Skip to content

Limonium sinuatum

8 de juli de 2021

En av de vanligste plantene du kan finne i områder som ikke er veldig befolket i Middelhavsbuen, er Limonium sinuatum. Det kalles også statice. Det er en autochton plante som har forbedret genetikken for å kunne introdusere den i den kommersielle kretsen av alle de friske blomstene som selges vi går inn i, og som har vært ganske vellykkede.

I denne artikkelen vil vi forklare hva egenskapene er og hvordan du bør ta vare på Limonium sinuatum.

Hovedtrekkene

Limonium sinuatum pleie

Denne typen planter har flere vanlige navn som Limonium, Statice alltid i live, blant andre, siden den er ganske kjent. Den tilhører familien Plumbaginaceae og er innfødt i hele Middelhavsregionen. Det finnes også i Afrika som har kontakt med Middelhavet.

Det er en type urteaktig flerårig plante som sjelden har en busket form. Det finnes forskjellige varianter, og den endelige formen avhenger av forholdene den er utviklet under. Det mest normale er at den har en høyde mellom 25 centimeter og nesten en meter. Den har avlange, flikete og pennate formede blader. Hovedverdien av blomstene til denne planten er dens dekorative bruk. Og det er at de er blomster som vokser sammen og danner pigger ordnet nesten horisontalt.

Disse blomstene er ganske små i størrelse og er trompetformede. De er hermafrodittblomster og har gratis kronblader med fem sveisede karper og fem stiler. Som vi har nevnt før, er det en plante hvis gener er forbedret for dyrking i barnehager og kommersialisering. I naturen kan vi finne eksemplarer som har blomster med forskjellige farger. Men takket være denne genetiske modifikasjonen kan vi finne disse blomstene med et større spekter av farger.

Inntil nå er blomstene på Limonium sinuatum som har større aksept er de som er hvite, røde, gule, rosa og blå. En av de botaniske egenskapene som denne planten skiller seg ut for, er at de tillater naturlig farging av sine egne blomster. På denne måten kan du få nesten den tonaliteten du ønsker.

Dyrking i drivhus av Limonium sinuatum

Dyrking av statice

Hvis vi dyrker og bruker passende dyrkingsteknikker for denne arten, kan vi ha blomstring hele året. Den naturlige tilstanden har bare sin blomstringstid fra sen vinter til langt ut på sommeren. En annen bruk som denne planten kan ha takket være egenskapene til bladene og blomstene, er å skaffe tørkede blomster. Det fungerer også som en prydplante, selv om blomstene kan kuttes for å danne buketter.

Hvis vi ønsker å dyrke disse plantene på et profesjonelt nivå, trenger vi et drivhus. Slik oppnår vi maksimal produksjon. Hvis denne planten har sitt naturlige habitat trenger optimale veksttemperaturer mellom 22 og 27 grader om dagen og mellom 12 og 16 grader om natten. Dette optimale temperaturområdet betyr at anlegget har et mindre distribusjonsareal. Imidlertid forsvinner alle disse problemene på grunn av temperaturer hvis vi sår det i drivhus.

En av fordelene med Limonium sinuatum er at den kan utvikle seg veldig bra i saltvannsjord. Hvis vi har en sandstrukturjord, så lenge den har god drenering og er gjennomtrengelig, kan den også vokse under gode forhold. Den mest passende pH-verdien for utvikling av denne avlingen er rundt verdier på 6,5.

Vi må dyrke statisen om vinteren. For å gjøre dette vil vi vanligvis plassere en meter brede brett, og på den vil vi plassere doble rader. Ideelt sett er det en avstand på 30 til 40 centimeter mellom hver og en. Disse dimensjonene gir oss en planteramme på mellom 3 og 4 planter per kvadratmeter. På denne måten klarer vi å optimalisere territoriet. Hvis vi velger å plante flere eksemplarer per kvadratmeter, vil vi ha det handicap at kvaliteten på stilken vil avta. I tillegg, hvis vi planter flere planter, vil vi ha et overskudd av fuktighet, og med total sikkerhet vil det oppstå problemer med sykdommer og skadedyr.

Når det gjelder vanning, bør det være oftere i løpet av de første ukene etter plantingen. Blant de mest anbefalte vanningstypene er: dryssing og drypping. Det trenger lite flyt, men nok til å unngå dehydrering av planten.

Omsorg for Limonium sinuatum i hagen

Limonium sinuatum

På en naturalisert måte Limonium sinuatum det er ganske interessant å dyrke i hager. Dyrkingspleien er ganske enkel. Det er en ganske rustikk plante som har liten komplikasjon i stell. Det første du bør vurdere er plasseringen. Denne planten må være i full sol. Et av problemene som denne planten har, er at den ikke overlever frost (det er derfor vanligere at de plantes i drivhus).Hvis vi vil ha temperaturer mellom 20 og 30 grader om dagen og rundt 15 grader om natten, vil utvikle seg i god stand.

Som om vi sår det i drivhus, når Limonium sinuatum overflødig fuktighet er ikke bra for det. Derfor må vi ta hensyn til dette aspektet når vi vanner. De vil vokse ganske bra i litt kompakte, leireholdige jordarter med et universelt underlag og kiselsand. Takket være denne kombinasjonen er vi i stand til å gi større mengder organisk materiale og porøsitet til jorden. La oss ikke glemme at porøsitet er karakteristisk for jorda som gjør at vi får god drenering.

Vanning bør være hyppigere i løpet av den første plantemåneden. Når prøvene allerede har tilpasset seg miljøet, vil vi distansere dem betydelig fra risikoen. Selv om vi ikke skal misbruke det, er det riktig at det av og til er bra å bruke nitrogengjødsel med vanning. Dette vil hjelpe plantene til å bli mer kraftige. Hvis vi går over med gjødsel, vil vi redusere blomstringen.

Hvis vi passer godt på soltimene som planten utsettes for om dagen, kan den også brukes innendørs i en gryte.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan vite mer om Limonium sinuatum.