en intens svart farge, men du kan også se forskjellige farger Blant annet er det bemerket en ganske koppig tone, i tillegg til noen få rader med hvite flekker som de har på brystdelen, samt noen flekker i form av en spiss og hvitaktig farge på magen.

En av dens store kjennetegn er at det er pollinator, og det er derfor skjoldbille den er dekket med korte hår, som tjener til å utføre denne bestøvningsoppgaven.

Hvis du noen gang har vært nær en av disse prøvene, vil du ha lagt merke til at mens den flyr, produserer den en spesiell summende lyd, at det kan forveksles hovedsakelig med det som er laget av andre pollinatorer som bier.

rosenknopp smittet av et skadedyr

Disse hårene vil ha slitasje når prøvene av arten kommer inn i voksenstadiet på grunn av deres bruk, noe som får dem til å miste pollinerende kraft over tid.

Det er veldig sannsynlig at prøvene av denne arten er forvekslet med de fra Epicometis hirta, også veldig vanlig i hager og presentasjoner veldig like egenskaper, i fysiognomi og lengde, så vel som i sammensetningen av fargene.

Måten å skille dem fra, å vite hvilken pest vi møter, er å telle hvor mange pigger som er sett på skinnebenene på den første benraden, siden mens skjoldbille har to, viser den andre arten tre.

Larvene deres

Larvene til Oxythyrea baleful demonstrere en hvitaktig farge, en robust konstruksjon og et slimete belegg og de pleier å bo hovedsakelig i gjødsel, i komposten eller i et hvilket som helst område hvor det er lagt inn noen form for organisk materiale.

Men akkurat som kan være en fordel for områder der det er noen form for organisk materialeDisse kan utgjøre en trussel mot underlaget til bacchanalia eller i jorda der avlingene våre finnes.

Alt fordi de viser en stor frodighet og en spesiell forkjærlighet for røtter, angripe avlinger nedenfra, noe som gjør det best å utføre oppgaven med å eliminere dem fra disse stedene for å unngå dette angrepet.

Habitat

Leddbille har en spesifikk tilstedeværelse over hele det europeiske og asiatiske territoriet, fordelt på Sentral- og Sør-Europa, Midtøsten og Lilleasia, der de kan bli en pest for avlingene våre.

Det er en art som ofte finnes over hele den iberiske halvøya, og som vanligvis finnes hovedsakelig i busker, områder med lav vegetasjon, alle slags frukthager, dyrkingsområder og forskjellige skogryddinger, begynner sin viktigste tilstedeværelse i løpet av våren.

Dets habitat er vanligvis de kantene av skog og gressletter der temperaturen er behagelig og generelt varm. Hunnen vil være den som deponerer larvene under jorden, og deres utvikling vil bli generert der, mens de begynner å gnage røttene til plantene som er der.

Behandling

Oxythyrea funesta fôrer på en blomst av en rosebusk

Selv om det er mange metoder som kommer nær en kontrollmekanisme for disse, må vi si at i noen tilfeller, resultatene av disse skjemaene er vanligvis ikke positive, men i andre situasjoner er det måter å holde dette skadedyret under kontroll i tilfelle de påvirker roseavlingene dine.

En av fellene som brukes for å tiltrekke seg disse billene for fjerning er bruk kvinnelige feromoner. Det du vil gjøre med dette er å tiltrekke menn, og dermed kunne samle et stort antall av dem, noe som ellers ikke kunne gjøres.

Disse fellene, hvor vi skal bruke feromoner, må ha regelmessig rengjøringsvedlikehold, siden ifølge spesialister, vil det faktum at det er mange døde kvinner i disse være kontraproduktivt og tiltrekke seg et større antall mannlige biller på grunn av den attraktive aromaen.

Med disse fellene er det vi da vil kunne holde dem manuelt, siden de ikke har stor hastighet. Det ville være praktisk for deg å ta en liten container og du tilsetter vann, slik at mens du tar dem, setter du inn innsatsene der og de drukner. Det vil være veldig nyttig å tilsette bare litt flytende såpe til vannet, noe som vil gjøre at overflatespenningen på vannet gir seg.

De Oxythyrea baleful Det er en bill som kan kontrolleres og ikke forårsaker stor skade, men det er alltid bedre å ikke ha dem i rosebuskene våre for bedre helse av disse.